متخصصان و مشاوران تغذیه، مصرف ماهی را یکی از مهمترین برنامههای غذایی میدانند. طبخ این غذای دریایی که به روشهای گوناگون انجام میگردد، باعث رفع بوی بد و ایجاد طعم خوشمزه در آن میشود. امروزه تهیه ماهی در فر و توستر مورد از محبوبیت زیادی برخوردار است. در این روش حرارت به صورت مستقیم به ماهی میرسد و آن را کاملا مغز پخت و برشته میکند. تهیه ماهی در فر و توستر مستلزم رعایت برخی نکات بسیار مهم است که در این مقاله تمام این نکاترا باهم بررسی میکنیم. پس برای پخت ماهی خوشمزه و برشته، تا انتهای متن با ما همراه باشید.
مواد لازم برای پخت ماهی در فر و توستر
طبخ هر نوع ماهی در فر و توستر فرقی نمیکند، فقط از تازگی و طراوت گوشت ماهی اطمینان حاصل کنید. استفاده از سبزیجات تازه در این غذا را فراموش نکنید زیرا انواع سبزیجات معطر، نقش مهمی در رفع بوی بد ماهی دارد. در جدول زیر مواد لازم برای تهیه ماهی در فر و توستر را قرار دادیم.
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
ماهی قزل آلا | 1 عدد |
پیاز بزرگ | 1 عدد |
فلفل دلمهای بزرگ | 1 عدد |
لیمو ترش | 1 عدد |
زعفران دم کرده | به مقدار لازم |
آبلیموی تازه | به مقدار لازم |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
طرز پخت ماهی در فر یکی از راحتترین و سریعترین روشهای طبخ ماهی میباشد. برای اینکار لازم است که در ابتدا ماهی را بو زدایی، سپس طعم دار کنید. در قسمت بعدی چند روش موثر برای رفع بوی بد ماهی بیان کردیم.
- ماهی شسته شده را درون آبلیموی تازه قرار دهید.
- مقداری پودر سیر و زردچوبه را باهم مخلوط کنید و چند قطره روغن زیتون به آن اضافه کنید، سپس به کمک دست به تمام قسمتهای ماهی بزنید.
- روش دیگری که برای بوزدایی ماهی مناسب است، استفاده از نمک دریایی میباشد. بعد از شستشوی ماهی تمام قسمتهای آن را نمک بپاشید و به مدت 30 دقیقه کنار بگذارید.
- استفاده از شیر در رفع بوی بد ماهی نیز بسیار موثر است. ماهی را 1 ساعت قبل از پخت درون شیر قرار دهید.
- زنجبیل تازه همیشه عطر و بوی خاصی به غذا میبخشد. این گیاه گرم و پرخاصیت برای بوزدایی انواع ماهی بسیار مفید است. تکههایی از آن را درون ظرف ماهی قرار دهید.
طرز تهیه ماهی در توستر برقی
توستر نوعی فر برقی میباشد که برای طبخ راحتتر انواع غذاها طراحی و تولید شده است. این دستگاه با امکانات ویژه و المنتهای حرارتی توان پخت انواع غذاها با فرآوردههای گوشتی را دارد. تفاوت آون توستر برقی با سولاردام و مایکروفر، المنت آن میباشد. در توستر برقی المنت به صورت حرارتی و در سولار و مایکروفر، المنت به صورتی نوری عمل میکند. سرعت پخت غذا با المنت نوری بیشتر میباشد اما برخی آسیبهای جبران ناپذیری را به دنبال دارد. برای پخت ماهی در فر و توستر تمام مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید.
- در ابتدا پیاز را به صورت خلالی خرد و درون ظرف بزرگی بریزید.
- سپس آبلیموی تازه را به آن اضافه کنید.
- فلفل دلمهای را درشت خرد کرده و به پیاز اضافه کنید.
- تمام قسمتهای ماهی را به وسیله قلموی مناسب به زعفران دم کرده آغشته کنید.
