نحوه استفاده از گوشت کوب برقی

5
(2)

یکی از لوازم حرفه‌ای و پر کاربرد در آشپزخانه، گوشت کوب برقی می‌باشد. امروزه با پیشرفت تکنولوژی لوازم آشپزخانه از شکل ساده به نوع پیشرفته‌تر و حالت برقی تبدیل شده‌اند. در گذشته از گوشت کوب برای له کردن مواد غذایی مانند حبوبات و گوشت پخته استفاده می‌کردند. اما با تغییر و چند کاره شدن این محصول عملکردی متفاوت با مدل‌های پیشین خود دارد. این دستیار سرآشپز مصارف مختلفی مانند له کردن، هم‌زدن و میکس کردن انواع مواد غذایی را دارد. در این مطلب به نحوه استفاده از گوشت کوب برقی، تمیز کردن و برخی نکات مهم در زمان استفاده از آن پرداخته‌ایم. تا انتهای متن با ما همراه باشید.

نحوه استفاده از گوشت کوب برقی

گوشت کوب برقی که برخی آن را با نام همزن میله‌ای نیز می‌شناسند، در دو مدل تک کاره و چندکاره در بازار موجود است. قابلیت تک کاره آن برای میکس کردن سوپ، تهیه شیر موز  و چند کاره این محصول عملکرد گوناگونی مانند خرد کردن، هم‌زدن، رنده کردن، سالاد ساز و یخ خردکن را دارند.

  1. پس از خارج کردن گوشت کوب برقی از کارتن، تیغه، پارچ و دیگر ملزومات آن را با محلول آب و مایع ظرفشویی بشویید و خشک نمایید.
  2. برای جلوگیری از پاشیدن مواد به اطراف، ظرف مخصوص را به مقدار 1/3 پر کنید.
  3. دستگاه به همراه تیغه را بصورت عمود(90 درجه) درون ظرف قرار دهید و سپس آن را روشن نمایید.
  4. برخی از گوشت کوب برقی‌ها دارای تنظیم سرعت هستند. با توجه به نوع مواد غذایی سرعت آن را تنظیم کنید.
  5. برای پودر کردن دانه‌های قهوه، تکه‌های شکلات، تکه‌های یخ، غلات خام و مواد خوراکی از این دستگاه استفاده نکنید.
  6. روش اتصال سری همزن گوشتکوب برقی مانند اتصال سری تیغه آن است.
  7. هنگام استفاده از سری همزن، هرگز پره‌های آن به بدنه و کف ظرف برخورد نکند.
  8. هرگر دستگاه را درون مواد غذایی داغ با دمای بیش از 65 درجه سانتی‌گراد قرار ندهید. اینکار باعث آسیب رساندن به دستگاه می‌شود.
  9. هر 1 یا 2 دقیقه استفاده از گوشت کوب برقی به آن استراحت دهید و سپس مجدد از آن استفاده کنید.
  10. برای پوره کردن و له کردن بهتر است از دور کند و سپس دور تند استفاده کنید.
  11. اگر به هر دلیلی در هنگام استفاده تیغه دستگاه متوقف شد بلافاصله آن را خاموش و از پریز برق جدا نمایید.

در مدل‌های چندکاره ظرف خردکن وجود دارد. برای استفاده از آن ابتدا تیغه را در ظرف خردکن قرار دهید سپس درب آن را بگذارید و موتور را به بدنه متصل نمایید.

نحوه استفاده صحیح از گوشت کوب برقی
استفاده صحیح از گوشت کوب برقی و طول عمر بیشتر دستگاه

پرفروش‌ترین گوشت کوب برقی در بازار

برندهای زیدای دست به تولید انواع گوشت برقی با تجهیزات متفاوت زده‌اند. در این میان برخی از آن‌ها به پرفروش‌ترین‌های بازار لوازم خانگی تبدیل شده‌است. جدول زیر چند مدل از گوشت برقی پرفروش بازار با قابلیت‌های متفاوت آن را به شما نشان می‌دهد. برند‌ها و قیمت‌های درج شده در جدول زیر بر اساس قیمت بهمن 1401 است و با توجه به نوسانات نرخ ارز ممکن است با قیمت بازار متفاوت باشد.

برند دستگاه مشخصات قیمت

گوشت کوب برقی پارس خزر مدل

HB-5501AP

تک کاره

توان مصرفی: 350 وات

سری تیغه استیل و پایه تیغه پلاستیک

650.000 تومان

گوشت کوب برقی بوش مدل

MSM  2610BGB

تک کاره

توان مصرفی: 600 وات

تیغه و پایه تیغه استیل

1.219.000 تومان

گوشت کوب برقی براون مدل

MQ 525

3 کاره (پایه مخلوط‌کن، همزن بالونی وخردکن)

توان مصرفی: 350 وات

تیغه و پایه تیغه استیل

1.700.000 تومان

 

گوشت کوب برقی پارس خزر مدل

HB-5503AP

2 کاره (پایه مخلوط‌کن و خردکن)

توان مصرفی: 350 وات

تیغه و پایه تیغه استیل

1.000.000 تومان

گوشت کوب برقی براون مدل

MQ 785

9کاره (پایه مخلوط‌کن، خردکن‌کوچک، همزن بالونی، خردکن بزرگ و رنده ریز، درشت، چیپس‌ساز و خلال کن)

توان مصرفی: 750 وات

تیغه و پایه تیغه استیل

4.700.000 تومان

 

تیغه بکار رفته در تمام گوشت کوب برقی‌ها از جنس استیل یا فلز ضد زنگ است و پایه مخلوط‌کن به دو مدل فلزی و پلاستیکی تقسیم می‌شود. پایه فلزی و استیل، رطوبت و رنگ مواد غذایی را به خود نمی‌گیرد و در مواد غذایی گرم تغییر حالت نمی‌دهد. اما پایه پلاستکی نسبت به پایه فلزی عمر کمتری دارد و در زمان استفاده بتدریج رنگ مواد غذایی را به خود می‌گیرد و ممکن است در حرارت تغییر حالت دهد.

نحوه تمیز کردن گوشت کوب برقی

برای افزایش طول عمر مفید گوشت کوب برقی و تیغه آن، تمیز کردن و نحوه استفاده از گوشت کوب برقی یک امر ضروری و مهم است. همانطور که می‌دانید باقیمانده مواد غذایی در سطوح لوازم برقی فرصت مناسبی جهت رشد باکتری و قارچ‌ها ایجاد می‌کند. همچنین برای از بین بردن لکه‌ها ، بوی موادغذایی و جلوگیری از کند شدن تیغه لازم است بلافاصله بعد از استفاده آن را تمیز نمایید.

  1. ابتدا پارچ یا لیوان گوشت کوب برقی را تا سه چهارم با محلول آب ولرم و مایع ظرفشویی پر کنید.
  2. پایه تیغه گوشت کوب برقی را درون آن قرار دهید و دستگاه را به مدت 10 تا 30 ثانیه روشن نمایید. در صورتی که لک و باقیمانده غذا از روی پایه تمیز نشد این کار مجدد تکرار نمایید.
  3. از دستمال مرطوب برای تمیز کردن بدنه دستگاه استفاده کنید و هرگز آن را در آب غوطه‌ور نکنید.
  4. هرگز سیم برق دستگاه را به دور بدنه آن نپیچید زیرا ممکن است باعث قطعی آن شود.
  5. سیم برق دستگاه را از دوشاخه برق بکشید و سپس پایه تیغه را از آن جدا کنید.
  6. پیاز خاصیت اسیدی دارد و باعث کندی تیغه می‌شود لذا بعد از خرد کردن یا میکس آن بلافاصله تیغه را بشویید و خشک کنید.
  7. از نگه‌داری دستگاه در کنار اجاق‌ گاز و فر که حرارت بالایی تولید میکنند خودداری کنید.
  8. هرگز پایه مخلوط کن و تیغه خردکن را با مواد شوینده صنعتی نشورید زیرا باعث تغییر رنگ استیل و از بین رفتن پایه پلاستکی می‌شود.

در صورتی که نکات بیان شده را رعایت کرده‌اید و عملکرد دستگاه با مشکلاتی مانند روشن نشدن، لرزش، صدای ناهنجار و یا له نکردن مواد غذایی مواجه شدید از استفاده آن خودداری کنیدو به تعمیرکارهای مجاز جهت رفع معایب احتمالی مراجعه کنید.

تمیز کردن گوشت کوب برقی
تمیز کردن گوشت کوب برقی

سخن پایانی

هر روز وسایل جدید با انواع کارایی و قابلیت‌های متفاوت روانه بازار می‌شوند. یکی از این محصولات در بازار لوازم خانگی، گوشت کوب برقی با کاربرد فراوان و پر طرفدار است. این دستگاه کوچک اما بسیار کارآمد، سرعت آشپزی را افزایش داده و پخت انواع غذا را بسیار لذت‌بخش و ساده می‌کند. در این مطلب ابتدا به نحوه استفاده از گوشت کوب برقی و سپس به بررسی برخی از مدل‌های پرفروش به همراه قیمت آن‌ها پرداخته‌ایم.

این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟

5 / 5. 2

مطالعه بیشتر  دستگاه بخور، فوائد و قیمت پرفروش‌های آن!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *