آموزش3 نوع شیرینی عید خانگی؛ با فر و بدون فر

0
(0)

اینروزها تهیه انواع خوراکی خانگی یکی از کارهای لذت بخش و کم هزینه می‌باشد که اکثر خانم‌های خانه دار به آن علاقه‌مند هستند. شیرینی عید خانگی، از آن خوراکی‌های جذاب است که به مناسبت نوروز می‌توان انواع آن را به سادگی تهیه کرد. در تهیه انواع کیک و شیرینی استفاده از لوازم برقی که سرعت و کیفیت پخت و پز را افزایش می‌دهد، بسیار مهم است. همزن و فر برقی از لوازم مهم پخت کیک و شیرینی است. اما در نبود این دو وسیله نیز می‌توان بهترین شیرینی عید خانگی را تهیه کرد. ما با شما هستیم تا طرز تهیه انواع شیرینی عید نوروز با فر و بدون فر را آموزش دهیم. در صورتی که می‌خواهید شیرینی عید خانگی و کم هزینه تهیه کنید تا انتهای متن با ما همراه باشید.

شیرینی عید پرطرفدار، شیرینی نخودچی

شیرینی نخودچی یکی از شیرینی‌های قدیمی و با اصالت شهر قزوین است. مواد تشکیل دهنده اصلی آن پودر نخودچی است و گزینه خوبی برای شیرینی عید نوروز می‌باشد. تهیه این شیرینی در خانه به سادگی امکان پذیر است.

  • زمان آماده سازی مواد اولیه 20 دقیقه
  • زمان پخت 20 دقیقه
  • مناسب 10 نفر

مواد لازم برای پخت شیرینی نخودچی عید

مواد لازم

مقدار مورد نیاز

آرد نخودچی

500 گرم

پودر هل

1 قاشق مربا خوری

پودر قند

250 گرم

روغن جامد

250 گرم

موادی که در جدول بالا قرار دارد مناسب پذیرایی از 10 نفر می‌باشد. در صورت افزایش تعداد نفرات مواد لازم را دو برابر کنید.

طرز تهیه شیرینی نخودچی عید
طرز تهیه شیرینی نخودچی عید

طرز تهیه شیرینی نخودچی، شیرینی عید راحت

مراحل تهیه این شیرینی عید جذاب را باهم مرحله به مرحله بررسی کنیم.

  1. در مرحله اول آرد نخودچی و پودر قند را به صورت جداگانه الک کنید.
  2. پودر قند و روغن جامد را به کمک همزن برقی پرقدرت باهم مخلوط کنید. به طوری که کاملا باهم میکس شوند.
  3. بعد از اینکه پودر قند و روغن جامد را باهم مخلوط کردید به کمک دست آن را ورز دهید.
  4. ورز دادن پودر قند را تا جایی که به حالت خامه‌ای برسد ادامه دهید.
  5. بعد از اینکه ورز دادید، نیمی از آرد نخودچی را به پودر قند اضافه کنید.
  6. مواد را با دست یا میله خمیر زن همزن برقی به خوبی ورز دهید.
  7. در مرحله بعد نیمه دوم آرد نخودچی را اضافه کنید و مجدد ورز دهید.
  8. در حین ورز دادن پودر هل را اضافه کنید.
  9. خمیر نخودچی را باید به خوبی ورز دهید تا به انسجام لازم برسد.
  10. بعد از اینکه مواد خمیر شیرینی به انسجام رسید آن را درون کیسه فریزر قرار دهید و در گوشه‌ای از آشپزخانه بگذارید تا استراحت کند.
  11. خمیر شیرینی عید باید به مدت 6 الی 24 ساعت استراحت کند.
  12. خمیر شیرینی را بر روی سطح صافی پهن و با وردنه آن را صاف کنید.
  13. سپس به کمک قالب مخصوص و کوچک آن را قالب بزنید.
  14. درون سینی فر یک کاغذ روغنی پهن کنید و شیرنی‌‌ها را درون قرار دهید.
  15. برای تزئین می‌توانید از خلال پسته استفاده کنید.
  16. سپس سینی را درون فر قرار دهید و دمای آن را بر روی 170 درجه با تایمر 15 الی 20 دقیقه تنظیم کنید.

پخت این شیرینی بسیار ساده می‌باشد، فقط کافی است که یکسری نکات مهم و کلیدی در پخت شیرینی نخودچی را رعایت کنید. این شیرینی سنتی یک خوراکی شب یلدا خوشمزه نیز می‌باشد.

نکات تکمیلی پخت شیرینی نخودچی عید

  • این شیرینی کوچک و جذاب بدون روغن بسیار خوشمزه است اما در صورتی که می‌خواهید خمیر نخودچی حالت منسجم‌تر داشته باشد، مقدار 30 الی 40 گرم روغن مایع به آن اضافه کنید.
  • برای ترد شدن بیشتر شیرینی می‌توانید 100 گرم از آرد نخودچی کم و 100 گرم آرد برنج را جایگزین آن کنید.
  • کره جایگزین خوبی برای روغن جامد است.
  • برای قالب زدن راحت‌تر اجازه دهید تا خمیر شیرینی مدت بیشتری استراحت کند.

شیرینی عید خانگی، شیرینی نارگیلی

شیرینی نارگیلی، یکی دیگر از انواع شیرینی عید می‌باشد که مناسب پذیرایی در مجالس نوروز است. این شیرینی شباهت زیادی به شیرینی گردویی دارد با این تفاوت که مواد اصلی آن نارگیل می‌باشد. در جدول زیر مواد لازم برای تهیه شیرینی عید نارگیلی را قرار دادیم.

  • زمان آماده سازی مواد اولیه 10 دقیقه
  • زمان پخت 10 دقیقه
  • مناسب برای دسر و پذیرایی در ایام نوروز

مواد لازم برای پخت شیرینی نارگیلی عید

مواد لازم

مقدار مورد نیاز

پودر نارگیل

120 گرم

شکر

120 گرم

روغن مایع

40 گرم

سفیده تخم مرغ

60 گرم

آبلیمو

3/1 قاشق چای خوری

وانیل

2/1 قاشق چای خوری

برای پخت شیرینی عید نارگیلی، حتما از شمکر استفاده کنید و از جایگزین کردن مواد دیگر مانند پودر قند بپرهیزید.

مطالعه بیشتر  طرز تهیه کیک سیب و دارچین رژیمی در پلوپز
طرز تهیه شیرینی نارگیلی در خانه
طرز تهیه شیرینی نارگیلی در خانه

طرز تهیه شیرینی نارگیلی، شیرینی خشک عید

شیرینی نارگیلی از پایه ثابت اعیاد و جشن‌های ایرانی می‌باشد که اینروزها به عنوان شیرینی عید خانگی نیز تهیه می‌شود. شیرینی نارگیلی با اندازه مناسب و طعم نارگیل طرفداران زیادی دارد. در این قسمت از مقاله دستور شیرینی عید نارگیلی خوشمزه و حرفه‌ای را در اختیارتان قرار دادیم. با ما همراه باشید.

  1. در مرحله اول سفیده تخم مرغ را با پودر نارگیل در ظرف مناسبی مخلوط کنید.
  2. بعد از اینکه این دو مواد به خوبی باهم میکس شدند، شکر و روغن مایع را اضافه و مجدد به کمک میله خمیرزن همزن برقی هم بزنید.
  3. ظرف را بر روی حرارت ملایم قرار دهید و به کمک قاشق چوبی مواد را داغ بزنید.
  4. وقتی مواد به حالت جوش نزدیک شد آن را از روی شعله برمی‌دارید.
  5. سپس بلافاصله آبلیمو را اضافه و اجازه دهید تا مواد کمی خنک شود.
  6. کاغذ روغنی را درون سینی فر بگذارید و به کمک قیف مخصوص تکه‌های کوچکی اندازه گردو از مواد را درون سینی بریزید.
  7. شیرینی‌ها را با فاصله مناسب از هم در سینی بچینید.
  8. سینی را درون فر قرار دهید و دمای آن را 180 الی 200 درجه سانتی گراد انتخاب کنید.
  9. بعد از گذشت 15 دقیقه، شیرینی عید خوشمزه شما آماده پذیرایی می‌باشد.
  10. اجازه دهید خنک شود سپس در ظرف دردار قرار دهید.

قبل از اتمام تایم پخت درب فر را باز نکنید، زیرا باعث خوابیدن پف شیرینی می‌شود. همچنین در صورتی که شیرینی به کاغذ روغنی چسبید، به کمک دستمال مرطوب آن را جدا کنید.

شیرینی عید بدون فر، شیرینی کشمشی

بسیاری از خانم‌های خانه دار علاقه زیادی به تهیه شیرینی عید در خانه دارند اما ممکن است نبود فر یا همزن برقی آنها را از اینکار منع کند. در این قسمت از مقاله شیرینی عید، می‌خواهیم نوعی شیرینی بدون فر را به شما آموزش دهیم. برای پخت شیرینی کشمشی بدون فر، با ما همراه باشید.

  • زمان آماده سازی مواد اولیه 40 دقیقه
  • زمان پخت 10الی 15 دقیقه
  • مناسب دسر و پذیرایی ایام نوروز

مواد لازم برای شیرینی کشمشی بدون فر

مواد لازم

مقدار مورد نیاز

آرد قنادی

300 گرم

کشمش

100 گرم

بکینگ پودر

1 قاشق غذاخوری

تخم مرغ

2 عدد

وانیل

2/1 قاشق چای خوری

کره

150 گرم

پودر قند

250 گرم

سعی کنید در تهیه این شیرینی عید خوشمزه، از کشمش بی هسته استفاده کنید. اگر از کشمش محلی استفاده می‌کنید حتما از یک ساعت قبل آن را خیس کنید، سپس آبکشی نمایید و بعد از خشک کردن به مواد شیرینی بیافزایید.

شیرینی عید کشمشی بدون فر
شیرینی عید کشمشی بدون فر

طرز تهیه شیرینی کشمشی مرحله به مرحله

اگر می‌خواهید عطر و بوی شیرینی عید شما بیشتر به مشام برسد، از مقداری پودر هل نیز می‌توانید استفاده کنید. در صورتی که شیرینی را در ظرف در بسته قرار دهید به مدت 10 روز ماندگاری دارد. در قسمت بعدی طرز تهیه این شیرینی خوشمزه و مناسبتی را باهم بررسی می‌کنیم.

  1. نیم ساعت قبل از شروع کار، مواد را از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسد.
  2. در ظرف گودی کره، پودر قند و وانیل را با هم میکس کنید.
  3. اینکار را تا جایی که مواد به رنگ کرمی تبدیل شود، انجام دهید.
  4. سپس تخم مرغ‌ها را دانه دانه اضافه کنید و هم بزنید.
  5. کشمش‌ها را به مواد اضافه کنید و مجدد هم بزنید.
  6. آرد را همراه با بکینگ پودر 2 بار الک کنید.
  7. آرد الک شده را به مواد اضافه کنید و آرام آرام هم بزنید.
  8. بعد از اینکه مواد به خوبی باهم مخلوط شدند، ماهیتابه مورد نظر را بر روی شعله قرار دهید تا گرم شود.
  9. سپس به مقدار چند گردو در ماهیتابه بریزید و درب آن را بگذارید و شعله را کم کنید.
  10. برای پخت بهتر شیرینی عید کشمشی بهتر است از شعله پخش کن استفاده کنید تا حرارت به صورت یکنواخت در همه جای ظرف پخش شود.
  11. بعد از گذشت 10 دقیقه شیرینی کشمشی شما آماده است.
  12. آن‌ها را خارج و تعداد دیگری از مواد را درون ماهیتابه بریزید.

نکته مهمی که در هنگام پخت شیرینی کشمشی باید در نظر بگیرید این است که بافت خمیر شیرینی در معرض حرارت دچار تغییر می‌شود و حجم آن بزرگ‌تر می‌شود. پس فاصله مناسبی برای شیرینی‌ها در نظر بگیرید که بعد از پخت به یکدیگر نچسبند.

بهترین همزن برقی ایرانی

برای تهیه شیرینی عید خانگی بهتر است از لوازم برقی کاربردی کمک بگیرید. همانطور که در قسمت‌های قبلی گفتیم این دستگاه با میله خمیرزن به خوبی می‌تواند شما را در پخت شیرینی خوشمزه عید کمک کند. یکی از بهترین محصولات موجود در بازار لوازم خانگی، همزن برقی ادمیلسون مدل HM115 می‌باشد که با 4 میله همزن و خمیرزن جزو وسایل کاربردی آشپزخانه می‌باشد.

این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟

0 / 5. 0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *