کالای قاچاق؛ شبکه‌ مافیایی واردات لوازم خانگی

5
(1)

در سال‌های اخیر بعد از خروج برندهای کره‌ای مانند الجی و سامسونگ،تولیدکنندگان ایرانی فعالیت خود را به صورت جدی‌تر پیش گرفتند. در این میان برخی افراد سودجو از شرایط موجود سوءاستفاده کرده و کالای قاچاق را وارد کشور کرده‌اند. گزارش کوتاهی از سخنرانی عباس هاشمی دبیر انجمن صنایع لوازم خانگی، در این خصوص و راه‌های مبارزه با آن تهیه کرده‌ایم. تا انتهای متن با ما همراه باشید.

نحوه فعالیت واردکنندگان لوازم خانگی قاچاق

عباس هاشمی دبیر انجمن صنایع لوازم خانگی در خصوص واردات قاچاق لوازم خانگی گفت: روش‌های گوناگونی برای مبارزه با شبکه بزرگ مافیایی لوازم خانگی وجود دارد. یکی از این روش‌ها ردیابی و از بین بردن نحوه تامین ارز کالاهای قاچاق است. اکنون در بازار لوازم خانگی شاهد وجود تعداد زیادی از کالای قاچاق هستیم. شبکه های بزرگ مافیایی در حیطه واردات لوازم خانگی، بصورت گسترده فعالیت می‌کنند. اگر چه این گروه‌ها آن قدر پرقدرت و پیچیده است اما مدیران و مسئولان نیز از تلاش در کارزار کالای قاچاق ناامید نمی‌شوند. کوشش‌های زیادی برای وقفه و جلوگیری از ورود کالاهای قاچاق انجام شده است.

در حال حاضر این کالاها با فراوانی بالا در بازار یافت می‌شوند که این موضوع برای تولیدات داخلی و کالای ایرانی خطرناک می‌باشد. از این رو باید تولیدات داخلی از لحاظ کمی جوابگوی کشور باشد. حال باید روش‌هایی همچون کیفی، تنوع مدل محصولات، خدمات پس از فروش و پاسخ به مشتریان و تعمیر لوازم خانگی بدون مجوز را بهبود ببخشیم. 

مبارزه با کالای قاچاق لوازم خانگی
مبارزه با قاچاق لوازم خانگی

مجوز واردات در شهرهای مرزی و ملوانی چه ایرادی دارد؟

دبیر انجمن با اشاره به راه های ورود کالای قاچاق از جمله واردات لوازم خانگی به کشور، گفت: برخی معافیت‌های وارداتی برای واردات کالا از طریق مرزنشینی، ملوانی و راه‌های دیگر، در نظر گرفته شده است. با وجود مجوز قانونی اما بدون رعایت سقف از این مسیرها کالا وارد می‌شود، لذا لازم است تا در این ارتباط نظارت و رعایت قوانین بیشتر از قبل انجام شود تا این معافیت‌ها تبدیل به معضل قاچاق نشود.

مطالعه بیشتر  حضور برند ادمیلسون در نمایشگاه لوازم خانگی قزوین

ایشان افزود: شناسه کالا، کد رهگیری، ثبت در سامانه جامع تجارت و سامانه خدمات پس از فروش، می‌تواند یکی از راه های مبارزه با کالای قاچاق باشد. کالاهایی که با سوء استفاده از برند های معروف بصورت تقلبی و بدون داشتن ضمانت نامه بطور قاچاق وارد کشور می‌شوند.

کشف و ضبط کالای قاچاق لوازم خانگی
کشف و ضبط کالای قاچاق لوازم خانگی

رهگیری تامین کننده ارز، مانع قاچاق لوازم خانگی

یکی دیگر از راه‌های مبارزه، رهگیری تامین کننده ارز می‌باشد. به هرحال واردات کالا با ارز صورت می‌گیرد، وقتی فراهم کننده ارز مشخص و مانع فعالیت او شویم، قطعاً می‌توان از ورود کالاهای قاچاق به کشور جلوگیری کرد.

هاشمی در جواب سوال گزارشگر، که دلیل استقبال مردم از کالای قاچاق بود چنین گفت: به دلیل اینکه سابقاً کالاهای اصلی، بصورت رسمی وارد می‌شده و یا تحت لیسانس در داخل کشور مونتاژ شده است. به همین دلیل سابقه خوب و جلب رضایت مصرف کنندگان کالاهای خارجی، نقش مثبتی از این برندها در ذهن‌ها بر جای گذاشته است. پس مردم تمایل بیشتری به خرید کالای قاچاق دارند. غافل از اینکه کالاهای قاچاق تقلبی، به جای کالاهای اصلی به ایشان عرضه می‌شود و فاقد گارانتی و خدمات پس از فروش می‌باشند.

سخن پایانی

هاشمی اظهار داشت: تولیدات لوازم خانگی در کشور به لحاظ کیفی، از وضعیت و کیفیت خوبی برخوردار است. با برنامه ریزی دقیق و درست برای افزایش کیفیت، جلب رضایت مصرف کنندگان شرط اول است. در آخر به واسطه عرضه بیشتر کالاهای داخلی با کیفیت و اطمینان مردم از صحت عملکرد محصولات داخلی، معضل قاچاق لوازم خانگی نیز کمرنگ شود.

این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟

5 / 5. 1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *