مصرف برق لوازم خانگی برقی به همراه جدول

5
(1)

امروزه زندگی اکثر افراد با به کارگیری انواع لوازم برقی گره خورده است. این لوازم نقش مهمی در آسایش و رفاه خانواده دارد. اما برای مصرف بهینه برق، لازم است که قبل از خرید مصرف برق لوازم خانگی مورد بررسی قرار بگیرد. در لوازم برقی کوچک آشپزخانه این مقدار به عنوان توان مصرفی اندازه گیری می‌شود. حالا شاید این سوال برای شما مطرح باشد که توان مصرفی چیست؟ و چه تاثیری در کاهش مصرف برق دارد؟ در این راهنما می‌خواهیم مصرف برق لوازم خانگی مختلف را باهم بررسی کنیم، تا انتهای متن با ما همراه باشید.

توان مصرفی به چه معناست؟

هر وسیله برقی در یک ثانیه، میزان مشخصی از انرژی الکتریکی را دریافت می‌کند و به میزان مشخصی آن را مصرف می‌کند. به این میزان مصرفی، آهنگ یا توان مصرفی نیز گفته می‌شود. لوازم خانگی مورد استفاده در منزل و یا محل کار، از کوچک تا بزرگ همگی دارای توان مصرفی هستند و مقدار آن در هر وسیله متفاوت است. مقدار مصرف برق لوازم خانگی نظیر یخچال که همیشه روشن است، کمتر از مایکروویو که برخی اوقات از آن استفاده می‌شود است. آگاهی از معانی توان مصرفی و ولتاژ AC  هر یک از وسایل برقی منزل، باعث کنترل میزان قابل توجهی از انرژی برقی می‌گردد. 

ولتاژ AC در لوازم خانگی برقی

برق خانگی از نوع متناوب (AC) می‌باشد و ولتاژ یکسانی به تمام لوازم برقی خانگی می‌رساند. استاندارد برق در کشور ایران 220 ولت با فرکانس 50 هرتز است. این ولتاژ در شرایط ایده‌آل در حدود 5 درصد منفی یا مثبت خواهد بود.

ولتاژ الکتریکی لوازم خانگی
ولتاژ الکتریکی لوازم خانگی

مصرف برق لوازم خانگی برقی

میزان مصرف برق لوازم خانگی در جدل زیر درج شده است. مقادیر لحاظ شده بر حسب کیلو وات ساعت می‌باشد. به عبارتی دیگر هر وسیله برقی در یک ساعت چه مقدار توان مصرفی دارد. هر چه مقدار این عدد بیشتر باشد، مصرف برق بیشتر و در نتیجه هزینه بیشتری نیز به همراه خواهد داشت.

بیشترین توان مصرفی (وات بر ساعت)

کمترین توان مصرفی (وات بر ساعت)

وسیله برقی

1500

1300

اسپرسوساز

۶۰

۳۰

تلویزیون ۳۲ اینچ LED

۹۰

۷۰

تلویزیون ۴۲ اینچ LED

۱۱۰

۹۰

تلویزیون ۵۰ اینچ LED

۱۰۰۰

۷۰۰

تستر نان دو تکه‌ای

۲۵۰۰ ۱۲۰۰ تستر نان چهار تکه‌ای

1000

800

کولر گازی

۱۴۰۰

۸۰۰

قهوه‌ساز

۳۰

۲۵

مانیتور کامپیوتر

1000

800

میوه خشک کن

۱۵۰۰‍

۱۲۰۰

ماشین ظرفشویی

۶۰

۲۶

دی‌وی‌دی‌ پلیر

۲۰

۱۵

ریش‌تراش

90

60

پنکه سقفی

۵۰

۳۰

فریزر

۴۰۰

۱۵۰

یخچال-فریزر

۱۷۰

۱۲۰

کنسول بازی

۶۰۰

۳۰۰

کامپیوتر مخصوص بازی

۴۰۰

۳۰۰

درب بازکن برقی

۵

۳

تلفن منزل

۹۵

۹۵

سیستم صوتی خانگی

۱۲۰۰

۱۰۰۰

اتو

۱۲۰

۴۰

لپتاپ

۲۰۰۰

۶۰۰

پرینتر بزرگ اداری

۳۰

۲۰

پرینتر کوچک

85

10

پنکه رومیزی

۱۰

۷

لامپ LED

۲۵۰۰

۱۰۰۰

ماکروویو

۲۱۵۰

۱۰۰۰

فر

۱۵۰

۸۵

پلی‌استیشن 4

450

۱۰۰

یخچال

۱۸

۱۰

اسکنر

۸۰

۷۰

چرخ خیاطی

۲۵۰۰

۲۲۰۰

اتوی بخار

700

300

کامپیوتر

۹۰۰

۴۵۰

جارو برقی

۵۰۰

۵۰۰

ماشین لباسشویی

۱۱۰۰

۸۰۰

موکاپات برقی

۲۰۰۰

۲۰۰۰

اجاق گاز برقی


همانطور که در جدول بالا اشاره شد، لوازم خانگی نظیر یخچال، فریزر و تلویزیون مصرف برقی بسیار پایین‌تری نسبت به اتو، مایکروویو و ماشین ظرفشویی دارند. بخاطر داشته باشید، ابعاد و حجم، در میزان مصرف برق لوازم خانگی تاثیرگذار نیست.

مطالعه بیشتر  نحوه استفاده از آون سولار

چگونه مصرف برق لوازم خانگی را پایین بیاوریم؟

یکی از اساسی‌ترین نیاز‌های ما در زندگی، استفاده از انرژی برق است. برای مصرف بهینه و صرفه جویی در مصرف برق باید به دنبال راهکارهایی باشیم. امروزه بر خلاف گذشته، خانه‌ها با سیستم‌های روشنایی نوین و تجهیزات هوشمند طراحی می‌شوند. خانه‌های هوشمند، آسایش و راحتی را به همراه دارند و کمک بسیار زیادی در کاهش مصرف برق لوازم خانگی می‌کنند. در ادامه مطلب به برخی از اقدامات در جهت کاهش مصرف برق اشاره کرده‌ایم.

۱.  مصرف برق لوازم خانگی؛ سیستم‌ها را در شب خاموش نمایید

ممکن است از جمله افرادی باشید که هنگام خواب شبانه، لب تاب، کامپیوتر، تلویزیون و یا مایکروویو خود را روشن بگذارید. باید توجه کنید که کامپیوتر و لب تاب مصرف برق بالایی دارند. همچنین تلویزیون، پرینتر و مایکروویر در حالت آماده بکار نیز مصرف برق بالایی دارند و بهتر است پس از خاموش کردن آن‌ها، دوشاخه را از پریز برق بکشید.

۲. لامپ‌های SMD، LED و کم مصرف گزینه مهم کاهش مصرف برق خانه

خوشبختانه این روز‌ها لامپ‌های LED و کم مصرف در بسیاری از خانه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. لامپ‌های SMD و LED از تکنولوژی جدیدتری بهره می‎‌‎برند و برای کاهش مصرف برق خانه بسیار کاربردی هستند. فناوری بکار رفته در این نوع از لامپ‌ها باعث افزایش طول عمر، نور بیشتر و کم کردن‌ مصرف برق در منازل می‌شوند.

لامپ‌های کم مصرف و کاهش مصرف برق خانگی
لامپ‌های کم مصرف و کاهش مصرف برق خانگی

۳. استفاده از لامپ‌های دارای سنسور

لامپ‌های سنسوردار را می‌توان برای راه‌ پله، ورودی منزل و پارکینک استفاده کرد. عملکرد این نوع لامپ‌ها بسیار ساده هستند، بطوری که حرکت شما را تشخیص و فضا را روشن می‌کند. همچنین با تنظیم زمان دلخواه بصورت خودکار خاموش‌ می‌شود و میزان برق کمتری مصرف می‌گردد.

۴. کاهش مصرف برق ماشین ظرفشویی و لباسشویی

در تعداد دفعات کمتر از لوازم خانگی برقی نظیر ماشین لباس شویی، ماشین ظرف شویی و جارو برقی در طول روز استفاده نمایید. بسیاری طبق عادت، دفعات بسیاری در یک روز از ماشین لباسشویی و جارو برقی استفاده می‌کنند. بهتر است ماشین لباسشویی را برای مقدار مناسبی از لباس‌ها روشن کنید. همچنین پس از پایان روز و با پر شدن ماشین ظرفشویی آن را روشن نمایید.

۵.  لباس گرم، بهترین جایگزین برای وسایل گرمایشی است

استفاده از وسایل گرمایشی نظیر کرسی برقی، هیتر و بخاری برقی باعث افزایش مصرف برق خانه می‌شود. پوشیدن لباس گرم و عایق بندی مناسب، بهترین راه حل‌ها برای جلوگیری از این موضوع است. به این ترتیب زمان کمتری از وسایل گرمایشی استفاده خواهید کرد.

پوشش لباس گرم باعث کاهش مصرف برق بخاری برقی
پوشش لباس گرم باعث کاهش مصرف برق بخاری برقی

6. از نور طبیعی روز استفاده کنید

در طول روز پرده پنجره‌ها را کنار بزنید و از نور طبیعی روز نهایت استفاده را ببرید. استفاده از نور خورشید باعث کاهش مصرف برق می‌شود. همچنین در جذب مقدار زیادی از ویتامین D در بدن شما موثر خواهد بود.

سخن پایانی

دانستن اینکه مصرف برق لوازم خانگی چقدر است، می‌تواند در نحوه و تعداد دفعات استفاده از آن تاثیر گذار باشد. استفاده کمتر از لوازم برقی علاوه بر کاهش هزینه‌ها، باعث افزایش طول عمر آن‌ها نیز می‌شود. به یاد داشته باشید که، لوازم برقی خانگی حتی زمانی که به برق متصل هستند و از آن‌ها استفاده نمی‌شود نیز مصرف برق دارند.

منبع: https://letsavelectricity.com/wattage-power-consumption-of-household-appliances/

این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟

5 / 5. 1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *