روانشناسی رنگ‌ها؛ تاثیر آن در سبک زندگی

0
(0)

رنگ‌ها از ابزار قدرتمند ارتباط می‌باشند و مانند برخی از ویژگی‌ها، باعث تغییر رفتار و خلق و خوی افراد می‌شود. روانشناسی رنگ‌ها یکی از شاخه‌های مهم در علم روانشناسی و سبک زندگی سالم است. امروزه انتخاب و ترکیب صحیح رنگ، در محل کار و منزل تاثیر مستقیم بر روی رفتار و روحیه افراد دارد. با یک نگاه کوچک به اطراف متوجه وجود هزاران رنگ در زندگی خود می‌شوید. انسان در انبوهی از رنگ‌ها است و به وسیله آن خود و شخصیتش را بیان می‌کند. در این بخش از سبک زندگی، به روانشناسی رنگ‌ها و تاثیر آن بر انسان می‌پردازیم با ما همراه باشید.

اهمیت شناخت رنگ‌ها

به طور کلی حوزه‌ای که مفاهیم روان‌شناختی و عاطفی را به رنگ‌ها مرتبط می‌سازد، روانشناسی رنگ‌ها نام دارد. چشم انسان می‌تواند بیش از 2000 رنگ را تشخیص دهد. استفاده از رنگ‌ها و تشخیص کاربرد آن در خانه به کیفیت سبک زندگی بسیار کمک می‌کند. به همین خاطر روانشناسی رنگ‌ها در دکوراسیون داخلی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. همچنین در تیپ شخصیتی انسان استفاده از هر رنگی می‌تواند نتایج تاثیرگذاری را ایجاد کند. از آنجایی که بیش از 90 درصد پاسخ‌های فوری و قضاوت‌ها بر اساس رنگ‌های استفاده شده در ظاهر افراد می‌باشد، شناخت رنگ‌ها نقش موثری در روابط دور و نزدیک افراد دارد. برای شناخت رنگ‌ها و آشنایی با روانشناسی رنگ‌ها با ما همراه باشید.

اهمیت روانشناسی رنگ‌ها و ویژگی‌های آن
اهمیت روانشناسی رنگ‌ها و ویژگی‌های آن

روانشناسی رنگ قرمز در دکوراسیون داخلی

رنگ قرمز یکی از دو رنگ‌ محبوب افراد و جزو رنگ‌های تاثیرگذار می‌باشد. در روانشناسی رنگ‌ها، قرمز نماد اشتیاق و عشق است و در ترغیب خشم بسیار نافذ عمل می‌کند. رنگ قرمز در افزایش متابولیسم، فشار خون و اشتها نقش دارد و بیشترین ارتباط با نیازهای ما برای ادامه بقا را دارد. جهان رنگ قرمز را نماد قدرت، شجاعت و هیجان می‌دانند. در افراد خجالتی استفاده از رنگ قرمز،جسارت و اعتماد به نفس را افزایش می‌دهد. در دکوراسیون داخلی استفاده از رنگ قرمز شوق اشتیاق شما را بر می‌انگیزد. بهتر است از این رنگ به مقدار مناسب در طراحی و دیزاین دکوراسیون منزل استفاده شود زیرا استفاده بیش از حد آن باعث ایجاد روحیه خشمگین در شما می‌شود.

روانشناسی رنگ قرمز در دکوراسیون داخلی
روانشناسی رنگ قرمز در دکوراسیون داخلی

خواص رنگ نارنجی در روانشناسی رنگ‌ها

استفاده از رنگ نارنجی، نیروی شجاعت و اشتیاق را ساطع می‌کند و الهام بخش خوش بینی، تشویق و اعتماد به نفس می‌باشد. رنگ نارنجی در روانشناسی رنگ‌ها، باعث سرزندگی و شادابی است و بر روی اشتها اثر محرکی می‌گذارد. در دکوراسیون داخلی منزل و ادارات استفاده از رنگ نارنجی و ترکیب آن با رنگ‌های دیگر می‌تواند خلاقیت و نظم را برای شما به ارمغان آورد همچنین در سبک پوشش خانم‌ها روحیه لطیف زنانه را حفظ کرده و آن‌ها را قدرتمند و خلاق جلوه می‌دهد.

اهمیت استفاده از رنگ زرد و روانشناسی آن

یکی از روشن‌ترین رنگ‌ها در طیف رنگی، زرد می‌باشد. در روانشناسی رنگ‌ها استفاده از رنگ زرد چه در پوشش چه در چیدمان منزل آرامش توام با امید و شادی را به همراه دارد. رنگ زرد جزو رنگ‌های گرم است و شادابی و بازیگوشی را در افراد درخشان می‌سازد. تاثیرگذاری رنگ زرد در مخاطب بسیار پایین است و نمی‌توان از آن به عنوان محرک ذهن نام برد. ترکیب رنگ زرد در دکوراسیون خانه همچنین محل کار، نشاط و سرگرمی را به ارمغان می‌آورد.

مطالعه بیشتر  ضایعات مواد غذایی و 5 راه برای کاهش آن
روانشناسی رنگ زرد در دکوراسیون داخلی
روانشناسی رنگ زرد در دکوراسیون داخلی و تاثیر آن در زندگی

رنگ سبز طبیعت در روانشناسی رنگ‌ها چه می‌گوید؟

رنگ سبز به نشانه طبیعت، مظهر سلامتی و شادابی می‌باشد. روانشناسی رنگ‌ها درباره استفاده از رنگ سبز در خانه می‌گوید، این رنگ که متذکر طبیعت می‌باشد بسیار چشم نواز و آرامش بخش است. رنگ سبز کاربرد فراوانی در چیدمان منزل، چیدن سفره هفت سین و محل کار دارد و مورد توجه اکثر طراحان داخلی می‌باشد. رنگ سرد که جزو رنگ‌های سرد محسوب می‌شود به گونه‌ای نماد حیاط و تولد دوباره است. این رنگ در واقع از رایج‌ترین رنگ‌های بازار بوده و از ترکیب آن با رنگ‌های دیگر بهترین طیف رنگی را می‌توان ایجاد کرد. در بازار مواد غذایی نیز برای نشان دادن ارگانیک بودن محصولات از رنگ سبز استفاده می‌کنند.

کاربرد رنگ آبی در روانشناسی رنگ‌های اصلی

رنگ آبی نشان دهنده صلح، اعتماد و وفاداری می‌باشد. به طور کلی از رنگ آبی برای کم کردن تنش و اضطراب در محیط‌های مختلف استفاده می‌شود. روانشناسی رنگ‌ها در خصوص رنگ آبی بسیار حرف برای گفتن دارد. در خاندان سلطنتی علاوه بر رنگ قرمز از رنگ آبی نیز بسیار استفاده شده است. این رنگ چشم اندازی از یک رویا و ایده جدید را به نمایش می‌گذارد. برای ملاقات با یک فرد جدید سعی کنید از رنگ آبی در پوشش خود استفاده کنید زیرا اعتماد و صداقت مخاطب را برمی‌انگیزد.

روانشناسی رنگ آبی و اهمیت استفاده از آن در خانه
روانشناسی رنگ آبی و اهمیت استفاده از آن در خانه

 رنگ بنفش و خواص آن

علم روانشناسی استفاده از رنگ بنفش را بسیار توصیه کرده است. زیرا باعث می‌شود انسان ارتباط خوبی با درون خود برقرار و درون نگر با مسائل برخورد کند. افرادی که به رنگ بنفش علاقه دارند، معمولاً بسیار دلسوز و حساس هستند. همچنین رنگ بنفش افراد را به سمت ایده‌های جدید و خلاقانه و حس زیبایی شناختی می‌کشاند. در تجارت و بازاریابی برای نمایش یک محصول با کیفیت و تمام عیار از رنگ بنفش در بسته بندی آن محصول استفاده می‌شود.

سوالات متداول شما

  1. برای اتاق خواب چه رنگی مناسب‌تر است؟
    رنگ آبی و زرد در طیف ملایم برای آرامش و آسایش شما در اتاق خواب بسیار مناسب است.
  2. در چیدمان منزل از چه رنگی برای مکمل سبز استفاده شود؟
    در چیدمان پذیرایی و نشیمن منزل استفاده از رنگ سبز به شیوه‌های مختلف و طیف رنگی متفاوت، امکان پذیر است و به طور کلی می‌توان از رنگ کرمی و قهوه‌ای به عنوان مکمل سبز استفاده کرد.
  3. کدام رنگ در روانشناسی رنگ‌ها نشان دهنده اقتدار و قدرت است؟
    رنگ قرمز نماد قدرت می‌باشد اما استفاده بیش از اندازه آن باعث عملکرد منفی می‌شود.
  4. در کودکان، استفاده از چه رنگی باعث حفظ تعادل هیجان‌ها می‌شود؟
    سعی کنید در پوشش کودکان دختر رنگ زرد و در پوشش لباس پسران از رنگ آبی ملایم استفاده کنید.

سخن پایانی

ما در این مقاله بخشی از روانشناسی رنگ‌ها را به شما آموزش داده‌ایم. علم رنگ شناسی در هر زمینه‌ای می‌تواند بهترین سبک را در اختیارتان قرار دهد. با توجه به تیپ شخصیتی و عادت‌های افراد خانواده بهترین دکوراسیون با رنگ مناسب را طراحی و اجرا کنید.

این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟

0 / 5. 0

1 دیدگاه برای “روانشناسی رنگ‌ها؛ تاثیر آن در سبک زندگی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *