زولبیا و بامیه، مهمان ویژه سفره افطار روزهداران میباشند. این دو شیرینی جذاب که برای اولین بار در زمان ناصرالدین شاه قاجار سرو شده است، اکنون به عنوان مهمترین خوراکی ماه رمضان به فروش میرسد. تهیه این شیرینی خوشمزه و جذاب در خانه یکی از کارهای لذت بخش ماه رمضان میباشد. اما ممکن است برخی از شما برای تهیه این خوراکی خوشمزه، با مشکلاتی مانند خشک یا خمیر شدن شیرینی روبرو شوید. در این مقاله طرز تهیه زولبیا بامیه خانگی را مرحله به مرحله آموزش دادهایم. همچنین در انتهای مقاله چند ترفند حرفهای برای پخت این شیرینی جذاب در نظر گرفتهایم.
پخت زولبیا بامیه خانگی به روش آسان
زولبیا بامیه گل سفره افطار است که از اهمیت ویژهای برخوردار میباشد. این شیرینی خوشمزه، نوعی خمیر از آرد سفید و نشاسته است که در زمان کوتاهی سرخ و در شربتی از گلاب و زعفران قرار میگیرد. خیلی از افراد که برای اولین بار این دسر مخصوص رمضان را میپزند، معمولا دچار مشکلاتی مانند خمیر یا خشکی بیش از اندازه زولبیا بامیه میشوند، حتما نکات مهم در پخت زولبیا بامیه خانگی در انتهای متن را بخوانید.
مواد لازم برای پخت زولبیا خانگی شفاف
زولبیا و بامیه دسرهای پرطرفدار ماه رمضان هستند که در کنار دسرهای دیگر مانند شله زرد یا حلوا سرو میشود. از بین انواع دسر خانگی زولبیا و بامیه مناسبترین دسر برای این ماه است.
تهیه زولبیا بامیه خانگی کار چندان سختی نیست و با کمترین امکانات میتوان این دسر خوشمزه را برای سفره افطار تهیه کرد. همچنین استفاده از سرخ کنهای برقی شما را در پخت این شیرینی جذاب کمک میکند. در جدول زیر مواد لازم برای پخت زولبیا بامیه خانگی را قرار دادهایم. علاوه بر این دو شیرینی باید شهد شربت را به صورت جداگانه تهیه کنید که مواد لازم و طرز تهیه آن را نیز بیان کردهایم.
مواد لازم |
مقدار مورد نیاز |
آرد قنادی |
120 گرم |
نشاسته |
2 قاشق غذاخوری |
روغن مایع |
2 قاشق غذاخوری |
ماست |
2 قاشق غذاخوری |
خمیر مایه فوری |
1 قاشق چای خوری |
زعفران |
4/1 استکان |
شکر |
1 قاشق چای خوری |
آب ولرم |
4/3 پیمانه |
استفاده از نشاسته ذرت یا گندم در پخت زولبیا بامیه خانگی کاملاً سلیقهای است.
طرز تهیه زولبیا خانگی، مرحله به مرحله
در برخی از قنادیهای نامعتبر که در ماه رمضان فروش ویژه زولبیا بامیه دارند، ممکن است از مواد اولیه نامرغوب و رنگهای خوراکی شیمیایی استفاده کنند. استفاده از رنگ در زولبیا بامیه مخصوص رمضان باعث جلب توجه و فروش بیشتر مغازه داران میگردد. در صورتی که این مواد عامل مهم ایجاد خطرات و آسیب کلیه و کبد همچنین قلب و عروق میشود. پس برای تهیه زولبیا بامیه خانگی به هیچ عنوان از رنگ خوراکی استفاده نکنید. در ادامه مراحل پخت دسر رمضانی را آموزش دادهایم.
- در مرحله اول باید خمیر مایه را با آب ولرم و شکر مخلوط کنید و کنار بگذارید تا خمیر مایه فعال شود.
- آرد قنادی و نشاسته را با مقداری زعفران مخلوط و خمیر مایه را به آن اضافه کنید.
- سپس به مدت 8 ساعت درون یخچال قرار دهید تا استراحت کند.
- بعد از استراحت خمیر را از یخچال خارج و به آرامی روغن مایع را به آن اضافه کنید. در صورتی که خمیر همچنان سفت بود، کم کم و با قاشق آب ولرم اضافه کنید.
- خمیر زولبیا را درون قیف یا ظرف خالی سس بریزید و درون ماهیتابه و روغن داغ سرخ کنید.
- توجه کنید که روغن باید به اندازه کافی داغ باشد، برای تست آن چند قطره خمیر را درون روغن بریزید.
- مقدار سرخ کردن زولبیا کاملاً سلیقهای است و میتوانید آن را به حالت ترد سرخ کنید.
برای مخلوط کردن مواد زولبیا میتوانید از میله خمیرزن همزن برقی نیز استفاده کنید.
مواد لازم برای پخت بامیه خانگی راحت
تهیه زولبیا بامیه خانگی مرغوب، به نوع مواد اولیه و مقدار صحیح استفاده از آن بستگی دارد. سعی کنید از خمیر مایه بسته بندی استفاده کنید. زیرا خمیر مایهای که در معرض هوای آزاد باشد، خواص و مرغوبیت خود را از دست میدهد. همچنین برای پخت این شیرینی ساده و خوشمزه حدود 10 ساعت زمان لازم است تا خمیر مایه به حالت منسجم برسد و آماده سرخ کردن باشد.
مواد لازم |
مقدار مورد نیاز |
آرد نول |
1 لیوان |
آب |
1 لیوان |
تخم مرغ |
2 عدد |
وانیل |
1 قاشق مربا خوری |
کره نرم |
20 گرم |
عسل |
1 قاشق غذاخوری |
طرز تهیه بامیه خانگی، مرحله به مرحله
روش پخت بامیه یکی از ترفندهای کاری در ماه رمضان است که با آموزش صحیح آن میتوانید این دسر خوشمزه و ترد را در خانه تهیه کنید. تهیه بامیه با طرز تهیه زولبیا کمی متفاوت است. در پخت بامیه خانگی شما باید روش داغ زدن را به خوبی بلد باشید تا خمیر یکدست و مرغوب برای این دسر آماده کنید. با داغ زدن مقدار آب اضافی در خمیر تبخیر میشود و چسبندگی لازم را به آن میبخشد. برای پخت بامیه به روش خانگی تمام مراحلی که ادامه گفتیم را به ترتیب انجام دهید.
- در ابتدا آب، کره و عسل را درون ظرف گود مانند قابلمه بریزید و بر روی حرارت ملایم شعله گاز قرار دهید.
- بعد از اینکه آب به جوش افتاد و حبابهای ریزی سطح آن تشکیل شد، آرد را اضافه کنید.
- باید آرد را به یک باره به محلول اضافه کنید و با قاشق چوبی به خوبی هم بزنید.
- خمیر را به خوبی هم بزنید و با قاشق چوبی آن را بر روی حرارت درون تابه باز و بسته کنید یا به اصطلاح داغ بزنید.
- این کار را تا زمانی که آب اضافی خمیر تمام شود انجام دهید.
- بعد از اینکه خمیر خنک شد، تخم مرغها را یکی یکی به خمیر اضافه کنید و بعد از اضافه کردن هر کدام به مدت 1 دقیقه هم بزنید.
- در مرحله آخر وانیل را اضافه کنید و مجدد هم بزنید.
- تا زمانی که خمیر به چسبندگی و انسجام مناسب برسد اینکار را انجام دهید.
- یک ظرف کوچک را از روغن پر کنید و بر روی حرارت ملایم قرار دهید تا کاملاً داغ شود.
- سپس تکههای کوچکی از خمیر را سرخ کنید.
قطعا آگاهی از ترفندهای مختلف در تهیه انواع غذا و دسرهای خوشمزه مخصوصا زولبا بامیه خانگی شما را به یک آشپز حرفهای تبدیل میکند.
مواد لازم برای شربت زولبیا و بامیه خوشمزه
بعد از اینکه زولبیا و بامیه خانگی خوشمزه، سرخ شدند حالا نیاز است که آنها را به مدت 1 ساعت درون شربت بار قرار دهید تا شیرینی لازم را به خود بگیرند. شربت بار همان شهد رقیق است که عطر و بوی بینظیری دارد و باعث نرم و خوشمزهتر شدن زولبیا بامیه میشود.
مواد لازم |
مقدار مورد نیاز |
شکر |
2 لیوان |
آب |
5/1 لیوان |
گلاب |
4/1 لیوان |
آبلیمو |
2/1 قاشق چای خوری |
زعفران دم کرده |
1 قاشق غذاخوری |
از شربت بار معمولاً برای مرطوب کردن انواع کیک اسفنجی و شیرینیهای خشک استفاده میشود.
طرز تهیه شربت بار غلیظ و شفاف
- یک ظرف چدنی یا تفلون ضخیم را برای تهیه شربت بار در نظر بگیرید.
- شکر، آب و گلاب را درون ظرف بریزید و تا زمان حل شکر روی حرارت ملایم قرار دهید.
- سعی کنید حرارت را جوری تنظیم کنید که نه زیاد باشد مواد با قل قل بجوشد، نه کم که باعث تبخیر آب شود.
- از زمانی که شربت شروع به قل زدن میکند، تا زمانی که به غلظت مناسب برسد به هیچ عنوان هم نزنید.
- بعد از اینکه دانههای شکر حرکت کردند و باهم پیوند زدند زعفران را به آن اضافه کنید.
- در صورتی که میخواهید شربت را هم بزنید برای جلوگیری از شکرک، قاشق چوبی یا سیلیکونی بسیار مناسب است.
- جهت جلوگیری از شکرک، به کمک یک قلموی تر دانههای شکر که در دیواره ظرف وجود دارد را پاک کنید.
- بعد از گذشت 2 دقیقه، آبلیمو را اضافه کنید.
- زمانی که شربت به غلظت مناسب رسید شعله را خاموش کنید.
از آبلیمو یا جوهر لیمو برای جلوگیری از شکرک استفاده میکنند. در صورتی که سربت بار شما همان روز مصرف میشود، میتوانید آبلیمو یا جوهر لیمو را حذف کنید. گلوکز یا باتکا باعث شفاف و غلظت بیشتر شربت بار میشود که میتوان از آن استفاده کرد. همچنین این دو ماده باعث غلیظ و کم شیرینی شربت بار میشود.
ماه رمضان، مهمانی خدا
ماه رمضان یکی از ماههای پر برکت است که اکثر خانمهای خانه دار به شیرینی پزی و تهیه انواع دسر برای سفره افطار روی میآورند. یکی از بهترین وسیلهها برای آماده سازی مواد دسر، همچنین تهیه زولبیا بامیه خانگی خردکن میباشد. در این مقاله ما طرز تهیه زولبیا بامیه خانگی را به سادهترین روش آموزش دادهایم. با توجه به نکاتی که بیان کردیم و توانایی و خلاقیت خودتان میتوانید بهترین زولبیا بامیه خانگی را برای اعضای خانواده بپزید.