طرز تهیه میرزا قاسمی خوشمزه و راحت به سبک گیلانی!

5
(1)

علاقه به مصرف غذاهای سنتی همیشه وجود دارد، زیرا این غذاهای سنتی هستند که ما را به فرهنگ اصیل غذایی خودمان نزدیک می‌کند. یکی از غذاهای سنتی شهر گیلان که بسیار معروف و محبوب می‌باشد، میرزا قاسمی خوشمزه است. این غذای سنتی که طرفداران زیادی دارد. جزو غذاهای پر فروش رستوران‌های شمالی می‌باشد. اگر هوس میرزا قاسمی خوشمزه به سرتان زد، فقط کافی است مرور کوچکی به این دستور بیاندازید. در این راهنما طرز تهیه میرزا قاسمی خوشمزه و راحت را با تمام نکات مهم و ترفندهای ویژه آموزش داده‌ایم، تا انتهای متن با ما همراه باشید.

مواد لازم برای پخت میرزا قاسمی خوشمزه سنتی

بادمجان از آن دسته از صیفی جات است که می‌توان انواع غذاها را به وسیله آن در کوتاه‌ترین زمان تهیه کرد. این گیاه گرمسیری در تمام روزهای سال وجود دارد و از خواص بیشماری برخوردار است. بادمجان منبع غنی از ویتامین‌ها و مواد مغذی دیگر است. بتاکاروتن، آهن، فیبر و ویتامین C موجود در بادمجان آن را به یک ضد ویروس قوی تبدبل کرده است. میرزا قاسمی خوشمزه را می‌توان با بادمجان کبابی تهیه کرد تا به خوبی عطر و طعم دودی را بگیرد. در جدول زیر تمام مواد لازم و مقدار مورد نیاز برای پخت میرزاقاسمی خوشمزه و راحت قرار دارد.

مواد لازم

مقدار مورد نیاز

بادمجان

6 عدد

سیر

3 حبه

گوجه فرنگی

5 عدد

تخم مرغ

2 عدد

روغن مایع

2 قاشق غذاخوری

نمک و فلفل سیاه

به میزان لازم

زردچوبه

به میزان لازم

با تهیه انواع غذاهای شمالی، حال و هوای دلچسب شهرهای شمال کشور را به خانه خود می‌آورید. همچنین سیر نقش مهمی در اکثر غذاهای شمالی دارد، در صورت آلرژی به مصرف سیر می‌توانید پودر سیر را جایگزین آن کردهیا به طور کلی هر دو را از جدل مواد اولیه حذف کنید.

مواد لازم برای میرزا قاسمی خوشمزه
مواد لازم برای میرزا قاسمی خوشمزه

نکته مهم: در هنگام خرید بادمجان، حتما بادمجان‌های گوشتی را انتخاب کرده و از خرید بادمجان قلمی و ریز خودداری کنید. زیرا بادمجان کبابی از نوع گوشتی آن بهتر از قلمی می‌باشد و مقدار بیشتری از بادمجان کبابی در اختیار شما است.

طرز تهیه میرزا قاسمی خوشمزه شمالی مرحله به مرحله

روش‌های متفاوتی برای تهیه میرزا قاسمی خوشمزه شمالی وجود دارد. برخی از افراد ترجیح می‌دهند که برای پخت این غذای سنتی خوشمزه از فر استفاده کنند. در این روش غذا از حالت سنتی خارج شده و هیچ گونه بوی دود و آتشی ندارد. اگر شما نیز به میرزا قاسمی سنتی با عطر و بوی دودی علاقه دارید تمام مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید.

  1. ابتدا با منقل و ذغال آتش مناسبی را تعبیه کنید.
  2. سپس بادمجان‌ها را بدون آنکه پوست بگیرید بر روی آتش قرار دهید.
  3. در این فاصله که بادمجان‌ها کباب می‌شوند، پیاز را به صورت ریز خرد کرده یا رنده کنید. سپس با روغن مایع آن را سرخ کنید.
  4. سیرها را پوست گرفته و له کرده و به پیاز اضافه کنید و اجازه دهید تا هر دو باهم سرخ شوند.
  5. سپس گوجه را رنده کرده و بعد از اینکه پیاز و سیر سرخ شدند به آن‌ها اضافه کنید.
  6. اجازه دهید تا آب گوجه کاملا تبخیر و با پیاز و سیر سرخ شود.
  7. سپس زردچوبه و فلفل سیاه و نمک را به گوجه اضافه کنید.
  8. اکنون بادمجان‌های کبابی را از روی آتش بردارید و کنار بگذارید تا خنک شود. بعد از اینکه بادمجان‌ها خنک شد، آن را به آرامی پوست بگیرید. دقت کنید که گوشت بادمجان با پوست جدا نشود.
  9. سپس بادمجان را به مواد گوجه اضافه کرده و مجدد تفت دهید. همچنین می‌توانید برای میکس بادمجان با مواد گوجه و پیاز از گوشت کوب برقی چند کاره استفاده کنید.
  10. در آخر باید تخم مرغ را اضافه کنید که این مورد کاملا سلیقه‌ای است. می‌توانید آن را به تمام مواد میرزا قاسمی خوشمزه اضافه کنید و تفت دهید یا آن را جداگانه نیمرو کرده و برای تزئین استفاده کنید.
مطالعه بیشتر  کتلت با ساندویچ ساز و خردکن در 10 دقیقه!

میرزا قاسمی خوشمزه شمالی توسط محمد قاسم خان، در زمان حکومت قاجار ابداع و به نام او نامگذاری شد.

ترفندهای ویژه برای پخت میرزا قاسمی خوشمزه اصیل

درست است که میرزا قاسمی خوشمزه به عنوان یک غذای ساده و سنتی سرو می‌شود، اما تهیه آن به روش قدیمی و صحیح نقش موثری در طعم بهتر این غذای شمالی دارد. برای پخت آسان و تهیه میرزا قاسمی با کیفیت نکات مهمی وجود دارد که بهتر است آن‌ها را رعایت کنید. در بخش بعدی تمام این نکات و ترفندهای ویژه را عنوان کردیم.

  • در هنگام خرید مواد اولیه، بادمجان‌های مرغوب را انتخاب کنید. یکی از نشانه‌های بادمجان با کیفیت، رنگ مشکی و براق آن می‌باشد.
  • قبل از اینکه بادمجان‌ها را بر روی آتش قرار دهید حتما چند سوراخ ریز به کمک چاقو بر روی سطح بادمجان ایجاد کنید.
  • سعی کنید از قسمت بالای بادمجان برای برگرداندن آن بر روی آتش استفاده کنید.
  • برای پوست گرفتن صحیح بادمجان و عدم از بین رفتن گوشت آن، بادمجان‌های کبابی را درون آب سرد قرار دهید.
  • حتما پوست گوجه را جدا کنید. برای اینکار آن را به مدت 5 دقیقه درون آب جوش قرار دهید.

با رعایت تمام نکاتی که در این بخش بیان کردیم، می‌توانید میرزا قاسمی خوشمزه برای وعده شام یا پیش غذای منوی مهمانی خود تهیه کنید.

میرزا قاسمی خوشمزه به روش کبابی و اصیل
میرزا قاسمی خوشمزه به روش کبابی و اصیل

سخن پایانی

همه ما می‌دانیم که غذاهای شمالی از محبوب‌ترین منوهای غذایی کشورمان می‌باشد. تهیه هر کدام از این غذاها نیازمند تجربه چندین ساله است. در مجله آشپزی ادمیلسون، ما چند نمونه از محبوب‌ترین غذاهای شمالی را به بهترین شیوه و همراه با نکات تکمیلی به شما آموزش داده‌ایم. به کمک این دستور پخت شما می‌توانید میرزا قاسمی خوشمزه و اصیل را به روش سنتی و قدیمی تهیه کنید. در صورتی که امکان پخت میرزا قاسمی با آتش را ندارید، می‌توانید از شعله گاز برای اینکار استفاده کنید.

این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟

5 / 5. 1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *