طرز تهیه قورمه گوشت خوشمزه و لذیذ به سبک عشایری!

5
(4)

در زمان‌های قدیم از روش‌های مختلفی برای نگهداری گوشت استفاده می‌کردند که یکی از آن‌ها قورمه گوشت گوسفندی بدون استخوان و با استخوان می‌باشد. در این روش گوشت گوسفندی یا گوساله را می‌پختند و درون شکمبه گوسفند که به چربی آغشته بود می‌ریختند. بعد از اینکه گوشت خشک میشد، چربی اطراف آن مانع ورود هر گونه باکتری و میکروب می‌شود. بعدها برای تهیه غذا از این قورمه گوشت استفاده می‌کردند. در این راهنما می‌خواهیم روش تهیه قورمه گوشت عشایری خوشمزه و لذیذ را به شما آموزش دهیم.

روش جدید برای تهیه قورمه گوشت عشایری

اکنون بعد از گذشت 150 سال، هنوز در برخی از روستاهای دور افتاده سیستان و بلوچستان و سایر روستاهای دیگر تهیه قورمه گوشت به روش سنتی ادامه دارد. برخی از افراد ترجیح می‌دهند این روش سنتی و قدیمی برای پخت گوشت را به سبک جدید انجام دهند. در روش جدید دیگر از شکم گوسفند استفاده نمی‌شود بلکه به طریق دیگری قورمه گوشت کنسرو می‌گردد. در بخش بعدی مواد لازم و طرز تهیه را بیان کردیم. تمام مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید.

طرز تهیه قورمه عشایری خوشمزه و لذیذ
طرز تهیه قورمه عشایری خوشمزه و لذیذ

مواد لازم

  • گوشت گوسفندی 500 گرم
  • دنبه 100 گرم
  • پیاز 1 عدد متوسط
  • برگ بو 3 عدد

برای از بین بردن بوی زهم گوشت از هر ادویه‌ و چاشنی مخصوص گوشت می‌توان استفاده کرد اما دارچین بهترین گزینه می‌باشد. همچنین می‌توانید از چوب دارچین نیز استفاده کنید.

  1. ابتدا گوشت را به ابعاد مناسب خرد کرده، بشویید و کنار بگذارید تا کاملا خشک شود.
  2. سپس آن را همراه با مقداری دنبه درون قابلمه بریزید.
  3. یک عدد پیاز را پوست بگیرید و بدون اینکه ته پیاز را جدا کنید، آن را به 4 قسمت تقسیم کنید.
  4. مقداری آب درون قابلمه بریزید و بر روی شعله گاز بگذارید تا گوشت بپزد.
  5. همچنین می‌توانید چند عدد برگ بو نیز اضافه کنید.
  6. بعد از گذشت 4 ساعت شعله را زیاد کنید تا آب اضافی آن تبخیر شود.
  7. سپس پیاز را از دیگ خارج کنید و گوشت را با روغن دنبه باقی مانده در دیگ تفت دهید.
  8. اجازه دهید تا خنک شود سپس آن را درون بطری شیشه‌ای بریزید و در یخچال بگذارید و هربار برای پخت غذا از آن استفاده کنید.
مطالعه بیشتر  طرز تهیه ماهی با 7 روش مختلف: بخارپز، کبابی، سرخ شده و سوخاری

این روش برای نگهداری گوشت بسیار مفید می‌باشد و شما می‌توانید آن را طولانی مدت در یخچال نگهداری کنید.

چلو قورمه گوشت مجلسی

چلو قورمه گوشت زعفرانی یکی از غذاهای سنتی کرمانشاه و بندر ترکن محسوب می‌شود که هر کدام دستور پخت‌های متفاوت را دارد. در بندر ترکمن این غذا را با نام چکدرمه تهیه و سرو می‌کنند. در تهیه چکدرمه به جای زعفران از رب گوجه فرنگی استفاده می‌شود. که طعم بسیار لذیذی به غذا می‌بخشد. همچنین می‌توان این غذا را به همراه پلو سرو کرد که دستور تهیه آن نیز متفاوت است. برای تهیه چلو قورمه گوشت مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید.

  1. ابتدا 2 پیمانه برنج را با مقداری نمک و آب به مدت 1 ساعت خیس کنید.
  2. سپس کنسرو قورمه گوشت را در دیگ مناسب ریخته و کمی تفت دهید، آب برنج را خالی کرده و به مواد گوشت اضافه کنید.
  3. به تعداد 4 پیمانه آب جوش درون دیگ برنج ریخته و اجازه دهید تا برنج دمپخت شود.
  4. در صو.رت نیاز مقداری نمکو روغن به مواد اضافه کنید.
  5. بعد از اینکه آب برنج کشید شعله را کم کرده و اجازه دهید تا دم بکشد.
  6. بعد از گذشت 30 دقیقه دمپخت قورمه گوشت خوشمزه شما آماده سرو است. نوش جان

همچنین برای طعم بهتر این غذا می‌توانید مقداری ادویه کاری یا زیره سیاه نیز اضافه کنید.

طرز تهیه قورمه گوشت آسان
طرز تهیه قورمه گوشت آسان

سخن پایانی

در فرهنگ غذای ایرانی انواع مختلفی از غذاهای سنتی وجود دارد که افراد در طبخ آن مهارت زیادی دارند. قورمه گوشت یکی از غذاهای سنتی ایران محسوب می‌شود که مردم ترک زبان طرفداران اصلی این غذای خوشمزه هستند. برای پخت قورمه عشایری می‌توانید از پلوپز دیجیتالی و گزینه Bake نیز استفاده کنید. در این راهنما روش‌های قدیمی و سنتی تهیه قورمه گوشت همچنین روش جدید پخت این غذا را به شما آموزش دادیم. در صورتی که این مطلب برای شما مفید بود آن را با دوستان به اشتراک بگذارید و نظرات خود را بیان کنید.

این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟

5 / 5. 4

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *