طرز تهیه خورشت فسنجون با گوشت، خورشت اصیل ایرانی

5
(3)

خورشت فسنجون یکی از غذاهای اعیانی ایرانی محسوب می‌شود که برای مجالس و مهمانی‌های لاکچری تهیه می‌گردد. دستورهای مختلفی برای پخت این غذا وجود دارد که خورشت فسنجون با گوشت، از محبوب‌ترین نوع آن می‌باشد. خورشت فسنجون ریشه گیلانی دارد و مردم این شهر مهارت بالایی در پخت آن دارند. این خورشت خوشمزه که ششمین غذای محبوب ایرانی می‌باشد، ترفندها و نکات کلیدی مهمی در بر دارد. در این راهنما طرز تهیه خورشت فسنجون با گوشت، همچنین پخت خورشت فسنجون با گوشت در پلوپز دیجیتالی را به شما آموزش داده‌ایم، با ما همراه باشید.

مواد لازم برای پخت فسنجون با گوشت

خورشت فسنجون انواع مختلفی دارد و از چند نوع مواد متفاوت می‌توان برای پخت آن استفاده کرد. برخی از افراد خورشت فسنجون را با گوشت مرغ و برخی دیگر با گوشت گوسفندی تهیه می‌کنند. همچنین از دیگر مواردی که در پخت خورشت فسنجون باید در نظر گرفت، طعم شیرین، ترش یا ملس آن است. در صورتی که ذائقه افراد خانواده شما طعم شیرین غذا را می‌پسندند بهتر است در کنار مواد اولیه، مقداری شکر نیز قرار دهید. استفاده از مواد اولیه مرغوب مانند گردو، نقش مهمی در کیفیت این غذا دارد. در جدول زیر مواد لازم برای پخت خورشت فسنجون با گوشت قرار دارد.

پخت فسنجان با گوشت
پخت فسنجان با گوشت

مواد لازم

مقدار مورد نیاز

گوشت گوسفندی

300 گرم

رب انار

3 قاشق غذاخوری

پیاز بزرگ

1 عدد

پودر گردو

1 پیمانه

شکر

1 قاشق غذاخوری

نمک

1 قاشق چای خوری

زردچوبه

به میزان لازم

فلفل سیاه

به میزان لازم

دارچین

به میزان لازم

در تهیه خورشت فسنجون با گوشت، مهم‌ترین نکته‌ای که بعد ز طعم غذا برای آشپزها وجود دارد مقدار روغن در سطح خورشت می‌باشد. برای اینکه خورشت فسنجون خوشمزه شما در انتها چرب و پر روغن باشد از افزودن روغن مایع بپرهیزید، زیرا روغن موجود در گردو برای این مورد کافی است.

طرز تهیه خورشت فسنجون با گوشت، مرحله به مرحله

در پخت خورشت فسنجون با گوشت، می‌توان نوع دیگری از مغزیجات مانند مغز بادام را جایگزین مغز گردو کرد که برای اینکار کافی است بادام را به اندازه مناسب آسیاب و پودر کنید. فسنجان در مناطق مختلف کشور به شکل‌های گوناگون طبخ می‌شود. طعم اصلی این غذا به طعم رب انار بستگی دارد. اگر رب انار شما ترش باشد خورشت فسنجون ترش و اگر شیرین باشد خورشت فسنجون شما شیرین می‌شود. پس بهتر است در هنگام خرید رب انار طعم آن را حتما تست کنید. در ادامه مراحل پخت خورشت فسنجون با گوشت را آموزش داده‌ایم.

  1. ابتدا به گوشت چرخ کرده زردچوبه، فلفل سیاه و دارچین را اضافه کنید. پیاز را به کمک خردکن یا رنده به حالت ریز خرد یا رنده کنید و 1/3 آن را به گوشت چرخ کرده اضافه کنید.
  2. مواد گوشت را به خوبی ورز دهید و به اندازه گردوی متوسط آن را قلقلی کنید.
  3. قلقلی گوشت چرخ کرده را کمی سرخ کنید و کنار بگذارید.
  4. اکنون باقی مانده پیاز را با روغن مایع سرخ کنید و پودر گردو را به آن اضافه کنید.
  5. سپس کمی شکر و رب انار را اضافه کنید.
  6. بعد از اینکه مواد را به خوبی تفت دادید، قلقلی گوشت را اضافه کنید.
  7. سپس مقداری آب جوش اضافه کنید و بگذارید تا جا افتاده شود.
  8. بعد از گذشت 3 الی 4 ساعت خورشت فسنجون با گوشت شما آماده سرو است. نوش جان

دقت کنید که شعله گاز را در حالت ملایم قرار دهید زیرا ممکن است آب خورشت در زمان کوتاهی تبخیر شود و خورشت فسنجون به خوبی پخته نشود.

همچنین اگر می‌خواهید ورشت فسنجون شما ترش یا ملس شود از افزودن شکر به غذا بپرهیزید.

مطالعه بیشتر  طرز پخت خورشت در پلوپز دیجیتالی 4 خورش پرطرفدار!
فسنجون با گوشت قلقلی
طرز قلقلی کردن گوشت برای خورشت فسنجون با گوشت

تهیه خورشت فسنجون با گوشت در پلوپز دیجیتالی

بسیاری از افراد شاغل ترجیح می‌دهد که غذای خود را در تایم مخصوص با حرارت ملایم بپزند که پیشنهاد ما برای این افراد استفاده از پلوپز دیجیتالی می‌باشد. این وسیله کاربردی که اکنون در اکثر آشپزخانه‌های ایرانی وجود دارد بهترین وسیله برای پخت انواع خورشت ایرانی می‌باشد. شاید این سوال برای شما نیز پیش آمده باشد که چگونه می‌توان با پلوپز دیجیتالی بهترین خورشت فسنجون را تهیه کرد؟ در ادامه تمام مراحل را به شما آموزش داده‌ایم.

  1. نیمی از پیاز را درون دیگ پلوپز ریخته و با مقداری روغن مایع سرخ کنید. برای اینکار از روی پنل دیجیتالی دستگاه گزینه FRY  یا DEEP FRY را انتخاب کنید.
  2. سپس گردو را اضافه کنید و تفت دهید.
  3. در این مرحله رب انار را اضافه کنید.
  4. اکنون گوشت قلقلی را اضافه کنید و آب بریزید.
  5. حالا گزینه STEW را انتخاب کنید و اجازه دهید تا خورشت با دما و تایمر پیش فرض بپزد.

تایم پخت خورشت در پلوپز دیجیتالی 1 ساعت می‌باشد اما می‌توانید تایم پخت خورشت را به دلخواه خودتان تغییر دهید و آن را کم یا زیاد کنید.

سخن پایانی

یکی از ترفندهای ویژه برای پخت خورشت فسنجان با گوشت، افزودن چند تکه یخ به خورشت در انتهای تایم آن می‌باشد. با اینکار روغن خورشت بر روی سطح غذا پدیدار می‌شود. تهیه خورشت فسنجون با گوشت جزو مهارت‌ حرفه‌ای آشپزهای ایرانی می‌باشد که اکثر مردم شمال کشور و سایر شهرها آن را دارا هستند. در این راهنما 2 روش پخت خورشت فسنجون با گوشت را به شما آموزش دادیم. در صورتی که این مطلب برای شما مفید بود آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید و نظرات خود را در انتهای مقاله بیان کنید.

این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟

5 / 5. 3

2 دیدگاه برای “طرز تهیه خورشت فسنجون با گوشت، خورشت اصیل ایرانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *