واردات قطعات و افزایش تولید لوازم خانگی ایرانی!

5
(1)

در حوزه لوازم خانگی، واردات قطعات یک امر طبیعی به شمار می‌رود. کارخانه‌ها و فعالان صنعتی برای ادامه تولیدات لوازم خانگی، نیازمند واردات قطعات از کشور‌های ثالث هستند. در صورت عدم واردات قطعات، کارخانه‌ها با کاهش تولید محصول مواجه می‌شوند و امکان عرضه محصول به بازار لوازم خانگی را از دست خواهند داد. اخیراً شایعاتی مبنی بر ورود کالاهای ساخت ژاپن به کشور و واردات قطعات لوازم خانگی به وجود آمده است که در این مقاله این موضوع را بررسی می‌کنیم.

آیا ژاپن به بازار لوازم خانگی برگشته است؟

اکبر پازوکی رئیس اتحادیه صنف لوازم خانگی در خصوص واردات تلویزیون سونی اظهار داشت: تولیدکنندگان لوازم خانگی ایرانی به واسطه شرکت‌های ژاپنی قطعات مورد نیاز را وارد و بعد از مونتاژ با ثبت خدمات پس از فروش کالا‌ها را در بازار عرضه می‌کنند. تولیدکنندگان داخلی بیش از 60 درصد قطعات مورد نیاز خود را از طریق واردات تامین می‌کنند. همچنین کشورهای اروپایی در شرایط تحریم در ایران سرمایه گزاری می‌کنند. به عنوان مثال 2 شرکت اروپایی محصولات پکیج و بخاری ساخت ایران را به اروپا و کانادا صادر می‌کنند.

افزایش تولیدات لوازم خانگی ایرانی به واسطه واردات قطعات
افزایش تولیدات لوازم خانگی ایرانی به واسطه واردات قطعات

برندهای جایگزین ال جی و سامسونگ

وی ادامه داد: واردات لوازم خانگی از یکم فروردین سال ۹۷ ممنوع شد. با این وجود برند سامسونگ با نام تجاری سام و برند ال جی با نام تجاری جی پلاس فعالیت خود را ادامه داده‌اند. برند جی پلاس در ایران با ضمانت گلدیران به مشتریان خود، خدمات پس از فروش را ارائه می‌دهد. سایر برندهای موجود در بازار فاقد گارانتی معتبر بوده و جزو اقلام قاچاق محسوب می‌شوند. محصولاتی از برند سامسونگ، سونی و ال جی از این دسته از لوازم خانگی قاچاق است.

اکبر پازوکی با اشاره به اینکه در شرایط کنونی تحریم، قادر به واردات قطعات هستیم، گفت: در حال حاضر قطعات لوازم خانگی از کشور‌های ثالث وارد می‌شود و در صورت عدم واردات قطعات، امکان تولید را از دست خواهیم داد. وی همچنین بیان کرد، کشورهای عضو پیمان منطقه‌ای شانگهای تحریم نبوده و ایران با عضویت در این پیمان توانسته به بازار کشورهای این منطقه دست پیدا کند.  

مطالعه بیشتر  صادرات لوازم خانگی با رشد 34 درصدی

واردات قطعات ماشین لباسشویی

ایشان همچنین در خصوص واردات قطعات ماشین لباسشویی و یخچال اشاره کرد: قطعاتی مانند پمپ تخلیه آب، موتور لباسشویی و همچنین موتور یخچال توسط تولیدکنندگان وارد می‌شوند و این شیوه در تمام دنیا رایج است.
اکبر پازوکی فعال صنفی در لوازم خانگی با اشاره به رکود ایجاد شده در بازار گفت: کسب و کار بازاریان با افت شدیدی روبرو شده است. درآمد مردم کفاف تامین نیازهای اولیه و ضروری آن‌ها را می‌دهد. اگر به بازار‌های اصلی فروش لوازم خانگی مراجعه کنیم، رکود بر این بازار را مشاهده خواهیم کرد و فروش‌ها محدود به تهیه جهیزیه نو عروسان شده است. از این‌رو امیدواریم که سازمان امور مالیاتی در سال جاری این موضوع را لحاظ و برنامه‌ای برای آن طبق شرایط کنونی بازار تنظیم کند.

واردات قطعات لباسشویی
واردات قطعات لباسشویی و افزایش تولید

معافیت‌های مالیاتی برای فروشندگان

اکبر پازوکی بیان کرد، قیمت لوازم خانگی 200 درصد افزایش داشته است. وی در خصوص این سوال که آیا معافیت‌های مالیاتی به همان میزان تغییر کرده است یا خیر؟ پاسخ داد. امروز سازمان امور مالیاتی، معیار مالیات‌ ستانی را تراکنش‌های مالیاتی عنوان کرده و در شیوه مالیات ستانی، هزینه‌های فروشندگان را لحاظ نمی‌کند. اصناف همواره مالیات بر درآمد را پرداخت کرده‌اند و پرداخت این مالیات را حق خود می‌دانند، اما زیر بار این افزایش نرخ‌ها، تمام فروشندگان ضررهای جبران ناپذیری را متحمل شده‌اند. ما انتظار داریم که دولت از ما حمایت کند. دولت در خصوص مالیات، اخذ عوارض شهرداری به اصناف کمک نکرده است، این در حالیست که اصناف همواره در شرایط دشوار همراه دولت‌ها بودند.

معافیت مالیاتی صنف لوازم خانگی
معافیت مالیاتی صنف لوازم خانگی

این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟

5 / 5. 1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *