طرز تهیه کیک وانیلی ساده در پلوپز

طرزتهیه کیک وانیلی ساده در پلوپز

عصر دل‌انگیز یک روز پاییزی با وجود چند برش کیک وانیلی و یک فنجان چای داغ، همان چیزی است که همه ما به آن علاقه داریم. امروزه اکثر خانم‌های خانه‌دار درصدد پخت کیک در پلوپز و بدون نیاز به فر هستند. با اینکه دستورهای متفاوتی برای درست کردن کیک وجود دارد، اما طعم اصلی آن تغییر نمی‌کند. دستور پخت کیک وانیلی نقطه شروع هنر کیک پزی است، جایی که اصول اولیه آن را یاد گرفته و  می‌توان تسلط کامل به پخت انواع کیک با رسپی‌های متفاوت داشت. در این راهنما قصد داریم طرز تهیه کیک ساده وانیلی در پلوپز را همراه با تمام نکته‌های ریز و درشت آن بررسی کنیم.

مواد لازم برای پخت کیک ساده وانیلی

کیک وانیلی به علت مقدار مواد اولیه کم، از ساده‌ترین کیک‌ها محسوب می‌شود. اما هرکسی با توجه به سلیقه خود، می‌تواند به آن مواد دیگری اضافه کند تا طعم مورد نظر را بسازد.

طرز تهیه کیک وانیلی در پلوپز
طرز تهیه کیک وانیلی خانگی در پلوپز

نکته‌ای که در طرز تهیه کیک وانیلی یا کیک‌های دیگرباید در نظر بگیرید این است که، اگر می‌خواهید کیک بزرگ‌تر با حجم بیشتر درست کنید حتماً مواد را به نسبت مناسب اضافه کنید تا باعث خشکی یا خمیر شدن آن نشود.

مواد لازم:

آرد مخصوص شیرینی پزی ۲ لیوان
شیر ۱ لیوان
تخم مرغ ۲ عدد
شکر ۱ لیوان
روغن مایع ۱٫۴ لیوان
بکینگ پودر ۲ قاشق چای خوری
وانیل ۱ قاشق چای خوری

نکته: برای پخت کیک وانیلی بهتر است مواد را چند ساعت زودتر از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسد. همچنین استفاده از کره آب شده یا مارگارین به جای روغن مایع، طعم بهتری به کیک می‌دهد.

آموزش مرحله به مرحله پخت کیک ساده وانیلی

کیک وانیلی از آن دسته از کیک‌ها است که در مراسم تولد یا دورهمی به عنوان دسر و کیک اصلی مصرف می‌شود. اگر مراحل پخت آن را به ترتیب انجام دهید، مطمئناً یک کیک فوق‌العاده با طعم اصیل وانیل خواهید داشت. در ادامه مراحل پخت این کیک خوشمزه را بررسی می‌کنیم.

مرحله اول: ابتدا زرده و سفیده تخم‌مرغ را از هم جدا کنید و درون ظرف بریزید و سفیده تخم‌مرغ را به مدت ۱۰ دقیقه با دور تند همزن هم بزنید تا جایی که کاملاً پف کند.

مرحله دوم: به زرده تخم مرغ شکر را اضافه و خوب مخلوط کنید تا جایی که زرده تخم‌مرغ به رنگ کرمی تبدیل شود.

مرحله سوم: در این مرحله شیر و وانیل را به مخلوط اضافه کنید و دوباره هم بزنید.

مرحله چهارم: روغن مایع را به آرامی اضافه کنید و با همزن مجدداً مخلوط کنید.

دقت کنید تمام مواد گفته شده را با دور تند هم بزنید و به محض اضافه کردن آرد، باید مخلوط کردن به آرامی و آهستگی انجام شود.

مرحله پنجم: بکینگ پودر و آرد را در ظرفی جداگانه مخلوط کنید و به صورت الک شده طی چند مرحله به مواد کیک اضافه کنید.

تکته: لازم است که آرد را آرام آرام اضافه کنید تا از گلوله شدن آن جلوگیری شود.

مرحله ششم: در این مرحله سفیده تخم‌مرغ که به حالت پف شده است را اضافه کنید و به صورت دورانی و آرام آرام هم بزنید.

مرحله هفتم: دیگ پلوپز یا قالب کیک را با کره یا روغن جداکننده چرب کنید. سپس مخلوط کیک را درون آن بریزید. بعد از اینکه تایم پخت کیک به اتمام رسید اجازه دهید خنک شود بعد آن را برگردانید.

پخت کیک ساده وانیلی در پلوپز
پخت کیک خانگی ساده وانیلی در پلوپز

آموزش پخت کیک وانیلی در پلوپز

دستگاه پلوپز دیجیتال یکی از پرکاربردترین لوازم برقی موجود در آشپزخانه است. پخت کیک در پلوپز کاری بسیار لذت بخش و ساده است که در خانه و بدون نیاز به فر می‌توان انجام داد. فقط کافیست دیگ پلوپز را با قلمو کمی چرب کنید و مواد کیک را درون ان ریخته و با گزینه cake در پلوپز کار را شروع کنید. معمولا زمان پخت کیک در پلوپز برقی بین ۵۰ دقیقه الی ۱ ساعت است. بعد از اتمام کار، دیگ پلوپز را توسط دستگیره خارج کرده و در بشقاب مورد نظر برگردانید.

حال کیک وانیلی خانگی شما آماده است! با مواد دلخواه مانند توت فرنگی، سس شکلات، ترافل و موز آن را تزئین نمایید.

۴ نکته کلیدی برای پف کردن کیک خانگی

برخی از افراد به علت انجام نادرست مراحل پخت کیک، دچار ناامیدی می‌شوند و به مدت طولانی از شیرینی و کیک پزی فاصله می‌گیرند. زیرا کیک آن‌ها به مقدار دلخواهشان پف نکرده و ظاهر زیبایی ندارد. اما در نظر گرفتن یکسری نکات می‌تواند شما را در تهیه کیک با بافت بهتر و جذاب‌تر کمک کند.

  1. مواد را مستقیماً از یخچال به مخلوط اضافه نکنید. مخصوصاً تخم‌مرغ را از چند ساعت قبل از یخچال خرج کنید و اجازه دهید دمای آن با محیط یکسان شود.
  2. در ابتدای کار مواد را با دور تند همزن یا با سرعت بیشتر هم بزنید. اما در انتهای مراحل سعی کنید با دور کم یا سرعت پایین اینکار را انجام دهید.
  3. مهم‌ترین مورد در پف کردن کیک، بکینگ پودر است که باید به اندازه مناسب از آن استفاده شود.
  4. درب فر یا دستگاه پلوپز را به هیچ عنوان تا زمان اتمام پخت باز نکنید. زیرا اینکار باعث می‌شود به یکباره پف کیک بخوابد.

تجربه نشان می‌دهد که برخی از نکته‌های پخت کیک، می‌تواند به بهبود بافت و طعم آن کمک شایانی کند.

چرا کیک وانیلی محبوب است؟

وانیل میوه گیاهی، از خانواده ارکیده است که دارای شاخه‌های باریک می‌باشد. این میوه از دسته ثعلب است و به علت وجود وانیلین دارای عطر و طعم فوق‌العاده‌ای می‌باشد. اصولاً از وانیل در تهیه انواع بستنی، کیک، بیسکوئیت و شیرینی استفاده می‌شود. وانیل دومین ادویه گران دنیا است زیرا مراحل تهیه آن به سختی انجام می‌شود و آن را به صورت‌های مختلف مانند پودر، اسانس، عصاره و… استفاده می‌کنند. با توجه به اشتیاق اکثر مردم به وانیل، استفاده از این طعم دهنده بی‌نظیر، در هر دسری با توجه خاصی همراه است. اما مصرف آن در دسر، دارای اندازه به خصوصی است و اگر بیشتر از مقدار مناسب مصرف شود ممکن است باعث تلخی دسر شود. در کیک اسفنجی با توجه به وجود مقدار کمی وانیل و عطر و طعم بی‌نظیر، نام کیک وانیلی را به آن بخشیده‌اند. در ادامه به مواد مورد نیاز و نحوه پخت کیک وانیلی خوشمزه می‌پردازیم.

کیک وانیلی خوشمزه در پلوپز بدون نیاز به فر
کیک وانیلی ساده و خوشمزه در پلوپز بدون نیاز به فر

کیک وانیلی خوشمزه در خانه!

این تصور که شاید کیک خانگی وانیلی مانند کیک‌های حرفه‌ای نشود کاملا اشتباه است! ما در اینجا چند نکته مهم برای لذیذ و خوشمزه‌تر شدن کیک وانیلی ساده شما آورده‌ایم.

  • از آب پرتقال یا آبمیوه‌های دیگر به جای شیر می‌توان استفاده کرد.
  • از کشمش و گردو برای تغییر بافت آن و طعم بهتر کیک می‌توان استفاده کرد.
  • بعد از پخت، با پودر نارگیل یا کنجد و پودر قند می‌توان آن را تزئین کرد و طعم تازه‌ای به کیک بخشید.
  • حتماً آرد و بکینگ پودر را باهم الک کنید بعد به مواد اضافه کنید.
  • از افزودن مقدار بیشتر مواد بپرهیزید.
  • برای خامه کشی حتماً اجازه دهید کیک خنک شود، سپس اینکار را انجام دهید. زیرا باعث می‌شود خامه آب شود و شکل و رنگ سفید خود را از دست بدهد.
  • برای کف قالب یا دیگ پلوپز از کاغذ روغنی یا کره می‌توانید استفاده کنید.
  • حتماً از آرد مخصوص شیرینی‌پزی استفاده کنید.

با رعایت نکات گفته شده، کیک شما به حرفه‌ای ترین کیک وانیلی خانگی تبدیل می‌شود.

کیک ساده وانیلی در پلوپز

کیک وانیلی از محبوب‌ترین کیک‌های دنیا محسوب می‌شود. به همین علت دستورهای متفاوتی برای پخت آن در نظر گرفته شده است. اما برای یک کیک خوش طعم با بافت اسفنجی مناسب حتما نکاتی که در بالا گفته شد را رعایت کنید. ما در این مقاله به پخت کیک وانیلی در پلوپز اشاره کردیم زیرا از ساده ترین روش های ممکن پخت کیک در خانه است. و اینکه بدون فر برقی نیز می توان در خانه کیک و شیرینی‌های خوشمزه آماده کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.