- بعد از گذشت 10 دقیقه ماهی را درون مواد پیاز و آبلیمو قرار دهید.
- مقداری نمک و فلفل بر روی آن بپاشید و درب ظرف را بگذارید یا روی آن را با سلفون بپوشانید.
- ظرف ماهی را به مدت 2 ساعت درون یخچال قرار دهید تا بوی ماهی کاملا از بین برود.
- سینی توستر را با قلمو ومقداری روغن چرب کنید.
- بعد از دو ساعت ماهی را از مواد جدا کرده و درون سینی فر قرار دهید، سپس درون توستر بگذارید.
اگر توسر شما دارای ولوم چرخشی میباشد درجه حرارت را بر روی 120 قرار دهید و تایمر 30 دقیقه را انتخاب کنید. همچنین فن کانوکشن را همراه با المنت بالا و پایین انتخاب کنید. اینگونه ماهی شما با حرارت ملایم در مدت زمان مناسب مغز پخت و زیر و روی آن برشته میشود.
مدت زمان پخت ماهی در توستر برقی آنالوگ
پخت تمام گونههای ماهی باهم متفاوت است. گوشت برخی از ماهیان در زمان کمتر و برخی دیگر در زمان بیشتر میپزند. لازم است برای هر ماهی دما و تایمر مناسب را انتخاب کنید. اگر شما برای تهیه ماهی در فر و توستر برقی از ماهی قزل آلا استفاده میکنید، زمان 30 الی 40 دقیقه برای پخت آن بسیار مناسب است. همچنین ماهی سالمون یا ماهی تیلاپیا که استخوان کمتری نسبت به دیگر ماهیان دارند و گوشت آنها نرمتر است، زمان 20 دقیقه برای پختشان مناسب است.
دمای پخت ماهی در فر و توستر ایرانی
علاوه بر تایمر، دمای لازم برای پخت انواع ماهی نیز بسیار متفاوت است. برای پخت ماهی در فر و توستر برقی باید دمای مناسب را در نظر بگیرید تا از خامی یا سوختگی ماهی جلوگیری شود. دمای مخصوص انواع ماهی با فر و توستر به شرح زیر میباشد.
- قزل آلا 180 درجه سانتی گراد
- شیر 200 درجه سانتی گراد
- تیلاپیا 120 درجه سانتی گراد
- سالمون 120 درجه سانتی گراد
- حلوا سیاه 220 درجه سانتی گراد
- شوریده 160 درجه سانتی گراد
تهیه ماهی در فر و توستر کاملا شبیه هم میباشد، با این تفاوت که ابعاد فر برقی از آون توستر بزرگتر است و شما مقدار بیشتری از ماهی را میتوانید در آن بپزید.
مواد لازم برای ماهی شکم پر
پخت ماهی در فر و توستر هوشمند انواع مختلفی دارد. برخی از افراد ترجیح میدهند تا ماهی را بین فویل با مواد معطر مانند رازیانه یا سیر و زنجبیل قرار دهند. در این روش، آب ماهی حفظ و حالت نرم و آبدار میشود. نوع دیگری از پخت ماهی در فر و توستر ایرانی، ماهی شکم پر است. در این روش میتوان مخلوطی از مواد خوشمزه را درون شکم ماهی قرار داد و آن را به وسیله فر یا آون توستر گریل کرد. در جدول زیر مواد لازم برای تهیه ماهی شکم پر در فر و توستر را قرار دادهایم.
مواد لازم |
مقدار مورد نیاز |
ماهی قزل آلا |
2 عدد بزرگ |
پیاز بزرگ |
1 عدد |
گردوی خرد شده |
2 قاشق غذاخوری |
رب انار |
2 قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده |
2 قاشق غذاخوری |
زرشک |
2 قاشق غذاخوری |
سیر |
2 حبه |
شنبلیله |
100 گرم |
جعفری |
300 گرم |
گشنیز |
300 گرم |
نمک و فلفل |
به میزان لازم |
زردچوبه و روغن |
به میزان لازم |
تهیه ماهی شکم پر، با موادی که در بالا گفتیم سلیقهای است و شما میتوانید به صورت دلخواه مواد را حذف یا اضافه کنید. اما برای اینکه ماهی طعم و عطر بینظیری به خود بگیرد، استفاده هر یک از مواد بالا الزامی میباشد.
