طرز تهیه ماهی سوخاری پفکی؛ به سبک رستورانی

4.8
(69)

سرخ کردن، نوعی از روش آشپزی می‌باشد که باعث ترد و خوشمزه‌تر شدن مواد غذایی می‌شود. در این روش می‌توان مواد غذایی را در روغن غوطه ور کرد یا آن را تفت داد. ماهی سوخاری غذای خوشمزه دریایی می‌باشد که با غوطه ور کردن در روغن بافت آن ترد و لذیذ می‌شود. برای تهیه این غذا می‌توان انواع ماهی را استفاده کرد، اما بهتر است از ماهی با بافت نرم استفاده کنید. در این راهنما به شما انواع ماهی مخصوص سوخاری و طرز تهیه ماهی سوخاری پفکی را آموزش داده‌ایم.

مواد لازم برای پخت ماهی سوخاری ترد و پفکی

ماهی سوخاری همراه با سیب زمینی سرخ شده یا دیگر چاشنی‌های رنگارنگ، یک وعده غذایی جذاب به شمار می‌رود. پوسته طلایی و ترد آن اشتهای هر فردی را برای سرو باز می‌کند. می‌توانید در کنار این غذای خوش رنگ و جذاب انواع سالاد را میل کنید. روکش طلایی این غذای خوشمزه بسته به نوع پودر سوخاری و لایه‌های خمیری آن می‌تواند تغییر کند. شاید برخی از افراد روکشی نازکی از آرد را به روکشی از تمپورا یا دیگر پودرهای سوخاری درشت ترجیح دهند. در جدول زیر مواد لازم برای تهیه ماهی سوخاری پفکی برای 4 نفر را قرار دادیم.

مواد لازم

مقدار مورد نیاز

فیله ماهی

8 تکه

پودر سوخاری

2 لیوان

آبلیموی تازه

3 قاشق غذاخوری

سویا سس

3 قاشق غذاخوری

تخم مرغ

2 عدد

فلفل سیاه، نمک

به میزان لازم

روغن مایع

به میزان لازم

برای تهیه ماهی سوخاری با روکش نازک می‌توانید آرد گندم راجایگزین پودر سوخاری کنید. همچنین به طور کلی در طرز تهیه ماهی با روش های مختلف برای بوزدایی ماهی مقداری سرکه را به لیست مواد اولیه اضافه کنید.

طرز تهیه ماهی سوخاری رستورانی، مرحله به مرحله

برخی از لوازم برقی مانند سرخ کن‌های بدون روغن یا غوطه ور در روغن، برای تهیه این غذا بسیار مناسب هستند.  برای تهیه ماهی سوخاری با دستگاه سرخ کن، تمام مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید.

  1. در ابتدا برای رفع بوی زهم ماهی مقداری نمک بر روی آن بپاشید.
  2. درون ظرف گودی آبلیموی تازه، سویا سس و فلفل سیاه را باهم مخلوط کنید.
  3. تکه‌های ماهی را درون ظرف مواد بگذارید به طوری که تمام قسمت‌های ماهی درون مواد قرار بگیرد.
  4. روی ماهی مرینیت شده را با سلفون بپوشانید و به مدت 3 الی 5 ساعت درون یخچال قرار دهید.
  5. سرخ کن را به برق بزنید و دیگ پلوپز را به مقدار مناسب از روغن مایع پر کنید به گونه‌ای که تمام سبد سرخ کن درون روغن قرار بگیرد. اگر سرخ کن بدون روغن دارید فقط کافیست با یک قلمو، سطح ماهی را کمی چرب کنید.
  6. بعد از گذشت چند ساعت از برطرف شدن بوی زهم اطمینان حاصل کنید.
  7. درون ظرف گود دیگری تخم مرغ‌ها را بشکنید و هم بزنید.
  8. تکه‌های ماهی را ابتدا درون تخم مرغ قرار دهید سپس درون آرد سوخاری بزنید.
  9. مجددا این کار را تکرار کنید تا لایه مناسبی از پودر سوخاری بر روی ماهی بنشیند.
  10. تکه‌های ماهی را درون سبد سرخ کن قرار دهید تا کاملا سرخ شود.
مطالعه بیشتر  طرز تهیه آلبالو پلو با مرغ خوشمزه؛ به سبک اعیانی

در این دستورپخت ماهی سوخاری، استفاده از سرخ کن برقی را به شما پیشنهاد دادیم. در ادامه به طرز تهیه ماهی سوخاری در ماهیتابه اشاره خواهیم کرد.

پخت ماهی سوخاری راحت و ترد مناسب مهمانی
پخت ماهی سوخاری راحت و ترد مناسب مهمانی

طرز تهیه ماهی سوخاری در ماهیتابه

پوشش بیرونی که از خمیر مخصوص یا آرد سوخاری می‌باشد، معمولاً بر اساس ذائقه و فرهنگ‌های متفاوت غذایی تغییر می‌کند. ممکن است برخی از افراد پوشش سبک را برای تهیه ماهی سوخاری به کار ببرند، اما برخی دیگر از چند لایه زخیم برای تهیه این غذا استفاده می‌کنند. به طور کلی غذای دریایی همراه با سبزی پلو یا باقالی پلو سرو می‌شود. همچنین می‌توان آن را به عنوان ساندویچ یا یک وعده شام سبک بدون نان سرو کرد.

یکی از این راحت‌ترین روش‌های سرخ کردن ماهی سوخاری، استفاده از ماهیتابه است. در این روش ماهی با حرارت مستقیم شعله اجاق گاز سرخ می‌شود و سرعت پخت افزایش می‌یابد. برای سرخ کردن ماهی با ماهیتابه باید از ظروف چدن یا تفلون‌های نچسب استفاده کنید. در صورتی که فرآیند سرخ کردن را با ماهیتابه نامرغوب انجام دهید، ممکن است به سطح ظرف بچسبد و روکش سوخاری آن را از بین ببرد.

در ادامه با انواع ماهی مناسب برای پخت ماهی سوخاری ترد و خوشمزه بیشتر آشنا می‌شویم.

ماهی خوش طعم سوخاری در ماهیتابه
ماهی خوش طعم سوخاری در ماهیتابه

انواع ماهی مناسب برای سوخاری

همانطور که در مقاله عادت غذایی گفتیم مصرف غذاهای سالم و مقوی، از عادت‌های غذایی کامل و سالم است و سلامتی افراد را تضمین می‌کند. غذاهای دریایی از ارزش غذایی بالایی برخوردار هستند و کلسیم و فسفر و سایر مواد مغذی لازم بدن را تامین می‌کنند. اکثر افراد ماهی را به علت بوی نامطبوع و تیغ‌های ریز و درشت، از برنامه غذایی خود حذف کردند.

البته که ماهی بخارپز از سالم‌ترین مدل‌های پخت ماهی است. ولی تهیه ماهی به روش سوخاری طعم بسیار لذیذی به آن می‌بخشد که باب میل افراد مختلف است. در لیست زیر بهترین و کم‌ تیغ‌ترین ماهی‌ها برای تهیه ماهی سوخاری خوش پخت را عنوان کردیم.

  • ماهی شیر
  • حلوا سیاه
  • حلوا سفید
  • ماهی هامور
  • ماهی تیلاپیا

تیلاپیا نوعی ماهی وارداتی است که مقدار امگا 3 آن از سایر ماهی‌ها کمتر است اما به علت اینکه فاقد تیغ می‌باشد طرفداران زیادی دارد.

طرز تهیه ماهی سوخاری ترد و خوشمزه
طرز تهیه ماهی سوخاری ترد و خوشمزه

چه دستگاهی برای پخت ماهی سوخاری مناسب است؟

همانطور که در بالا اشاره کردیم، استفاده از دستگاه سرخ کن برقی در تهیه ماهی سوخاری متداول است. اما اگر شما پلوپز چند کاره دیجیتالی دارید که به گزینه سرخ کن یا همان FRY یا DEEP FRY مجهز است،می‌توانید تهیه ماهی سوخاری را به راحتی انجام دهید. پلوپز 20 کاره ادمیلسون یکی از بهترین محصولات بازار است که به گزینه سرخ کن نیز مجهز می‌باشد. این دستگاه با حرارت 180 درجه سانتی گراد، نسبت به سایر مدل‌های مشابه خود از کیفیت بالایی برخوردار است. 

قیمت و خرید پلوپز 21 کاره ادمیلسون
قیمت و خرید پلوپز 20 کاره ادمیلسون

این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟

4.8 / 5. 69

2 دیدگاه برای “طرز تهیه ماهی سوخاری پفکی؛ به سبک رستورانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *