هنوز هم برخی از غذاهای قدیمی مهمان سفره ما هستند. کشک بادمجان خوشمزه و اصیل که ریشه در فرهنگ غذایی اصفهان دارد، از محبوبترین پیش غذاها است. این غذای خوشمزه ترکیب جذابی از بادمجان، کشک، پیاز داغ و سیر میباشد. برخی از افراد به دستور آن مغز گردو نیز اضافه کردند که طعم لذیذ آن را دو چندان میکند. شاید تا الان دستورهای مختلفی برای تهیه کشک بادمجان خانگی را تجربه کردید. در این راهنما روش اصلی پخت کشک و بادمجان خانگی خوشمزه را به شما آموزش میدهیم، با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه کشک بادمجان خانگی
برای تهیه کشک بادمجان خانگی با کیفیت لازم است که مواد اولیه مخصوصا بادمجانها را با دقت بیشتری انتخاب کنید. مثلا بادمجان تیره و قلمی که دارای پوست براق است، از بادمجانهای مرغوب میباشد و تهیه هر نوع غذایی با آن بسیار لذیذ میشود.
این غذای خوشمزه و پرطرفدار، روشهای مختلفی برای طبخ دارد. شما میتوانید با توجه به ذائقه افراد خانواده بادمجانها را کبابی یا سرخ کنید. در روش اصلی تهیه کشک بادمجان خانگی بادمجانها را سرخ میکنیم. جدول زیر مواد لازم برای تهیه این پیش غذای معروف برای 4 نفر را نوشته است. در صورت افزایش تعداد نفرات فقط کافی است که مقدار مواد را ضرب کنید.
مواد لازم |
مقدار مورد نیاز |
بادمجان قلمی |
6 عدد |
کشک |
1 پیمانه |
نعناع خشک |
1 قاشق غذاخوری |
گردو |
2 قاشق غذاخوری |
پیاز |
1 عدد متوسط |
سیر |
4 حبه |
نمک و فلفل سیاه |
به مقدار لازم |
زردچوبه و روغن |
به مقدار لازم |
در صورتی که به مصرف سیر آلرژی دارید، میتوانید آن را از جدول مواد غذایی حذف کنید. همچنین در صورت لزوم میتوان از پودر سیر نیز استفاده کرد.
مراحل تهیه کشک و بادمجان کبابی
قسمت قبلی درباره روشهای طبخ کشک بادمجان خانگی توضیح دادیم. اکنون به صورت تخصصی به تهیه این پیش غذای راحت میپردازیم. در درجه اول باید دلیل خود برای کبابی یا سرخ کردن بادمجان را مشخص کنید. اگر شما نیز به دنبال سالمترین راه برای طبخ کشک بادمجان هستید باید بگوییم که کبابی کردن بادمجان سالمترین روش است. اما برخی از افراد طعم بادمجان سرخ شده را به بادمجان کبابی ترجیح میدهند. ما قصد داریم که هر دو روش برای پخت این غذا را به شما آموزش دهیم.
برای طرز تهیه کشک بادمجان کبابی و سالم مراحل زیر را انجام دهید:
- ابتدا بادمجانها را با دستمال نمدار پاک کنید تا گرد و غبار آن از بین برود.
- سپس آن را بر روی شعله مستقیم اجاق گاز یا ذغال قرار دهید.
- در این فاصله که بادمجان کباب میشود پیاز را به صورت نگینی خرد و سپس سرخ کنید.
- سیر را خرد کرده و به پیاز اضافه کنید تا هر دو باهم سرخ شوند.
- بعد از اینکه سیر و پیاز کاملا سرخ شدند، نمک، فلفل سیاه و رزدچوبه را اضافه کنید.
- سپس نعناع خشک را با دستان خود کمی پودر کرده و به پیاز و سیر داغ اضافه کنید.
- مواد را به آرامی به مدت 2 الی 3 دقیقه تفت دهید. سپس بادمجان کبابی را بعد از اینکه پوست گرفتید به مواد پیاز داغ اضافه کنید.
- بادمجان را درون مواد پیاز داغ با وسیله مناسب مانند گوشت کوب برقی با کیفیت بکوبید.
- بعد از اینکه بادمجان و پیاز داغ به خوبی باهم میکس شدند، کشک را اضافه و مجدد مخلوط کنید.
- بعد از آن گردوی خرد شده را اضافه کنید.
