دسر یکی از عوامل مهم پذیرایی در انواع مهمانیها میباشد که دارای تنوع بسیار گستردهای است. دسر کرم کارامل یکی از انواع دسرهای محبوب فرانسه است و معمولا در تمام رستورانهایاین کشور سرو میشود. این دسر خوشمزه را میتوان در ابعاد کوچک یا به مقدار بزرگتر برای مهمانیهای خودمانی و لاکچری تهیه کرد. انواع مختلفی از دسر کرم کارامل وجود دارد که برای هر کدام رسپی مخصوص ارائه گردیده است. با توجه به فرهنگ غذایی در کشورهای مختلف میتوان این دسر خوشمزه را با مواد دیگری مانند عصارههای میوه، شیر، بیسکوئیت و ژلاتین تهیه کرد. در صورتی که تمایل دارید برای مهمانی خود دسر شیک و خوشمزه تهیه کنید، در این مطلب طرز تهیه دسر کارامل را به شما آموزش دادهایم. تا انتهای متن با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه دسر کرم کارامل فرانسوی
همانطور که میدانید، این دسر خوشمزه متعلق به کشور فرانسه است و معمولا به عنوان دسر محبوب سرو میشود. دسر کرم کارامل یک نوع دسر مدرن است که در رستورانهای پاریس سرو میشود. اگر این دسر خوشمزه را در خانه تهیه کنید، با صرف هر قاشق از آن به این شهر زیبا سفر میکنید. فقط کافی است تمام مراحل پخت آن را به ترتیب و با حوصله انجام دهید. در ادامه مواد لازم برای تهیه این دسر ساده فرانسوی را در قالب جدول بیان کردیم.
مواد لازم |
مقدار مورد نیاز |
شکر |
1 فنجان |
خامه |
300 گرم |
شیر |
1 فنجان |
تخم مرغ |
5 عدد |
وانیل |
1 پنس |
موادی که در جدول بالا قرار دارد مناسب تهیه کرم کارامل برای 4 نفر میباشد، در صورت افزایش تعداد نفرات مواد لازم را به نسبت مناسب افزایش دهید. یکی از مواردی که اکثر افراد در تهیه این دسر با آن مواجه هستند، برگردان صحیح دسر است، به طوری که دسر یکدست و بدون برش از قالب خارج شود. اصلا نگران نباشید زیرا این مطلب علاوه بر اینکه آموزش طرز تهیه دسر کرم کارامل خوشمزه میباشد، روشهای برگرداندن و نکات کلیدی را نیز پوشش میدهد.
طرز تهیه مرحله به مرحله
دسر کرم کارامل نوعی دسر بین المللی است که علاوه بر فرانسه در سایر کشورها نیز تهیه و سرو میشود. دستور تهیه این دسر خوشمزه فرانسوی به قدری آسان است که میتوانید آن را به مقدار بیشتر و ابعاد بزرگتر تهیه کنید. در ادامه تمام مراحل تهیه دسر کرم کارامل را مرحله به مرحله به شما آموزش دادهایم.
- مقدار 3/4 شکر را درون شیرجوش ریخته و به آن مقداری آب اضافه کنید و بر روی حرارت ملایم قرار دهید تا حل شوند.
- شیر، وانیل و خامه را درون میکسر مناسب بریزید و با هم مخلوط کنید، سپس بر روی حرارت ملایم بگذارید تا کاملا حل شود.
- تخم مرغ و شکر را باهم مخلوط کنید و تا زمانی که رنگ آن تغییر کند هم بزنید.
- مخلوط تخم مرغ را به مواد شیر اضافه کنید.
- درون فنجان مناسب مقداری از کارامل را ریخته سپس مواد کرم را درون آن بریزید و فنجانها را در فر با حرارت 170 درجه سانتی گراد قرار دهید.
- بعد از گذشت 30 دقیقه فنجانها را از فر خارج کرده و اجاطزه دهید تا خنک شود، سپس درون یخچال بگذارید تا کاملا منسجم گردد.
- برای برگرداندن دسر کرم کارامل از بشقاب استفاده کنید.
روشهای متفاوتی برای تهیه دسر کرم کارامل فرانسوی وجود دارد که در صورت نبود فر میتوان به کمک قابلمه یا پلوپز برقی این کار را انجام داد. در ادامه چند مورد از نکات کلیدی که تهیه این دسر را راحت میکند بیان کردیم.
نکات کلیدی برای تهیه دسر کرم کارامل یخچالی
- حتما تمام مواد را 1 ساعت زودتر از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسد.
- برای هم زدن تخم مرغ و شکر بهتر است از هم زن پرقدرت استفاده کنید.
- در صورتی که از فر استفاده میکنید، حتما فر را زودتر روشن کرده تا کاملا گرم شود.
- فنجان مخصوص فر انتخاب کنید تا با حرارت بالای فر دچار شکستگی نشود.
- بعد از اینکه فنجانها را از فر خارج کردید به مدت 10 دقیقه در دمای محیط قرار دهید.
- برای خنک شدن دسرها درپوش مناسب بر روی فنجانها قرار دهید سپس آن را در یخچال بگذارید تا دسر خوشمزه شما بوی یخچال نگیرد.
- جهت برگرداندن سریع و راحت دسر، ابتدا اطراف ظرف را به کمک چاقو از کرم کارامل جدا کنید.
- به هیچ عنوان در صورتی که دسر خنک نشده است، آن را برنگردانید.
دسر کرم کارامل با ژلاتین
برای اینکه بتوانید دسر کرم کارامل خوشمزه را بدون فر تهیه کنید یک روش ساده و فوری وجود دارد. استفاده از ژلاتین در تهیه این دسر فرانسوی به شما کمک میکند در زمان کوتاه این دسر را با انسجام بیشتری آماده کنید. ژلاتین مادهای شفاف بی بو و بی رنگ است که سرشار از پروتئین و مواد معدنی است. از این ماده معمولا برای ترکیبات انواع دسر استفاده میکنند زیرا باعث انسجام و یکنواختی دسر میشود و برگرداندن آن از ظرف و جداسازی بسیار آسان است.برای تهیه کرم کارامل بدون فر تمام مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید.
- ابتدا ژلاتین را در کمی آب گرم حل کنید.
- تخم مرغ و شکر را با هم مخلوط کنید تا به ماده نرم و کرم رنگی تبدیل شود.
- شیر، وانیل و خامه را با هم مخلوط کنید و ژلاتین را به آن اضافه کرده و خوب هم بزنید تا ژلاتین به طور کامل در مواد حل شود.
- سپس در ظرف مناسب مقداری کارامل بریزد و به اندازه نصف ظرف را از کرم پر کنید.
- ظرفها را به طوری در قابلمه آب جوش قرار دهید که نیمه آن در آب باشد.
- بعد از گذشت 20 دقیقه ظرفها را از قابلمه جدا کرده و اجازه دهید تا خنک شود.
برای تهیه دسر کرم کارامل منسجم بهتر است آن را به مدت 2 ساعت درون یخچال قرار دهید.
سخن پایانی
در این راهنما طرز تهیه دسر کرم کارامل فرانسوی را با فر و بدون فر به شما آموزش دادیم. در صورتی که میخواهید یک دسر شیک و خوشمزه برای مهمانی تهیه کنید، دسر کرم کارامل بهترین گزینه میباشد. ظاهر زیبا و یکدست این دسر، زیبایی دو چندان به سفره و میز شام شما میبخشد. از دستگاههای مختلفی برای میکس مواد دسر کرم کارامل میتوان استفاده کرد. خردکن پرقدرت با اهرم امولسیون ساز بهترین دستگاه برای تهیه این دسر خوشمزه و فوری است.