طرز تهیه خورش فسنجون با مرغ 🐔 در پلوپز دیجیتالی

ویدیو آموزش خورشت فسنجون با پلوپز
5
(3)
فسنجان یا فسنجون، یکی از محبوب‌ترین خورشت‌های اصیل ایرانی است. این خورشت بی‌نظیر برای قوام بیشتر و جا افتادن، به دمای کم و تایم نسبتاً بالایی نیاز دارد. ما در این مقاله طرز تهیه خورش فسنجون با مرغ را در دستگاه پلوپز دیجیتالی، آموزش داده‌ایم. زیرا پلوپز برقی بهترین و مناسب ترین دما و تایم را برای پخت خورشت فراهم می‌کند. برای تهیه خورشت فسنجان مجلسی، دستور پخت‌های متفاوتی با مواد گوناگون مثل گوشت راسته، گوشت چرخ کرده و سینه مرغ وجود دارد. ما در ادامه از سینه مرغ آب پز استفاده کرده‌ایم. با طرز تهیه خورشت فسنجون در پلوپز همراه باشید.

طرز تهیه خورشت فسنجان مجلسی

برای پخت خورشت فسنجون می‌توانید از گوشت گوسفند یا مرغ استفاده کنید. هرکدام از این روش‌ها، طعم متفاوت و خاص خودش را دارد. ما در این جا دستور پخت خورش فسنجان با مرغ ریش شده را برای شما آماده کرده‌ایم. مواد لازم که در زیر لیست شده‌اند برای 6 نفر مناسب هستند.

ویدیو طرز تهیه خورش فسنجون با مرغ

 مواد لازم برای خورشت فسنجان

مقدار مورد نیاز مواد لازم
500 گرم سینه مرغ آب پز
350 گرم گردوی فسنجانی
1 عدد متوسط پیاز
به مقدار لازم زعفران دم کرده
150 گرم رب انار
2 قاشق غذاخوری شکر
به میزان لازم روغن
به مقدار لازم نمک، فلفل، ادویه های دلخواه

طرز تهیه خورش فسنجون با مرغ

برای شروع لازم است که پیاز را به حالت نگینی خرد کنید و با کمی روغن درون دیگ پلوپز بریزید. از روی منوی دیجیتال پلوپز گزینه deep fry را انتخاب کنید و پیاز را تفت دهید تا سرخ و طلایی شود. هنگامی که پیاز کمی سبک شد، تکه‌های مرغ را به آن اضافه کنید. اجازه دهید تا مرغ با پیاز کمی تفت بخورد سپس ادویه‌ها و نمک را به آن بیفزایید.

گردو را به صورت جداگانه به همراه یک قاشق غذاخوری شکر آسیاب کنید. (برای این کار می‌توانید از خردکن هفت کاره که دارای 6 تیغه می‌باشد و یا آسیاب استفاده کنید) نکته مهمی که باید در نظر بگیرید این است که گردو باید کاملاً آسیاب شود و تکه درشت در آن وجود نداشته باشد. سپس گردوهای پودر شده را روی حرارت ملایم کمی تفت دهید.

برای اینکه در هنگام سرو کردن روغن گردو بر روی خورشت نقش ببندد، کافیست تکه‌ کوچکی یخ را چند دقیقه قبل از تمام شدن زمان پخت درون آن قرار دهید.

اگر بخواهید 0 تا 100 این خورشت را با پلوپز انجام دهید، برای سرخ کردن تکه‌ها مرغ از گزینه fry در پلوپز استفاده کنید. بعد از اینکه مرغ طلایی رنگ شد، گردوهای تفت داده شده را به آن اضافه کرده و هم بزنید تا کاملاً سرخ شوند.

در مرحله بعد مقداری آب اضافه کرده و به سراغ تنظیم کردن پلوپز دیجیتالی بروید. در طرز پخت خورشت در پلوپز دیجیتالی انتخاب دکمه مخصوص و تنظیم دما و زمان برای پخت بهتر خورشت بسیار اهمیت دارد.

طرز پخت خورشت فسنجون در پلوپز دیجیتالی

بعد از اتمام مراحل بالا، وقت آن رسیده که دستگاه پلوپز خود را برای پخت خورشت تنظیم نمایید. از روی منوی دیجیتال، گزینه bake یا گزینه stew در پلوپز را انتخاب کنید و اجازه دهید تا پلوپز با همان درجه حرارت و تایمر، کار پخت را انجام دهد. در صورت تمایل می‌توانید زمان پخت غذا را بیشتر یا کمتر کنید.

مطالعه بیشتر  طرز تهیه سبزی پلو با ماهی؛ مخصوص شام شب عید👌

بعد از یک ساعت رب انار را به غذا اضافه می‌کنیم. برای عطر و طعم بهتر خورشت، زعفران دم کرده گزینه مناسبی می‌باشد.

اگر برای پخت خورشت فسنجان با سینه مرغ، آن را به حالت ریش شده داخل پیاز داغ بریزید، لعاب بیشتری خواهد داشت.

گزینه STEW در پلوپز
گزینه STEW در پلوپز

نکات انتخاب گردو برای فسنجون

خورش فسنجون یک غذای اعیانی و شیک برای براگزاری انواع مهمانی می‌باشد. اگر در تهیه مواد این غذا دقت لازم را نداشته باشید، به آن خوشمزگی و جذابیت نمی‌رسد. پس اولین قدم برای اینکه خورش فسنجون خوشمزه تهیه کنید، انتخاب و خرید مواد اولیه مرغوب می‌اشد. یکی از مهم‌ترین مواد این خورشت اصیل و خوشمزه، گردو است. باید در انتخاب گردو حساسیت زیادی به خرج دهید. در صورتی که گردوی شما از کیفیت لازم برخوردار نباشد، خورش آن غلظت و طعم اعیانی را ندارد. از نشانه‌های گردوی باکیفیت برای تهیه خورش فسنجان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • مغز دانه‌های درشت
  • دارای طعم مطبوع و فوق العاده
  • رنگ روشن مغز گردو
  • عدم وجود کپک زدگی
  • بدون سوراخ و کرم خوردگی
  • یک دست بودن مغز دانه‌ها
  • عدم استفاده از هر گونه مواد نگه دارنده

خواص و ضررهای فسنجون در مریضی

بدن انسان نیازمند دریافت انواع مواد مغذی و ویتامین‌ها می‌باشد که بخش اعظم آن با صرف غذاهای سالم تامین می‌شود. در مصرف انواع غذاها علاوه بر اینکه باید مواد مغذی را در نظر گرفت، میزان کالری آن نیز بسیار مهم است. خورشت‌ها در وعده غذایی ما ایرانی‌ها دارای جایگاه ویژه‌ می‌باشد. خورشت فسنجون که یکی از خورشت‌های پرطرفدار ایرانی است، کالری بالایی دارد. اما طبع گرم آن همچنین عناصر مقوی موجود در این غذا دارای خواص فراوان است. مثلا در 100 گرم خورشت فسنجون، 8 گرم کربوهیدرات، 13 گرم پروتئین و 22 گرم کلسیم وجود دارد.

روغن فسنجون از نوع غیر اشباع و سالم است که برای بدن بسیار مفید می‌باشد. اما فوائد خورشت فسنجون همینجا تمام نمی‌شود، این خورشت خوشمزه و اصیل دارای مقادیر قابل توجهی سدیم، پتاسیم، منیزیم و فسفر است که مصرف آن برای بهبود عملکردهای مختلف بدن ضروری است. از مضرات خورشت فسنجون در هنگام مریضی غافل نشویم. قند موجود در خورشت فسنجون و چربی این غذا ممکن است در هنگام مریضی برای ما مضر باشد، پس از مصرف آن در هنگام مریضی پرهیز یا به اندازی کم صرف شود.

بفرمایید فسنجون مجلسی با مرغ در پلوپز!

اغلب مردم ایران خورشت فسنجان را با روغن فراوان می‌پسندند اما ریختن روغن زیاد در این خورشت، به سلامت فرد ضرر می‌رساند. از این جهت روغن گردو علاوه بر خواصش ظاهر خوبی نیز به آن می‌بخشد. از طرفی استفاده از یک پلوپز دیجیتالی با داشتن تایمر و قابلیت تنظیم دما امکانات بیشتری به شما خواهد داد. برای مثال می‌توانید زمانی که در خانه حضور ندارید از آماده شدن غذای خود مطمئن باشید. پس به همین سادگی با طرز تهیه خورش فسنجون با مرغ در پلوپز آشنا شدید.

منبع: Fesenjan

پلوپز چند کاره دیجیتالی ادمیلسون
پلوپز چند کاره دیجیتالی ادمیلسون

این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟

5 / 5. 3

2 دیدگاه برای “طرز تهیه خورش فسنجون با مرغ 🐔 در پلوپز دیجیتالی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *