طرز تهیه انواع دسر خانگی؛ راحت و فوری 🍨

3.4
(5)

یک وعده غذایی کامل به سه بخش پیش غذا، غذای اصلی و دسر تقسیم می‌شود. می‌توان گفت دسر خانگی از لذت‌بخش‌ترین قسمت‌های آن است. دسر یک نوع وعده سبک شیرین است که معمولاً بعد از نهار یا شام سرو می‌شود. این وعده خوشمزه می‌تواند انواع کیک با طعم‌های متفاوت، انواع نوشیدنی شیرین و یا انواع شیرینی‌های جذاب باشد. ما در این مقاله سعی داریم تا شما را با انواع دسر خانگی و طرز تهیه دسر خانگی ساده آشنا کنیم.

انواع دسر خانگی خوشمزه

این خوراکی خوشمزه به خوبی جایگاه خود را بر سر سفره‌ خانواده‌ ایرانی پیدا کرده است. اغلب اعضای خانواده علاقه خاصی به خوردن ژله و خوراکی‌های شیرین بعد از غذا دارند. علاوه بر این درست کردن انواع دسر در خانه کاری لذت‌بخش و سرگرم کننده است. ما در این بخش تعدادی از پرطرفدارترین دسرها را معرفی کرده‌ایم.

  • دسر کرم کارامل
  • دسر انبه
  • دسر نارگیلی
  • دسر کدو حلوایی
  • دسر تابستانی
  • دسر شکلاتی
  • دسر ژله‌های چند رنگ
  • دسر میوه‌ای
  • دسر بستنی
  • تارت بستنی
  • شیرینی آلمانی
  • کاپ کیک شکلاتی
  • دونات وانیلی
  • چیز کیک وانیلی
  • قطاب گردویی
  • تیرامیسو

برای تهیه هر یک از دسرهای بالا زمان مناسبی را در نظر بگیرید. انجام هر یک از مراحل با صبر و حوصله بیشتر نتیجه بهتری را به همراه دارد.

البته رسپی‌های متفاوتی برای تهیه انواع دسر با لوازم برقی در خانه وجود دارد. مانند انواع کیک خانگی در پلوپز. اما ما در این مقاله سه مدل از راحت‌ترین دسرهای خانگی را برای شما آورده‌ایم.

طرز تهیه انواع دسر خانگی خوشمزه و راحت
طرز تهیه انواع دسر خانگی خوشمزه و راحت

طرز تهیه دسر کرم کارامل؛ پرطرفدارترین دسر خانگی

دسر کرم کارامل از آن دسته از دسرهای پرطرفدار است که اغلب مردم برای مهمانی‌های خاص و لاکچری آن را آماده می‌کنند. این دسر که ریشه در فرهنگ غذایی شهر پاریس دارد، به تدریج وارد منو دسر ایرانیان شده است. روش‌های زیادی برای پخت دسر کرم کارامل وجود ندارد و معمولاً در همه جای دنیا این دسر خوشمزه را به یک روش آماده می‌کنند. زمانی که برای پخت دسر کرم کارامل در خانه باید در نظر بگیرید حدود 3 ساعت است.

به این نکته توجه کنید که برای سرو این دسر خوش طعم، لازم است بعد از پخت کامل و سرد شدن، آن را در ظرف مورد نظر برگردانید. به محض برگرداندن، ترکیب بسیار زیبای رنگ قهوه‌ای کاراملی و رنگ کرمی، آن را جذاب‌تر جلوه می‌دهد.

انواع دسر خانگی، طرز تهیه دسر کرم کارامل
انواع دسر خانگی، طرز تهیه دسر کرم کارامل

مواد لازم برای پخت دسر کرم کارامل خانگی

دسر کرم کارامل از ابتدایی‌ترین دسرهای دنیا محسوب می‌شود. از این رو در تمام کشورهای جهان به نوعی شناخته شده است و طرفداران زیادی دارد. این دسر خوشمزه را می‌توان با فر برقی یا یا قابلمه تهیه کرد. موادی که در ادامه عنوان شده‌اند برای 4 نفر مناسب می‌باشد. برای درست کردن دسر کرم کارامل خانگی مواد گفته شده در جدول زیر را آماده کنید.

مواد لازم مقدار
شیر 1 فنجان
خامه 300 میلی لیتر
تخم مرغ 5 عدد
شکر 1 فنجان
وانیل 1 پنس

برای درست کردن دسر کرم کارامل استفاده از گلاب کاملاً سلیقه‌ای می‌باشد. گلاب برای برطرف کردن بوی زهم تخم مرغ مناسب است.

تهیه دسر کرم کارامل فرانسوی، مرحله به مرحله

برای پخت دسر کرم کارامل تمام مراحل آن را به ترتیب زیر انجام دهید تا دسر فرانسوی شما شکل و ساختار منسجمی داشته باشد.

  1. اگر از فر برقی برای تهیه این دسر استفاده می‌کنید، آن را روی 170 درجه روشن کرده تا گرم شود.
  2. تمام مواد را نیم ساعت قبل از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسد.
  3. برای تهیه کارامل، 3/4 فنجان شکر و 1 فنجان آب را روی حرارت ملایم بگذارید تا شکر حل شده و به رنگ قهوه‌ای تبدیل شود. بهتر است این کار را با شیرجوش انجام دهید.
  4. شربت کاراملی را کنار بگذارید تا خنک شود.
  5. درون ظرف خردکن یا مخلوط کن، شیر، وانیل و خامه را ریخته و به کمک تیغه امولسیون ساز آن، مواد را با یکدیگر مخلوط کنید.
  6. مخلوط به دست آمده را روی حرارت ملایم قرار دهید تا کاملاً حل شوند.
  7. سپس تخم مرغ‌ها را به همراه شکر توسط همزن خوب هم بزنید تا به رنگ کرمی تبدیل شود.
  8. مخلوط تخم مرغ را به مواد شیر و خامه اضافه کنید و هم بزنید، به طوری که کاملاً باهم مخلوط شوند.
  9. فنجان‌های مناسب فر را با کمی کارامل پر کنید و مواد کرم را تا نصف فنجان پر کنید.
  10. سینی فر را کمی آب ریخته و فنجان‌ها را درون آن قرار دهید و داخل فر بگذارید تا 30 دقیقه بپزد.
  11. بعد از گذشت 30 دقیقه فر را خاموش کنید و اجازه دهید تا فنجان‌ها خنک شوند.
  12. بعد از 15 دقیقه فنجان‌ها را درون یخچال بگذارید تا کرم کارامل شما منسجم شود.
  13. برای سرو دسر از بشقاب مخصوص استفاده کنید آن را روی فنجان قرار دهید و فنجان را طوری برگردانید تا همه مواد داخل فنجان به بشقاب انتقال پیدا کند. حالا می‌توانید آن را نوش جان کنید.

طرز تهیه این دسر خوشمزه بسیار آسان است و شما می‌توانید به راحتی برای انواع مهمانی‌های خود آن را تهیه کنید.

طرز تهیه دسر انبه مجلسی در خانه

دسرهای میوه‌ای به عنوان بهترین دسرهای جهان طرفداران زیادی دارند. استفاده از میوه‌های تازه در تهیه دسر، طعم و بافت آن را بهتر می‌کند. همچنین می‌توان آن را به عنوان کیک، پودینگ، بستنی یا تارت میوه‌ای در نظر گرفت. یکی از دسرهایی که در فصل تابستان بیشتر تهیه می‌شود، دسر انبه است. این دسر علاوه بر طعم بی نظیرش فوائد زیادی نیز دارد. برای آماده کردن دسر انبه‌ خانگی موادی که در ادامه عنوان شده است را تهیه کنید.

مطالعه بیشتر  انواع دسر ایرانی برای مهمانی، 8 مدل دسر خوشمزه!
طرز تهیه دسر انبه خانگی، فوری و راحت
طرز تهیه دسر انبه خانگی، انواع دسر فوری و راحت

مواد لازم برای تهیه دسر انبه جذاب

برای تهیه دسر انبه در خانه علاوه بر موادی که در پایین گفته شده است، نیاز به قالب مخصوص ژله نیز دارید. این قالب می‌تواند به اندازه و مدل دلخواه شما باشد. بهتر است قالب ژله از جنس پلاستیک یا سیلیکون را انتخاب کنید. همچنین استفاده از خردکن هفت کاره یا مخلوط کن که مواد را به صورت یکدست خرد و مخلوط کند، بسیار مناسب می‌باشد.

مواد لازم مقدار
انبه 2 عدد 1 فنجان
شیر 3 پیمانه
پودر ژلاتین 3 قاشق سوپ خوری
آب سرد نصف پیمانه
وانیل نصف قاشق سوپ خوری
شکر نصف پیمانه
خامه صبحانه 1 پیمانه

این مقدار مواد مناسب برای 6 نفر است، جهت آماده کردن دسر برای افراد بیشتر، کافیست تمام مواد لازم را در 2 ضرب کنید.

تهیه دسر انبه خانگی، مرحله به مرحله

برای تهیه دسر انبه در خانه و به بهترین شکل ممکن تمام مراحل آن را به ترتیب زیر انجام دهید.

  1. در مرحله اول ژلاتین را با آب سرد مخلوط کرده و به روش بنماری حل کنید.
  2. انبه را پوست بگیرید و کمی خرد کنید. سپس درون ظرف خردکن بریزید.
  3. شکر و شیر و وانیل را اضافه کرده و دستگاه را روشن کنید تا کاملاً مخلوط شود.
  4. در این مرحله خامه را اضافه کنید.
  5. بعد از اینکه تمام مواد باهم مخلوط شد، ژلاتین را اضافه کرده و کمی هم بزنید.
  6. قالب مورد نظر را با کمی روغن چرب کنید.
  7. مخلوط دسر را درون قالب بریزد و به مدت 3-4 ساعت درون یخچال قرار دهید.
  8. بعد از گذشت 4 ساعت، قالب را از یخچال بیرون آورده و درون ظرف مورد نظر بگردانید. سپس با ترافل‌های رنگی یا شکلات چیپسی تزئین کنید.

نکته مهم: استفاده از قالب فلزی برای این دسر مناسب است. همچنین برای جدا شدن بهتر دسر از قالب، به مدت چند ثانیه بدون آنکه آب به داخل ظرف بریزد، آن را درون آب جوش قرار دهید سپس برگردانید.

 طرز تهیه دسر نارگیلی

این دسر یک نوع شیرینی فوری است که مناسب مهمانی‌های شلوغ می‌باشد. طعم شیرین و بافت نرمی دارد. ترکیب پودر نارگیل و شکلات تخته‌ای جزء دسرهای پرطرفدار می‌باشد. ویژگی بارز این دسر، زمان آماده سازی کوتاه آن است. از آن‌جایی که پودر نارگیل سرشار از کلر، پتاسیم، منیزیم و الکترولیت می‌باشد، مناسب مادران باردار و رشد و تقویت جنین است. برای تهیه دسر نارگیلی در خانه همراه ما باشید.

طرز تهیه دسر نارگیل و شکلات در خانه
طرز تهیه دسر نارگیل و شکلات در خانه

مواد لازم برای دسر نارگیلی

موادی که برای تهیه این دسر استفاده می‌شود 3 مورد است که یکی از آن‌ها شیر عسل می‌باشد. در جدول ذیل مقدار هر کدام از مواد را قرار داده‌ایم.

مواد لازم مقدار
پودر نارگیل 250 گرم
شیرعسل 1 قوطی
شکلات تخته‌ای 150 گرم

تهیه دسر نارگیلی خانگی مرحله به مرحله

کالری این دسر تقریباً زیاد و مصرف بیش از حد آن برای سلامتی و افزایش وزن بسیار مضر می‌باشد. بهتر است برای هر نفر مقدار 2 عدد از این دسر را در نظر بگیرید. برای تهیه دسر شکلات و نارگیل در خانه، مراحل زیر را به طور کامل انجام دهید.

  1. پودر نارگیل را درون ظرف مخصوص خردکن بریزید.
  2. در مرحله دوم شیرعسل را به آن اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.
  3. با کمک خردکن ادمیلسون و 6 تیغه استیل آن، مواد دسر را به صورت یکسان باهم مخلوط کنید.
  4. بعد از اینکه پودر نارگیل و شیرعسل را باهم مخلوط کردید آن را به شکل دلخواه خود تقسیم کنید و کنار بگذارید.
  5. شکلات تخته‌ای را به روش بنماری ذوب کرده و قطعه‌های نارگیلی را درون آن قرار دهید تا روکش شکلاتی به خود بگیرد.
  6. حالا آن را درون سینی چیده و به مدت 2 ساعت در یخچال قرار دهید تا کاملاً منسجم شود.
  7. بعد از گذشت 2 ساعت دسر خوشمزه و جذاب شما آماده سرو است. نوش جان.

این دسر با نام شکلات نانی در بازار مواد غذایی به فروش می‌رسد و طرفداران زیادی دارد. می‌توانید مقدار زیاد آن را برای فروش نیز تهیه و بسته بندی کنید.

معنی کلمه دسر به انگلیسی

در فرهنگ لغت انگلیسی، Dessert به معنی دسر می‌باشد و از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. در سفره‌های اکثر مردم جهان انواع پودینگ، ژله، تارت و میوه‌های تزئین شده به عنوان دسر دیده می‌شود. آن‌ها عقیده دارند مصرف دسر باعث هضم بهتر غذا و رسیدن قند کافی به بدن می‌شود.

برخی دیگر از مردم، آن را به عنوان یک وعده جداگانه سرو می‌کنند. مثلاً مثل وعده دلچسب عصرانه. بسیاری از مردم آمریکا دسر را انتهای غذا سرو می‌کنند. آن‌ها علاوه بر تارت و پودینگ و کیک‌های میوه‌ای خوشمزه، انواع بستنی را نیز به عنوان دسر سرو می‌کنند.

اگر شما یک پلوپز دیجیتالی چند کاره در خانه دارید حتما گزینه dessert یا jelly را در منو آن مشاهده می‌کنید. مواد دسر را درون دیگ پلوپز ریخته و با استفاده از این گزینه دسر خانگی خود را آماده کنید.

تهیه انواع دسر خانگی خوشمزه

هر یک از دسرهایی که در بالا گفته شده است، مناسب مجالس و مهمانی‌های دوستانه و خاص هستند. با در نظر گرفتن تعداد افراد می‌توانید مواد آن را کم یا زیاد کنید. شما می‌توانید با تهیه انواع دسر خانگی میزبان خوبی برای مهمانان خود باشید! برای مخلوط کردن مواد دسر بهتر است از انواع لوازم برقی که سرعت آشپزی شما را افزایش می‌دهد مانند همزن، مخلوط کن یا خردکن استفاده کنید. امیدواریم مقاله طرز تهیه انواع دسر خانگی برای شما مفید بوده باشد.

خردکن هفت کاره ادمیلسون
خردکن هفت کاره ادمیلسون

این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟

3.4 / 5. 5

2 دیدگاه برای “طرز تهیه انواع دسر خانگی؛ راحت و فوری 🍨

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *