فریز کردن مواد غذایی؛ مدت زمان نگهداری از آن‌ها!

4.6
(5)

یخچال فریزر از وسایل اصلی هر خانه‌ای محسوب می‌شود که برای نگهداری و حفظ مواد غذایی کاربرد دارد. استفاده مناسب از مواد غذایی باعث صرفه جویی در مصرف و جلوگیری از هدر رفتن آن می‌شود. فریز کردن مواد غذایی بهترین راه برای کاهش ضایعات غذایی و استفاده از آن‌ها در فواصل دیگر است. برای فریز کردن مواد غذایی مختلف، روش‌های متفاوتی وجود دارد. در این مقاله به شما آموزش می‌دهیم که کدام مواد را در چه فصلی و به چه شیوه‌ای فریز کنید. با ما تا انتهای متن همراه باشید.

کدام میوه و سبزیجات را در تابستان فریز کنیم؟

با شروع روز‌های سرد سال، بسیاری از خانم‌های خانه‌دار برای فریز انواع میوه‌ها، سبزیجات و مواد غذایی اقدام می‌کنند، تا در فصل زمستان از آن‌ها استفاده کنند. نگه‌داری مواد غذایی و میوه‌ها بصورت منجمد بسیار ساده و آسان است. اما به نظر محققان و متخصصان تغذیه ارزش و کیفیت مواد غذایی تازه، بیشتر از منجمد آن می‌باشد. البته با رعایت برخی اصول می‌توان کیفیت و ارزش مواد غذایی منجمد را تا حد زیادی حفظ کرد.

برای فریزکردن سبزیجات می‌توانید از قالب‌های یخ استفاده کنید. به این صورت که مقداری سبزی تمیز را در قالب یخ قرار دهید و سپس مقداری آب درون قالب بریزید و منتظر بمانید منجمد شود. سپس تکه‌های یخ را از آن جدا و در فریز نگه‌داری کنید. برای تهیه غذا کافی است بر حسب نیاز خود، چند تکه از آن را برداشته و استفاده نمایید.

فریز کردن انواع سبزیجات و مواد غذایی خام
فریز کردن انواع سبزیجات و مواد غذایی خام

نحوه فریز کردن برخی از مواد غذایی

فریز کردن مایعات مانند شیر داخل بطری شیشه‌ای توصیه نمی‌شود. برای اینکار از بطری پلاستیکی استفاده نمایید و مقداری از بطری را خالی بگذارید، زیرا مایعات در حالت انجماد حجم بیشتری پیدا می‌کنند. بعضی از سبزیجات نظیر هویج،کلم بروکلی و سیب زمینی به دلیل بافت اسفنجی که در آن‌ها وجود دارد نباید بصورت خام فریز شوند. زیرا در حالت فریز کردن، بافت‌های داخلی این مواد تخریب و باعث تغییر حالت این مواد ‌می‌شود. همچنین کاهو به دلیل داشتن مقدار آب در برگه‌خود برای فریز کردن توصیه نمی‌شود.

مدت زمان فریز کردن مواد غذایی

بسیاری بر این باور اشتباه هستند که با فریز کردن مواد غذایی می‌توان تا مدت زمان طولانی از آن استفاده کرد. زمان ماندگاری مواد منجمد در فریزر بر اساس نوع مواد غذایی مانند گوشت، لبنیات، ماکیان، میوه و سبزیجات متفاوت است. گرچه بعد از زمان استاندارد، مواد غذایی سالم باشند اما ارزش غذایی ندارند. زمان استاندارد نگه‌داری مواد غذایی در فریزر به شرح زیر می‌باشد.

  1. فریز کردن خامه به تنهایی موثر نیست و باید با شکر مخلوط شود و زمان ماندگاری آن 3 ماه است.
  2. کره با بسته‌بندی پلی اتلین یا ورق آلمینیومی 4 تا 6 ماه در فریز می‌ماند.
  3. بستنی در ظروف مخصوص یا کیسه پلاستیکی در حدود 2 تا 3 ماه در فریزر قرار می‌گیرد.
  4. پنیر در محفظه بدون هوا بین 6 تا 12 ماه مدت ماندگاری دارد.
  5. مرغ پس از تمیز کردن و بسته‌بندی آن، تا 12 ماه طعم و مزه خود را در فریزر حفظ می‌کند.
  6. زمان نگه‌داری سوسیس و کالباس فقط 3 ماه است و بعد از این زمان فاسد و غیر قابل مصرف می‌شوند.
  7. بادمجان و اسفناج در صورت انجماد صحیح بین 9 الی 12 ماه قابلیت نگه‌داری در فریزر را دارد.
  8. سبزیجات تازه تا 9 ماه در حالت انجماد مزه و تازگی خودشان را حفظ می‌کنند.
  9. هویج، قارچ، نخودفرنگی و لوبیا سبز، تا 12 ماه ماندگاری در فریزر را دارند.
  10. کرفس، کلم بروکلی، چغندر، گل کلم بصورت خام تا 12 ماه قابلیت نگهداری دارند.
  11. حبوبات پخته‌شده نظیر نخود، لوبیا، عدس، لپه حدود 3 ماه مهمان فریز شما هستند.
  12. میوه‌های تابستانه مانند آلبالو، گیلاس، گلابی و زردآلو را می‌توانید تا 12 ماه به حالت انجماد قرار دهید.
  13. مدت زمان ماندگاری نان در فریز بین 2 تا 3 ماه است.
مطالعه بیشتر  نورپردازی مدرن در دکوراسیون داخلی؛ چند ایده برای اجرا

همانطور که گفته شد برای کاهش ضایعات مواد غذایی بهتر است آن‌ها را با روش صحیح فریز کنید.

فریز کردن مواد گوشتی

بسته‌بندی و فریز کردن مواد گوشتی بسیار مهم می‌باشد زیرا استفاده‌ صحیح از این مواد در مدت زمان مشخص سلامت افراد خانواده را تضمین می‌کند. فریزر بهترین وسیله برای نگهداری مواد گوشتی می‌باشد. در هنگام فریز کردن گوشت خام در نظر داشته باشید که این ماده تا یکسال قابل استفاده و تازه می‌باشد و گوشت چرخ کرده تا 2 ماه تازه می‌ماند. برای انجماد مواد گوشتی بهتر است به نکات زیر توجه نمایید.

  1. گوشت گاو و گوسفند را در بسته بندی بدون هوا قرار دهید در اینصورت به مدت 10 الی 12 ماه می‌توان در فریز از آن نگهداری کرد.
  2. گوشت چرخ کرده بهتر است در مدت زمان 2 ماه بعد از منجمد شدن مورد استفاده قرار بگیرد.
  3. زبان، دل، قلوه، سیرابی را در ظروف در بسته قرار گرفته و به مدت 3 الی 4 ماه می‌توان در فریزر قرار بگیرید.
  4. ماهی آزاد بین 2 تا 3 ماه قابل نگه‌داری در حالت منجمد هستند و بعد از آن فاسد می‌شوند.

برخی مواد غذایی مانند برنج پخته شده را فریز نکنید، زیرا در زمان انجماد باعث تغییر طعم، کیفیت و بوی آن می‌شود. همچنین از فریز کردن غذا‌های کنسروی به دلیل تغییر حجم و بزرگ شدن مواد داخل آن، دچار شکستگی یا ترک خوردن ظرف می‌شوند.

فریز کردن مواد گوشتی و زمان مناسب برای استفاده از آن
فریز کردن مواد گوشتی و زمان مناسب برای استفاده از آن

سخن پایانی

از گذشته تا به حال یکی از بهترین روش‌های نگهداری مواد غذایی فریز کردن آن‌ها بوده است. این روز‌ها به دلیل سرعت در زندگی و کمبود وقت استفاده از مواد فریزری بهترین روش برای مدیریت زمان می‌باشد. در این مطلب روش‌های صحیح و راه کار‌های مختلف برای فریز کردن مواد غذایی بیان شده‌است. همچنین با دقت در مدت زمان نگه‌داری مواد منجمد، کیفیت و تازگی آن را در نظر بگیرید تا بتوانید غذای با کیفیت و خوش طعم را تهیه و سرو کنید.

این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟

4.6 / 5. 5

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *