۵ روش طرز تهیه ماهی

طرز تهیه ماهی

یکی از پرخاصیت‌ترین مواد غذایی ماهی است. طرز تهیه ماهی از شمال تا جنوب کشور متفاوت است. اما این موضوع، چیزی از خوشمزگی و اهمیت خواص ماهی کم نمی‌کند. تفاوت در انواع دستور پخت ماهی، در میزان کالری و جذب مواد مغذی آن تاثیرگزار می‌باشد. خوراک ماهی یا ماهی پلو، سرتاسر جهان طرفداران خاص خود را دارد، و افراد به دلخواه خود و با توجه به نوع ماهی، روش‌های آماده سازی را انتخاب می‌کنند. در این مقاله ما روش‌های بخارپز کردن، کبابی کردن و سرخ کردن ماهی را به شما آموزش می‌دهیم، با ما همراه باشید.

طرز تهیه ماهی به روش بخارپز

طرز تهیه ماهی بخارپز
دستور پخت ماهی بخارپز کاملا رژیمی

بخارپز کردن، سالم‌ترین نوع آشپزی است! همه ما این را می‌دانیم که بخارپز کردن مواد خوراکی، باعث حفظ مقدار زیادی از مواد معدنی و ویتامین‌های آن می‌شود. اما طبخ ماهی به روش بخارپز، چندان باب میل افراد نیست. چون ممکن است بو و مزه خوبی نداشته باشد. از این رو استفاده از سبزیجات خوش طعم مانند گوجه در کنار ماهی بخارپز، خوردن این غذا را لذت‌بخش می‌کند. در جدول زیر خواص ماهی بخارپز و سبزیجات دورچین آن را بیان کرده ایم.

ماده غذایی ویتامین‌ها و مواد معدنی خواص
ماهی قزل آلا پتاسیم _فسفر_ویتامین B_ سلنیوم_ آهن _ امگا ۳ _ پیشگیری از سرطان، تقویت چشم، تقویت سیستم قلبی عروقی
گوجه ویتامین C_ ویتامین A_ پتاسیم_ روی_ آنتی اکسیدان مناسب بدنسازی، تنظیم فشار خون، سلامت قلب، مناسب برای پوست

دستور پخت ماهی بخارپز

اگر سرخ کردن ماهی برای شما کار بسیار دشواری است، یا ترجیح می‌دهید آن را به صورت سالم‌تری مصرف کنید، بخارپز کردن ماهی بهترین روش می‌باشد. در این روش بهتر است ماهی را به خوبی مزه‌دار کنید. همچنین در کنار ماهی و به عنوان دورچین، استفاده از انواع صیفی‌جات نیز گزینه خوبی است.

مواد لازم

  • ماهی قزل آلا بدون استخوان:  ۱ عدد
  • گوجه فرنگی: ۴ عدد
  • نمک و فلفل و آبلیمو به میزان لازم

ماهی بخارپز با پلوپز

ابتدا ماهی را به کمی آبلیمو و نمک و فلفل آغشته کنید و اجازه دهید دو ساعت در یخچال استراحت کند. سپس دیگ پلوپز را تا نیمه آب پر کنید. ماهی را به ۳ تکه برش دهید و درون سبد بخارپز قرار دهید. اکنون گوجه‌ها را در سبد بچینید. در مرحله آخر سبد را بر روی دستگاه قرار دهید و آن را روشن کنید. گزینه مناسب برای بخارپز کردن در پلوپز، Steam  است. بعد از ۲۵ دقیقه ماهی قزل آلا کاملاً پخته شده است و می‌توانید آن را سرو کنید. نوش جان!

طرز تهیه ماهی به روش گریل یا کبابی

طرز تهیه ماهی گریل
طرز تهیه ماهی گریل شده رژیمی و خوش مزه

پختن ماهی به روش‌های سالم، کمک بزرگی به حفظ مواد معدنی و انواع ویتامین‌ها همچنین کاهش وزن می‌کند. یکی از بهترین روش‌های پخت که امروزه طرفداران زیادی دارد، گریل یا کبابی کردن است. در این روش شما به یک دستگاه گریل یا ساندویچ ساز چند کاره که دارای صفحه گریل باشد، نیاز دارید. مزه دار کردن ماهی و پخت آن در کنار سبزیجات و به کمک صفحه گریل، کار بسیار هیجان انگیزی است! ما در این بخش آن را به شما آموزش داده‌ایم، با ما همراه باشید.

دستور پخت ماهی گریل شده

ماهی قزل آلا از خوش طعم ترین ماهی‌های کشورمان محسوب می‌شود. اما مزه دار کردن و پختن آن به سبب بافت نرمی که دارد، مهارت زیادی می‌خواهد. استفاده از رب انار و نمک و آبلیمو، به ماهی مزه ملس می‌بخشد. قرار دادن برخی از سیفی جات مانند گوجه و فلفل دلمه و… در کنار ماهی گریل شده نیز می‌تواند به سرو بهتر آن کمک کند.

مواد لازم

  • ماهی قزل آلا بدون استخوان ۱ عدد
  • رب انار ۲ قاشق غذاخوری
  • روغن زیتون به مقدار لازم
  • نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین به مقدار لازم
  • آبلیمو به میزان لازم

ابتدا تکه‌های ماهی را درون ظرفی قرار دهید و ادویه، رب انار و آبلیمو را به آن اضافه کنید. ۲ ساعت اجازه دهید که مواد افزوده شده به خورد ماهی برود. سپس صفحه گریل ساندویچ ساز را با کمی روغن زیتون چرب کنید. دستگاه را به برق بزنید تا گرم شود. تکه‌های ماهی را روی صفحه قرار دهید. دقت کنید در هنگام استفاده از صفحه گریل، دستگاه نباید بسته شود. زیرا ممکن است باعث جرقه و آتش سوزی شود. بعد از چند دقیقه برای اینکه دو طرف ماهی کبابی شود، می‌توانید آن را برگردانید. وقتی دو طرف آن کبابی شد غذای شما آماده سرو است. نوش جان.

طرز تهیه ماهی سرخ شده

طرز تهیه ماهی سرخ شده
طرز تهیه ماهی سرخ شده در سرخ کن و پلوپز

ماهی سرخ شده با لایه طلایی ترد و گوشت آبدار و لذیذش یک غذای جذاب و فوق‌العاده می‌باشد. درست کردن ماهی به روش سرخ شده از بهترین روش‌های طبخ ماهی است که باعث خوش طعم‌تر شدن این غذا می‌شود. اما در پخت ماهی سرخ شده چند نکته را باید در نظر بگیرید تا قاعدتاً یک غذای خوشمزه از ماهی درون سفره شما باشد. مزه دار و سوخاری کردن ماهی بسیار مهم است. همچنین استفاده از وسیله‌ای که سرخ کردن آن را به بهترین شکل انجام دهد. برای آشنایی بیشتر با مواد لازم و طرز تهیه این غذای خوشمزه با ما همراه باشید.

دستور پخت ماهی سرخ کرده

مواد لازم 

  • ماهی بدون استخوان ۴ تکه
  • پیاز ۲ عدد
  • زعفران دم کرده ۳-۲ قاشق چای خوری
  • روغن یا کره به میزان لازم
  • آبلیمو به میزان لازم

برای این کار به ماهیتابه، دستگاه سرخ کن یا پلوپز دارای سرخ کن نیاز دارید. چون نیاز است ماهی درون روغن بسیار داغ قرار داده شود. درون دیگ سرخ کن یا پلوپز روغن سرخ کردنی بریزید و آن را روشن کنید تا گرم شود.

مرحله اول: ابتدا ماهی را  پاک کرده و خوب بشویید و با دستمال تمیز آن را کاملاً خشک کنید.

مرحله دوم: در این مرحله پیاز را رنده کنید و آب آن را بگیرید. به آب پیاز آبلیمو و زعفران را اضافه کنید و تکه‌های ماهی را درون آن قرار دهید. اجازه دهید که ماهی ۲-۳ ساعت درون مواد بماند.

مرحله سوم: در ظرفی دیگر ادویه‌های نمک، زعفران، فلفل، زردچوبه، پاپریکا و… را مخلوط کنید.

مرحله چهارم:  تکه‌های ماهی را از مواد خارج کنید و ادویه مخلوط را به آن بپاشید. دقت کنید که همه جای ماهی با ادویه پوشانده شده باشد.

مرحله سرخ کردن: در این مرحله تکه های ماهی مزه دار شده را درون ماهیتابه یا سبد سرخ کن قرار داده و اجازه دهید کاملاً برشته شود.

در این روش پخت، طعم ماهی بسیار لذیذ شده و شبیه به ماهی رستورانی می‌شود. ولی در مقایسه با روش‌های دیگر پخت ماهی، کالری بیشتری دارد و مناسب افراد بیمار نیست.

طرز تهیه ماهی سوخاری

طرز تهیه ماهی سوخاری
طرز تهیه ماهی سوخاری همراه با چیپس

انواع ماهی سالمون، شیر، قزل آلا، و تیلاپیا را می‌توان به روش سوخاری نیز آماده کرد. این سبک ماهی بسیار خوش طعم و لذیذ بوده و بهتر است برای آن از ماهی بدون استخوان استفاده شود.

دستور پخت ماهی سوخاری

برای تهیه ماهی سوخاری به روغن سرخ کردنی و ماهیتابه یا دستگاه سرخ کن نیاز دارید. زیرا سرخ شدن ماهی مزه‌دار شده در روغن داغ باعث مغزپخت شدن بیشتر آن می‌شود.

مواد لازم 

  • ماهی بدون استخوان ۴ تکه
  • آرد سوخاری ۱ پیمانه
  • پیاز ۲ عدد
  • زعفران دم کرده ۳-۲ قاشق چای خوری
  • تخم مرغ ۱ عدد
  • روغن یا کره به میزان لازم
  • آبلیمو به میزان لازم

درون دیگ سرخ کن یا پلوپز روغن سرخ کردنی بریزید و آن را روشن کنید تا گرم شود.

مرحله اول: ابتدا ماهی را  پاک کرده و خوب بشویید و با دستمال تمیز آن را کاملاً خشک کنید.

مرحله دوم: در این مرحله پیاز را رنده کنید و آب آن را بگیرید. به آب پیاز آبلیمو و زعفران را اضافه کنید و تکه‌های ماهی را درون آن قرار دهید. اجازه دهید که ماهی ۲-۳ ساعت درون مواد بماند.

مرحله سوم: در ظرفی دیگر ادویه‌های نمک، فلفل، زردچوبه، پاپریکا و… را مخلوط کنید.

مرحله چهارم:  تکه‌های ماهی را از مواد خارج کنید و ادویه مخلوط را به آن بپاشید. دقت کنید که همه جای ماهی با ادویه پوشانده شده باشد.

مرحله پنجم: تخم مرغ را درون ظرفی بشکنید و با چنگال هم بزنید تا زرده و سفیده آن خوب مخلوط شود.

مرحله ششم: به پودر سوخاری کمی نمک و فلفل سیاه اضافه کنید و آن را بر روی سینی بریزید.

مرحله سرخ کردن: در این مرحله تکه های ماهی مزه دار شده را درون تخم مرغ بزنید سپس در پودر سوخاری بغلتانید. به گونه‌ای که تمام قسمت ماهی به آرد آغشته شود. سپس تکه های سوخاری را درون سبد سرخ کن قرار داده و اجازه دهید کاملاً برشته شود.

این غذا برای وعده شام همراه با نان سرو می‌شود اما اگر به سبزی پلو با ماهی علاقه دارید پیشنهاد می‌کنیم که در کنارش سس گوجه را نیز آماده کنید.

طرز تهیه سبزی پلو با ماهی، غذای مخصوص شب عید

طرز تهیه سبزی پلو با ماهی
طرز تهیه سبزی پلو با ماهی غذای محبوب ایرانی

برنج یکی از محبوب‌ترین خوراکی‌ها در ایران می‌باشد. اگر بخواهیم از مرسوم‌ترین نوع پخت آن بگوییم، سبزی پلو است که استفاده از انواع سبزی‌های معطر و تازه، عطر و طعم بی‌نظیری به آن می‌بخشد. اما در کنار سبزی پلو، ماهی که از پرخاصیت‌ترین و لذیذترین غذاهای دریایی است سرو می‌شود. پخت ماهی مانند دیگر غذاها از تنوع بالایی برخوردار است. در این بخش ما به شما تهیه ماهی در آون سولار همراه با سبزی پلو را آموزش می‌دهیم. برای تهیه یک غذای جذاب دریایی با ما همراه باشید.

دستور پخت سبزی پلو با ماهی

  مواد لازم 

  • ماهی قزل آلا  ۱ عدد
  • سبزی معطر (تره،جعفری،گشنیز، شوید، برگ سیر) ۵۰۰ گرم
  • پیاز خلالی ۱ عدد متوسط
  • سیر خرد شده ۱ حبه
  • لیمو تازه به مقدار لازم
  • کره یا روغن مایع ۱۰۰ گرم
  • تمر غذا ۳ قاشق غذاخوری
  • زعفران دم کرده غلیظ ۲ قاشق غذاخوری
  • برنج ۲ پیمانه
  • زردچوبه، پودر سیر، نمک و فلفل

نکته: برای خوش طعم شدن سبزی پلو حتما از سبزی تازه استفاده کنید و آن را به صورت ریز خرد کنید. همچنین از ۲ ساعت قبل کمی نمک بر روی ماهی بپاشید تا بوی زهم آن از بین برود.

پخت ماهی

برای پخت ماهی، از فر، توستر یا آون سولار استفاده کنید.

مرحله اول: برای پختن ماهی لازم است که ابتدا آن را مزه دار کنید. برای اینکار تمر غذا را با کمی آبجوش مخلوط کنید از صافی رد کرده سپس ماهی را به آن آغشته نمایید.

 مرحله دوم: پیاز خلالی را درون تابه ریخته و با کمی روغن مایع یا کره تفت دهید تا طلایی شود.

مرحله سوم: از بین سبزی‌های معطر گشنیز، تره و برگ سیر را به مقدار ۲۰۰ گرم جدا کنید و به پیاز اضافه کنید.

مرحله چهارم: در این مرحله، حبه سیر خرد شده زردچوبه نمک و فلفل و پودر سیر را نیز اضافه کنید و خوب مخلوط کنید و اجازه دهید مواد باهم سرخ شود.

مرحله پنجم: شکم ماهی را با مواد آماده شده پر کنید و درون سینی آون سولار قرار دهید و گزینه پخت ماهی را انتخاب کنید و دکمه استارت را بزنید.

در کنار ماهی می‌توانید فلفل سبز، گوجه یا هر مواد دیگری را قرار دهید.

پخت سبزی پلو

برای پخت بهتر سبزی پلو لازم است که برنج را از ۱ ساعت قبل خیس کرده باشید. حال برنج را جوشانده و زمانیکه مناسب آبکشی بود، سبزی را اضافه کنید و اجازه دهید یک دقیقه‌ای بجوشد. سپس آن را آبکشی نمایید و درون قابلمه بریزید. زعفران را اضافه کنید و اجازه دهید ۴۵ دقیقه دم بکشد. بعد از آنکه سبزی پلو و ماهی را سرو کردید از لیموی تازه به عنوان چاشنی استفاده کنید. نوش جان!

دستور پخت ماهی با روش‌های مختلف

وقتی صحبت از پخت ماهی می‌شود، برخی از افراد به یاد بوی نامطبوع آن میفتند. ولی اگر روش طبخ ماهی به درستی و ماهرانه انجام شود یکی از خوش طعم‌ترین وعده‌های غذایی را تجربه خواهید کرد. طرز تهیه انواع ماهی به روش‌های گفته شده به انتخاب صحیح نوع ماهی نیز وابسته است. یعنی قبل از خرید، نوع ماهی خود را مطابق با سلیقه و ذائقه خانواده انتخاب کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.