طرز تهیه ماهی شکم پر؛ مرحله به مرحله
برای تهیه ماهی شکم پر در فر و توستر، بهتر است در ابتدا ماهی را به روشهایی که در قسمتهای قبل بیان کردیم، بوزدایی کنید. در مدت زمانی که ماهی را جهت بوزدایی کنار گذاشتهاید، مواد داخل آن را آماده کنید. برای اینکار تمام مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید.
- ابتدا سیر و پیاز را به صورت ریز خرد یا رنده کنید و با مقداری روغن مایع سرخ کنید.
- بعد از اینکه پیاز سبک شد، سبزیهای خرد شده را به آن اضافه کنید.
- سبزی را با پیاز تفت دهید تا خامی آن گرفته شود.
- سپس گردو و زرشک را اضافه کنید.
- در این مرحله رب انار و زعفران را اضافه کنید و مجدد تفت دهید.
- زرچوبه و فلفل سیاه و نمک را اضافه کنید و خوب هم بزنید.
- اجازه دهید تا تمام مواد به مدت 15 دقیقه تفت بخورد اما نسوزد.
- سپس از مواد سبیزبه مقدار مناسب در شکم ماهی قرار دهید.
- سینی فر یا توستر را به قلموی مناسب چرب کنید و ماهی شکم پر را درون آن قرار دهید.
- میتوانید اطراف ماهی به مقدار خیلی کم آب بریزید تا با بخار کاملا مغز پخت شود.
- همچنین میتوانید از هویج یا سبزیجات دیگر به عنوان دورچین ماهی استفاده کنید.
قبل از اینکه شکم ماهی را با سبزیجات سرخ شده پر کنید، بهتر است فر یا آون توستر را گرم کنید. بعد از اینکه سینی ماهی شما آماده شد، آن را درون فر قرار دهید و دما و تایمر را مطابق با مقداری که در قسمتهای قبلی گفتیم قرار دهید.
مزیت استفاده از فر و توستر
یکی از مهمترین مزیتهای پخت ماهی در فر و توستر پیشرفته، طبخ رژیمی ماهی میباشد. در این روشهای که به شما آموزش دادیم به علت عدم استفاده از روغن زیاد و سرخ کردن،سلامت غذا تا حد زیادی تضمین میشود. علاوه بر این، تنظیم حرارت و تایمر در فر و توستر امکان پخت همزمان چندین غذا را به شما میدهد و دیگر نیازی به سرکشی مداوم غذا نمیباشد. شاید اکنون برای شما این سوال نیز مطرح باشد که کدام آون سولار یا فر برقی برای طبخ انواع غذاها مناسب است؟
شرکت ادمیلسون با بکارگیری تکنولوژی روز دنیا و متریال پیشرفته بهترین و مجهزترین انواع فر برقی و آون توسترها را طراحی و روانه بازار کرده است. تمامی این محصولات از کیفیت بالایی برخوردار است و تاکنون رضایت اکثر خریداران را به همراه داشته است.
خیلی عالی بود بخصوص که درجه مناسب برای هر نوع ماهی نوشته بودین
باسلام،توضیحات کامل و خلاصه و عالی بود،فقط اگه امکانش هست بفرمایین سینی ماهی رو کدوم قسمت اون توستر بذاریم،کف ،وسط ،یا بالا
سلام دوست عزیز، سینی را وسط آون توستر قرار دهید.
شما سینی رو در مرکز اون یا توستر قرار بدهید خیلی بهتر است .دلیلش هم این است که حرارت از بالا و پایین یکسان به ماهی خواهد خورد.