- اجازه دهید تا مواد چند دقیقه بر روی شعله بماند تا آب اضافی آن تبخیر شود.
- سپس کشک بادمجان خانگی سالم و خوشمزه را با کمی نان و سبزی سرو کنید.
کبابی کردن بادمجان در فر
برای کبابی کردن بادمجان از فر برقی هم میتوان استفاده کرد.
به این صورت که بادمجانها را از دو طرف چاقو زده و بر روی سینی توری فر قرار میدهیم. درجه حرارت فر را از بالا تنظیم کنید و بعد از مدت حدودا 1 ساعت کبابی میشوند. توجه کنید که حتما سینی فر در زیر توری قرار بگیرد تا آب اضافه بادمجانها بر بدنه فربرقی نریزد.
کشک بادمجان خانگی به روش سرخ کردنی
بادمجان از آن دسته از صیفی جات است که روغن زیادی مصرف میکند. به همین دلیل اکثر افراد روش کبابی را انتخاب میکنند. اما اگر شما به ترفندهای آشپزی آگاه باشید، میدانید که روشهای مختلفی برای جلوگیری از جذب روغن در بادمجان وجود دارد. در این بخش میخواهیم چند ترفند ویژه برای عدم جذب روغن بادمجان برای طرز تهیه کشک بادمجان سرخ شده را به شما آموزش دهیم.
روشهای عدم جذب روغن در بادمجان
- سعی کنید بادمجانها را قبل از اینکه پوست بگیرید، بشویید.
- بعد از اینکه بادمجانها را پوست گرفتید، کمی نمک بر روی آن بپاشید و در آفتاب قرار دهید.
- هنگام سرخ کردن از حرارت زیاد استفاده کنید.
- برای اینکه بادمجان روغن جذب نکند بهتر است آن را با ماهیتابه در دار سرخ کنید.
- هنگام سرخ کردن، بادمجانها را مرتب برگردانید تا روغن اضافه آن خارج شود.
- همچنین قبل از اینکه بادمجان را درون روغن داغ بیاندازید، آن را با دستمال نخی خشک کنید.
اکنون مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید.
- بعد از اینکه بادمجانها را به روش صحیح سرخ کردید آن را درون توری مناسب قرار دهید تا روغن اضافی خارج شود. برای این کار میتوانید بادمجانها را با گوشت کوب درون توری بکوبید تا همزمان هم روغن اضافی خارج شود هم بادمجان له شود.
- پیاز و سیر را به حالت نگینی ریز خرد و سپس با روغن مایع سالم سرخ کنید.
- بعد از این پیاز و سیر سرخ شدند نعناع و ادویهها اضافه کرده و کمی تفت دهید.
- در این مرحله باید گردو خرد شده را اضافه کنید تا با مواد کمی تفت بخورد.
- برای اینکه کشک بادمجان خانگی شما طعم بهتری به خود بگیرد میتوانید مقداری از کشک را به پیاز داغ اضافه کنید تا تفت بخورد.
- سپس بادمجان له شده را به آن اضافه کنید و با قاشق یا گوشت کوب مناسب مجدد میکس کنید.
- کشک بادمجان خانگی خوشمزه و اصیل خود را با کمی پیاز داغ و گردو تزئین و نوش جان کنید.
این روش به شما در تهیه کشک و بادمجان سرخ شده با روغن کم و سالمتر کمک خواهد کرد. با توجه به اینکه میتوان از سرخ کن برای سرخ کردن بادمجان نیز استفاده کرد، میتوانید از سبد سرخ کن در پلوپز چند کاره استفاده کنید.
کشک و بادمجان یک پیش غذای عالی!
کشک بادمجان خانگی به عنوان یکی از محبوبترین پیش غذاهای ایرانی در مهمانیها تهیه و سرو میشود. برخی از افراد ترجیح میدهند که کشک و مواد بادمجان آن را به صورت جداگانه سرو کنند. مثلا بادمجان را با پیاز و نعناع داغ میکس کرده و با گردو و نعناع داغ و پیاز داغ خلالی تزئین میکنند. سپس کشک را درون ظرف مناسبی میریزند و به همراه ظرف تزئین شده بادمجان بر سر سفره میآوردند. در این مقاله ما به شما دو روش طبخ کشک بادمجان خانگی و خوشمزه را همراه با ترفندهای کلیدی آموزش دادیم.
دستور پخت خیلی خوب بود مرسی
این غذا بدون روغن رژیمی میشه و مزه عالی هم داره.