نان فرانسوی و طرز تهیه 4 مدل باگت

4.5
(2)

یکی از غلات اصلی در بین مردم جهان نان می‌باشد. نان به عنوان قوت غالب کشورهای مختلف مانند فرانسه، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. مردم فرانسه از سال‌های نسبتاً دور نان را به عنوان غذای اصلی خود در نظر گرفته‌اند. آن‌ها با انتقال مهارت نانوایی به نسل جوان فرهنگ اصیل نان فرانسوی را حفظ و ادامه داده‌اند. اکنون در سراسر کشور فرانسه، انواع نانوایی با ساختار متنوع وجود دارد که هرکدام برگرفته از سلیقه و فرهنگ غذایی متفاوت است. در این بخش از مجله ادمیلسون با قصه نان فرانسوی و انواع آن آشنا می‌شویم.

تاریخچه نان فرانسوی

با توجه به کشف سنگ‌های آسیاب 30000 ساله در استرالیا و اروپا، احتمال اینکه نان در ابتدا متعلق به فرانسه بوده است را رد می‌کند. در این خصوص هیچ مدرک دیگری وجود ندارد و فقط می‌توان گفت که از حدود 14600 سال پیش مردم به تهیه نان مشغول و به عنوان غذای اصلی آن را مصرف می‌کردند. ترکیب آب با انواع آردها، خمیر یکدستی را ایجاد می‌کند که با حرارت مستقیم تبدیل به نان گرم و برشته می‌شود. با پخت نان، تغییر بسیار بزرگی در فرهنگ غذایی گوشتی مردم اولیه به وجود آمده است. با گذشت زمان امروز شاهد وجود نان فرانسوی در اکثر نقاط جهان هستیم که مردم هر کشور آن را مطابق با سلیقه و رژیم غذایی خود می‌پزند. یکی از نان‌های فرانسوی که از محبوبیت بالایی برخوردار است، نان بریوش می‌باشد. در ادامه با طرز تهیه انواع نان فرانسوی و بریوش آشنا می‌شویم.

نان فرانسوی بریوش

نان بریوش نوعی نان فرانسوی است که دارای دستور پخت بسیار آسان می‌باشد. این نان فوق العاده، با بافت نرم  به تنهایی قابل خوردن است. فرانسوی‌ها معمولاً برای میان وعده یا وعده شام آن را تهیه می‌کنند. خمیر بریوش نسبت به نان‌های دیگر متفاوت می‌باشد و علاوه بر آرد و آب از مواد دیگری برای لطیف کردن آن استفاده می‌کنند. اضافه کردن کره به خمیر، باعث تغییر رفتار آن در هر مرحله می‌شود و بافت نرم و پوسته لطیفی را تشکیل می‌دهد. مواد لازم برای تهیه نان فرانسوی بریوش را در ادامه باهم بررسی کنیم.

طرز تهیه نان بریوش فرانسوی
نان بریوش فرانسوی مناسب برای میان وعده و صبحانه

مواد لازم برای پخت نان بریوش

  • آرد 2 پیمانه
  • تخم مرغ 3 عدد
  • شکر 4 قاشق غذاخوری
  • خمیر مایه 1 قاشق غذاخوری
  • کره 100 گرم
  • نمک 1 پنس
  • شیر ولرم 1/4 پیمانه

وجود کره در این نان فرانسوی باعث ایجاد بافت نرم و لطیف می‌شود. در صورتی که به کره علاقه ندارید می‌توانید آن را حذف کنید.

طرز تهیه بریوش نان ملی فرانسه

  1. در ابتدا آرد را الک و نمک را به آن اضافه کنید و هم بزنید.
  2. درون ظرفی دیگر، شیر ولرم را همراه با یک قاشق چای خوری شکر و مایه خمیر مخلوط کنید. درب ظرف را بر روی آن بگذارید تا مایه عمل آید.
  3. ظرف گودی را انتخاب کنید و آرد را درون آن بریزید. وسط آرد را حفره ایجاد کنید و مایه خمیر و مابقی شکر را همراه با تخم مرغ‌ها درون آن بریزید سپس هم بزنید تا به حالت یکدست برسد.
  4. کره را از قبل در محیط قرار می‌دهیم تا با دمای آن یکی شود. آن را تکه تکه کرده و مرحله به مرحله به خمیر اضافه می‌کنیم.
  5. بعد از اضافه کردن تکه آخر کره، آن را خوب ورز می‌دهیم و روی آن را با سلفون می‌پوشانیم و به مدت 2 ساعت استراحت می‌دهیم.
  6. بعد از 2 گذشت 2 ساعت پف خمیر را گرفته و آن را به چانه‌های کوچک تقسیم کرده و درون سینی فر قرار می‌دهیم.
  7. روی نان را می‌توانید با مقداری کره، زعفران، خامه و کنجد بپوشانید سپس سینی را درون فر بگذارید.

برای نگهداری این نان فرانسوی در طولانی مدت، بهتر است بعد از سرد شدن آن را درون ظرف در بسته قرار دهید.

نان فرانسوی سال‌های زیادی است که در بین مردم جهان محبوب می‌باشد. انواع نان فرانسوی به پوسته ترد و بافت داخلی نرم معروف هستند که در اشکال مختلف پخته می‌شوند. بعد از طرز تهیه نان معروف فرانسوی یعنی بریوش، سراغ نان‌های اصیل دیگر این کشور می‌رویم.

مطالعه بیشتر  انواع ادویه؛ معرفی 4 ادویه محبوب+خواص درمانی

در فرانسه قانونی تصویب شد که نانوایان اجازه پخت نان قبل از ساعت 4 صبح را نداشتند. به همین علت برای پخت نان در زمان سریع‌تر انواع باگت را ابداع کردند. نان باگت در اندازه‌های درازتر پاسخگوی نیاز مردم فرانسه برای سرو صبحانه بوده است.

نان فرانسوی فیسل (Ficelle)

فیسل نوعی نان فرانسوی می‌باشد که از بافت تردتر با ظاهر کشیده‌تری پخته شده است. این نان از آرد گندم و آرد سمولینا تهیه می‌شود و ساختار ترد آن علاقه مندان مخصوص خود را دارد. همچنین در تهیه این نان خاص فرانسوی می‌توانید از بلغور گندم نیز استفاده کنید. برخی از افراد ترجیح می‌دهند که نان فیسل را با مخمر ترش تهیه کنند.

در تهیه نان فرانسوی ذوق و سلیقه نقش مهمی دارد و شما با مهارت خود می‌توانید انواع نان فرانسوی را به اشکال مختلف تبدیل کنید.

طرز تهیه نان فرانسوی فیسل
نان فیسل مناسب برای وعده شام و صبحانه

مواد لازم برای تهیه نان فیسل

  • آرد نانوایی
  • آب
  • نمک
  • مایه خمیر ترش
  • کنجد

طرز تهیه نان فیسل فرانسوی

یکی از ویژگی‌های بارز نان فیسل اندازه آن می‌باشد. این نان معمولاً با طول 50 سانت است که بعد از پخت آن را برش می‌دهند. نان فیسل طعم ترش با بافت ترد دارد که می‌توان با اضافه کردن مربا و یک طعم شیرین جذابیت آن را دو چندان کرد.

  1. برای تهیه نان فیسل خمیر مایه را با آب ولرم رو بهگرم مخلوط کید و در اتاق قرار دهید تا با دمای محیط عمل آید.
  2. حتماً بعد از اینکه مایه خمیر را با آب مخلوط کردید روی ظرف آن را با سلفون بپوشانید.
  3. بعد از حباب زدن مایه خمیر با اضافه کردن آرام آرام به آرد آن را مخلوط کنید.
  4. آب و نمک را با احتیاط به مخلوط اضافه کنید به طوری که خکمیر یکدستی تشکیل شود.
  5. بعد از تهیه خمیر آن را به شکل بلند در آورید و مقداری کنجد بر روی آن بپاشید.
  6. سپس درون تنور یا همان فر برقی قرار دهید تا بپزد.

نان باگت فرانسوی

در فرهنگ غذایی فرانسه یکی دیگر از نان‌های ملی این کشور، نان لا باگت است. این نان نوعی نان باگت با ظاهر مختلف است که هر نانوایی طبق سلیقه خود آن را تهیه می‌کند. نان باگت در قرن 18 محبوبیت بیشتری پیدا کرد و نانوایان فرانسوی برای پخت این نان از آرد تصفیه شده استفاده کردن. باگت به معنای باتوم و چوب بلند است به همین خاطر به نان‌های بلند فرانسوی باگت می‌گویند. مواد لازم و طرز تهیه این نان بسیار ساده است و اغلب برای تمام وعده‌ها از این نان استفاده می‌شود. نان باگت با ترکیب کره و انواع مربا برای صبحانه بهترین گزینه می‌باشد.

طرز تهیه نان باگت فرانسوی فوری و آسان
طرز تهیه نان باگت فرانسوی فوری و آسان

مواد لازم برای پخت باگت

  • آرد 6 پیمانه
  • خمیر مایه 2 قاشق غذاخوری
  • آب گرم 2/5 لیوان
  • شکر 3 قاشق غذاخوری
  • روغن 5 قاشق غذاخوری
  • کره به مقدار کافی

طرز تهیه نان باگت فرانسوی

برای پخت نان باگت، از فر برقی که دارای المنت است استفاده کنید. فرهایی با اشعه بنفش برای سلامتی انسان مضر می‌باشد. آون سولار هوشمند ادمیلسون یکی از بهترین فرهای برقی برای پخت انواع نان باگت و نان‌های فرانسوی است.

  1. خمیر مایه را با مقداری آب مخلوط کنید و کنار بگذارید تا عمل آید.
  2. در ظرف دیگری نیمی از آرد را با روغن و نمک مخلوط کنید و هم بزنید.
  3. مواد مایه خمیر را به آرد اضافه کنید و خوب هم بزنید.
  4. در این مرحله نیمه دیگر آرد را اضافه و مجدد مخلوط کنید.
  5. خمیر به دست آمده را به قدری ورز دهید تا به حالت یکدست برسد.
  6. درون ظرف مخصوص آن را شکل دهید و مقداری کره بر روی آن بمالید و درون فر قرار دهید تا بپزد.

تجربه پخت نان فرانسوی؛ آشپزی با ادمیلسون

نان‌های فرانسوی معمولاً نسبت به دیگر نان‌ها حجیم‌تر و بزرگ‌تر می‌باشند. در این مقاله ما به شما طرز تهیه 4 مدل نان پرطرفدار فرانسوی را آموزش داده‌ایم. با پخت هر یک از آن‌ها لحظه‌های لذت بخشی در زمینه آشپزی را تجربه خواهید کرد. در پخت انواع نان فرانسوی می‌توانید روی خمیر را با کاردک مخصوص به شکل‌های زیبا در آوردید.

قیمت و خرید آون سولار ادمیلسون
قیمت و خرید آون سولار ادمیلسون

این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟

4.5 / 5. 2

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *