غیر ممکن است نام خورشت قیمه، طعم اصیل و ناب ایرانی آن را در ذهن شما مجسم نکند. این خورشت خوشمزه و پرطرفدار را میتوان به روشهای متفاوتی تهیه کرد. بهترین روش برای پخت خورشت، حرارت ملایم و مقدار آب کم میباشد. قیمه که از خورشتهای محبوب مردم ایران میباشد انواع متفاوتی دارد و میتوان آن را با روشهای مختلف تهیه کرد. قیمه سیب زمینی، قیمه بادمجان، قیمه نثار و قیمه ریزه از انواع مختلف خورشت قیمه است. در کشور عراق نیز این غذا را با عنوان قیمه نجفی سرو میکنند، اما مواد اولیه این خورشت کمی با قیمه سیب زمینی ما متفاوت است. امروزه لوازم برقی متعددی برای آشپزی آسان تولید و روانه بازار شده است که یکی از انواع آن پلوپز چندکاره میباشد. در ادامه طرز تهیه خورشت قیمه را به شما آموزش میدهیم.
مواد لازم برای قیمه مجلسی
کیفیت خورشت قیمه به نوع گوشت مصرفی آن بستگی دارد. برای طعم بهتر و کیفیت بالای خورشت بهتر است از مغز ران گوساله یا سر دست گوسفند استفاده کنید. در جدول زیر مواد لازم برای پخت خورشت قیمه مجلسی را قرار دادیم.
مواد لازم |
مقدار مورد نیاز |
گوشت خورشتی |
400 گرم |
لپه |
250 گرم |
پیاز متوسط |
2 عدد |
رب گوجه فرنگی |
3 قاشق غذاخوری |
روغن مایع |
به مقدار لازم |
سیب زمینی درشت |
3 عدد |
زعفران دم کرده |
1 قاشق غذاخوری |
لیمو عمانی |
4 عدد |
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه |
به میزان لازم |
انواع خورشت در منوی غذایی کشورهای مختلف جهان نیز وجود دارد و گاهاً به عنوان غذای اصلی سرو میشود. میتوان با توجه به اهمیت خورشت، متوجه تفاوت آن در کشورهای مختلف شد.
طرز تهیه خورشت قیمه رستورانی
تهیه خورشت قیمه جذاب ایرانی حدود 2 الی 3 ساعت زمان میبرد و به عنوان وعده اصلی در سفرههای ایرانی سرو میشود. بهتر است برای پخت قیمه سیب زمینی، لپهها را به مدت 1 ساعت در آب ولرم خیس کنید، یا برای پخت بهتر و رفع بوی بد آن کف روی آب را بگیرید. حالا برای پختن خورشت در پلوپز تمام مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید.
- ابتدا پیاز را نگینی ریز خرد و با مقداری روغن سرخ کنید.
- گوشت را به اندازههای مناسب تقسیم کنید و بعد از اینکه پیاز سبک و نیمه طلایی شد، به آن اضافه کنید.
- اجازه دهید تا گوشت همراه پیاز سرخ شود تا بوی زهم آن از بین برود.
- بعد از اینکه گوشت کاملا سرخ شد، رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید.
- در صورتی که میخواهید خورشت قیمه شما خوش رنگ و لعاب شود، حتما رب را به مقدار مناسب تفت دهید تا خامی آن گرفته شود و رنگ و عطر آن باز شود.
- بعد از اینکه رب کاملا سرخ شد، ادویهها را اضافه کنید.
- در این مرحله باید لپه را اضافه کنید.
- تفت دادن لپه با گوشت و رب از له شدن آن جلوگیری میکند.
- حالا باید لیمو عمانی را اضافه کنید.
- اجازه دهید تا تمام مواد به مدت 10 دقیقه تفت بخورد سپس به آن آب جوش اضافه کنید.
- دقت کنید که مقدار آب اضافه شده بیش از اندازه نباشد زیرا خورشت غلظت خود را از دست میدهد.
- اجازه دهید تا خورشت به مدت 2 الی 3 ساعت با حرارت ملایم شعله اجاق گاز بپزد.
برای اینکه قیمه خوشمزه شما، طعم تلخی نداشته باشد باید لیمو عمانیها را از قبل در آب خیس کنید. برای اینکار چند سوراخ ریز با چنگال بر روی لیمو ایجاد و سپس آن را درون کاسه آب بیاندازید.
طرز تهیه خورشت قیمه جا افتاده با پلوپز دیجیتالی
برای پخت این خورشت اصیل علاوه بر اینکه میتوانید آن را با پلوپز دیجیتالی تهیه کنید، امکان پخت تاخیری نیز برای شما فراهم است. مثلا افراد شاغل با تنظیم گزینه preset در پلوپز دیجیتالی، میتوانند غذای خود را که از قبل مواد آن را آماده سازی کردند بپزند. اگر پلوپز شما به گزینههای زیر مجهز است، میتوانید انواع خورشت را با این دستگاه بپزید.
- Multi Cook
- Fry
- Deep Fry
- Stew
برای استفاده از هر یک از گزینههایی که در بالا گفتیم ابتدا باید مواد اولیه را به کمک گزینه fry یا deep fry سرخ کنید. بعد از اینکه مواد غذایی شما مانند گوشت و پیاز کاملا سرخ شد، از روی پنل دیجیتالی آن گزینه stew یا multi cook را انتخاب کنید که غذای شما را با حرارت و تایم مناسب بپزد. در گزینه multi cook امکان تغییر دما و زمان نیز وجود دارد که شما مطابق با مواد خود میتوانید آن را تنظیم کنید.
بهترین پلوپز ایرانی برای پخت قیمه
اگر کیفیت و کارایی بالای پلوپزهای دیجیتالی برایتان مهم است، ما به شما بهترین پلوپز 21 کاره ایرانی، در بازار لوازم خانگی را معرفی میکنیم. پلوپز دیجیتالی ادمیلسون با امکانات پیشرفته و حداکثر حرارت 180 درجه سانتی گراد، بهترین انتخاب برای کدبانوهای ایرانی میباشد. این دستگاه با قابلیتهای پیشرفته، عملکرد خوبی در تهیه انواع غذاها از جمله خورشتهای اصیل ایرانی مانند طرز تهیه خورشت قیمه را دارد. پلوپز RC317 ادمیلسون از بهترین محصولات ایرانی میباشد که دارای 3 ماه گارانتی تعویض و 42 ماه خدمات پس از فروش است.
غذای خوشمزه ای