امروزه طیف گستردهای از غذا، دسر و نوشیدنی وجود دارد که انواع سالاد نیز جزو آن میباشد. سالادها از مواد گوناگونی مانند انواع سبزیجات، حبوبات، غلات و پاستا تهیه میشوند که مصرف آن در طول هفته برای بدن ضروری است. تهیه انواع سالاد خوش رنگ و جذاب برای مهمانیها، یکی از کارهای پر زحمت و وقت گیر میباشد که در تدارک آن باید انجام دهیم. در این میان استفاده از لوازم کاربردی که سرعت و کیفیت تهیه سالاد را افزایش دهد به خوبی به ما کمک میکند. یکی از این لوازم که نقش مهمی در آشپزی را ایفا میکند، دستگاه غذاساز یا مخزن سالاد ساز آبمیوه گیری چند کاره میباشد. این دستگاه به کمک دیسکهای رنده با اشکال متفاوت، میتواند انواع سالاد سبزیجات یا هر نوع سالاد دیگری را در کوتاهترین زمان ممکن تهیه کند. برای آشنایی بیشتر با انواع سالاد مجلسی با ما همراه باشید.
انواع سالاد خوشمزه برای مهمانی
سالادها دنیای رنگارنگی از انواع سبزیجات میباشند که مصرف آن، مواد مغذی زیادی را به بدن میرساند. معمولا سالاد را در ابتدای غذا یا بعد از غذای اصلی میخورند.در تهیه انواع سالاد خوشمزه و مجلسی میتوان از انواع سبزیجات به صورت خام استفاده کرد. گیاهان تازه مانند کاهو، کلم برگ، هویج، اسفناج، خیار و گوجه فرنگی از مواد اصلی سالادها میباشند که طبق ذائقه خود و اعضای خانواده میتوان از آنها استفاده کرد. در بخش بعدی برخی از سالادهای پرطرفدار و خوشمزه و نحوه تهیه 3 مدل آن را عنوان کردیم.
- سالاد فصل
- سالاد پاستا
- سالاد سزار
- سالاد سبز
- سالاد شیرازی
- سالاد کلم
- سالاد اندوزی
- سالاد مکزیکی
- سالاد اسفناج
- سالاد پاستای سالامی
- سالاد مرغ
- سالاد کلم بروکلی
- سالاد سیب زمینی
مصرف انواع سالاد در تمام نقاط جهان از زمانهای دور رایج بودهاست به طوری که از برخی سبزیجات خام، به همراه آب لیمو ترش یا چاشنی ساده استفاده میکردند. در هر یک از سالادهایی که در بالا گفته شدهاست، مواد مغذی فراوانی وجود دارد که با اضافه کردن چاشنی مورد علاقه خود به آن میتوانید یک سالاد خوشمزه مخصوص مهمانی و پیش غذای خود در نظر بگیرید. برخی از سالادها نیز به علت کامل بودن انواع مواد غذایی در آن، به عنوان میان وعده شناخته شدهاست.
1.سالاد فصل از انواع سالادهای پرطرفدار
سالاد فصل یکی از معروفترین و محبوبترین سالادها میباشد که اکثر افراد برای مهمانی خود تهیه آن را در نظر میگیرند. سالاد فصل دارای مقادیر زیادی ویتامین C، A و منیزیم و کلسیم میباشد که مصرف آن باعث جلوگیری از انواع بیماری میشود. در تهیه سالاد فصل از 3 نوع کاهوی پیچ، رسمی و چینی استفاده میکنند که خواص آنها برابر است. برای تهیه سالاد فصل خوش ترکیب و خوشمزه فقط کافیاست که از کاهوی تازه و چاشنی مناسب استفاده کنید. برخی از افراد بر این باورند که مغز کاهو با رنگ روشن، دارای خواص بیشتر میباشد،امام باید گفت که برگهای کاهو با رنگ سبز بیشتر دارای ارزش بالاتری میباشد. این برگها ه علت تابش مسقیم آفتاب مواد مغذی بیشتری را در خود ذخیره کردهاند که برای بدن مفید میباشد. برای تهیه سالاد فصل خوشمزه مواد زیر را آماده کنید.
مواد لازم
ارزش غذایی برخی از مواد غذایی، فراتر از آن چیزی است که شنیدهایم. کاهو دارای مقدار زیادی از مواد معدنی و آنتی اکسیدان میباشد که مصرف آن باعث جلوگیری از بروز بیماری احتمالی مانند قلبی و عروقی و پوکی استخوان میشود. مصرف یک بشقاب از انواع سالاد در کنار غذای دیگر در وعدههای شام و نهار، نه تنها باعث لاغری نمیشود بلکه باعث جذب بیشتر چربی غذا میشود. در صورتی که تمایل دارید سالاد را به عنوان چربی سوز میل کنید آن را جایگزین غذای اصلی در وعده شام و نهار در نظر بگیرید. در جدول زیر مواد لازم برای تهیه سالاد فصل قرار دارد.
مواد لازم |
مقدار مورد نیاز |
کاهو رسمی |
1 دسته |
گوجه فرنگی |
2 عدد |
خیار |
3 عدد |
هویج |
1 عدد کوچک |
سس مایونز |
3 قاشق غذاخوری |
ماست |
2 قاشق غذاخوری |
آویشن، نمک، فلفل سیاه |
به میزان لازم |
آب لیموترش |
2 قاشق غذاخوری |
طرز تهیه سالاد فصل خوشمزه و راحت
در تهیه سالاد فصل میتوانید از دیسک رنده غذاساز خود استفاده کنید. برای خرد کردن یک اندازه سبزیجات مانند خیار و هویج، فقط کافی است که دیسک رنده را بر روی محفظه غذاساز قرار دهید. ادامه مراحل را در زیر بیان کردیم.
- برگهای کاهو را از یکدیگر جدا و شستشو کنید.
- اجازه دهید تا برگهای کاهو کاملا خشک شود.
- بعد از اینکه کاهو خشک شد، آن را به اندازههای یکسان خرد و درون ظرف مخصوص بریزید.
- به کمک دیسک رنده غذاساز هویج و خیار را به شکل دلخواه خرد کنید.
- گوجه را با قطر کوچک ورق ورق کنید.
- گوجه، خیار و هویج را به صورت تزئینی بر روی کاهو بگذارید.
- برای تهیه سس مخصوص سالاد فصل، مایونز، ماست، نمک و فلفل، آویشن و آبلیمو را باهم مخلوط و خوب هم بزنید تا مواد یک دستی تشکیل شود.
- سالاد فصل شما اماده سرو است، نوش جان
ممکن است بعد از خوردن سالاد فصل دچار نفخ یا مشکلاتی از این قبیل شوید. جهت جلوگیری از بروز چنین مشکلاتی میتوانید از زیره سیاه یا سبز در چاشنی استفاده کنید.
2. انواع سالاد پاستا
سالاد پاستا یا همان سالاد ماکارانی نیز یکی دیگر از سالادهای پرطرفدار میباشد که با انعطاف پذیری بالا میتوان انواع سبزیجات و غلات را به آن اضافه کرد. سالاد پاستا دارای تنوع بسیار زیادی است که در هر کدام پاستا ثابت و سبزیجات و چاشنی متغیر میباشد. برای تهیه سالاد پاستا، لازم است که سبزیجات را به اندازه مناسب خرد کنید و پاستا را با تایم مناسب بپزید. در صورتی که به غلات علاقه دارید میتوانید دانه سویا، لوبیا و دیگر غلات را به آن اضافه کنید. دستورالعملی که در ادامه آن را بیان کردیم راهنمای خوبی برای تهیه انواع سالاد پاستا میباشد که طبق ذائقه خودتان میتوانید به آن مواد دیگری اضافه کنید.
مواد لازم
سالاد پاستا با رنگ و روی جذاب و طعم فوق العادهاش میان وعده کاملی برای اکثر افراد میباشد. افرادی که دارای رژیم غذایی میباشند میتوانند ماست را جایگزین سس مایونز کنند و با اضافه کردن مقداری آب لیمو ترش تازه طعم آن را تغییر دهند.
مواد لازم |
مقدار مورد نیاز |
پاستا |
400 گرم |
خیارشور |
150 گرم |
سیب زمینی |
2 عدد کوچک |
سینه مرغ |
1 عدد |
نخود فرنگی |
80 گرم |
ذرت پخته |
80 گرم |
سس مایونز |
3 قاشق غذاخوری |
ماست |
2 قاشق غذاخوری |
ژامبون مرغ |
200 گرم |
آویشن، نمک و فلفل سیاه |
به میزان لازم |
طرز تهیه انواع سالاد پاستای خوش رنگ
سالاد پاستا از انواع پاستا ایتالیایی است که دارای داستانهای جالب میباشد. این غذا در دهه 1980 میلادی به عنوان نوعی میان وعده شناخته و از محبوبیت بالایی برخوردار شدهاست. سالاد پاستا نماد سبک آشپزی نوول میباشد. این سبک نوعی آشپزی مدرن است که از مواد غنی شده و سنگین پرهیز و از مواد تازه و سالم استفاده میشود. برای تهیه سالاد پاستای رنگارنگ و خوشمزه مراحل زیر را انجام دهید.
- ظرف مناسبی را با مقداری آب بر روی شعله حرارت قرار دهید تا بجوشد.
- بعد از اینکه آب به نقطه جوش رسید، پاستا را درون آن بریزید تا بپزد.
- سیب زمینی را همراه با فیله مرغ آب پز کنید.
- بعد از اینکه سیب زمینی پخت آن را پوست گرفته و به قطعات کوچکتر تقسیم کنید.
- اجازه دهید مرغ خنک شود سپس آن را ریش کنید.
- ظرف مناسبی را در نظر بگیرید و خیارشور را نگینی ریز خرد کنید.
- ژامبون را نگینی درشت خرد و به خیار شور اضافه کنید.
- پاستا، سیب زمینی، مرغ، ژامبون، ذرت و نخود فرنگی را به ظرف خیارشور اضافه و خوب مخلوط کنید.
- درون ظرف دیگری ماست، سس مایونز، نمک و فلفل و آویشن را باهم مخلوط و به مواد پاستا اضافه کنید.
- تمام مواد را به خوبی باهم مخلوط کنید و درون یخچال قرار دهید تا خنک شود.
زمان آمادهسازی سالاد پاستا، حدود 45 دقیقه میباشد. برای خرد کردن خیارشور میتوانید از دیسک رنده غذاساز استفاده کنید، تا سرعت شما را در تهیه این غذا افزایش دهد.
3. سالاد سزار
سالاد سزار یکی از سالادهای محبوب جهان است که با ترکیب مقادیر مناسبی از کاهو و مواد دیگر، طعم لذیذ و به یاد ماندنی از آن در ذهن ما میماند. این سالاد، با اصالت ایتالیایی در بین مردم شناخته شدهاست که میتوان گفت دومین سالاد محبوب مردم ایران میباشد. داستانهای مختلفی درباره پیدایش سالاد سزار وجود دارد که از محبوبیت آن سرچشمه میگیرد. سالاد سزار متعلق به سرآشپز سزار کاردینی میباشد که در یک روز شلوغ کاری، به علت کمبود مواد غذایی تصمیم میگیرد که باقی مانده مواد را باهم ترکیب کند و همه مشتریان را راضی نگه دارد. نتیجه این اتفاق، محبوبیت جهانی سالاد سزار میباشد که بعدها سزار کاردینی با ابداع سس مخصوص، آن را به یک سالاد ویژه تبدیل کرد. مصرف سالاد سزار به علت وجود مقادیر زیادی از مواد مغذی و معدنی بسیار برای بدن مفید است. برای تهیه این سالاد دوست داشتنی باما همراه باشید.
مواد لازم
در تمام دستورهای تهیه انواع سالاد، کاهو رسمی یکی از مواد اصلی میباشد که سرشار از آنتی اکسیدان و مواد معدنی دیگر است. سالاد سزار به علت وجود مواد غذایی گوناگون دارای خواص زیادی میباشد که مصرف آن باعث جلوگیری از بیماریهای قلبی و عروقی میشود. استفاده از موادی که در جدول زیر قرار دارد کاملاً سلیقهای میباشد و در صورت لزوم میتوانید هر یک از آن را کم و زیاد کنید.
مواد لازم |
مقدار مورد نیاز |
کاهو رسمی یا کاهو پیچ |
1 دسته |
فیله مرغ |
1/5 عدد |
کره |
5 گرم |
پیاز |
1 عدد کوچک |
سیر |
3 حبه |
گوجه گیلاسی |
به میزان لازم |
نان تست |
6 عدد |
زیتون |
به مقدار لازم |
پنیر پارمسان |
2 بسته کوچک |
روغن زیتون |
1 استکان کوچک |
لیمو ترش |
2 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه، پودر پاپریکا پودر سیر، پودر پیاز |
هر کدام 1 قاشق چای خوری |
طرز تهیه سالاد سزار محبوب
سالاد سزار به علت محبوبیت بالایی که دارد در اکثر رستورانها سرو میشود. در برخی از نقاط جهان این سالاد را همراه با تکههایی از استیک گوشت میل میکنند. انواع سالاد در ایران با بالاترین کیفیت تهیه و سرو میود و در برخی از افراد به جای ورقهای گوشتی از تکههای فیله استفاده میکنند. برای تهیه و آماده سازی سالاد سزار خوشمزه و محبوب لازم است که تمام مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید.
- در ابتدا فیله مرغ را همراه با پیاز، ادویههای گفته شده، لیمو ترش، روغن زیتون درون ظرف مناسب بریزید تا کاملا مزه دار شود.
- سپس کاهو را برگ برگ کنید و تمیز بشویید و اجازه دهید تا کاملاً خشک شود.
- بعد از گذشت 2 ساعت، به کمک صفحه گریل ساندویچ ساز مرغ را گریل کنید. در صورتی که به دستگاه ساندویچ ساز دسترسی ندارید میتوانید اینکار را با ماهیتابه انجام دهید.
- کنارههای نان تست را برش بزنیدو قسمت میانی آن را به تکههای مساوی و کوچ تقسیم کنید.
- حبههای سیر را ریز رنده کنید و همراه با روغن زیتون درون ظرف مناسب بریزید و نان تستها را به آن آغشته کنید.
- بعد از مرغ، تکههای نان تست را گریل کنید.
- سپس کاهو را به اندازههای تقریبا درشت خرد کنید و درون ظرف مخصوص سالاد بریزید.
- نان تست، مرغ گریل، گوجه گیلاسی، زیتون حلقه شده را به آن اضافه کنید.
- در آخر پنیر پارمسان را بر روی آن بریزید و نوش جان کنید.
در صورتی که به مصرف سیر آلرژی دارید، آن را از لیست مواد لازم حذف کنید.
سخن پایانی
در دنیای غذاهای گوناگون انواع سالاد دارای جایگاه ویژهای میباشند که به کمک مواد غذایی مختلف میتوان بهترین نوع آن را تهیه کرد. خاصیت برخی از سالادها برای بدن بی شمار است و مصرف آن از ضروریات برنامه غذایی میباشد. در این مقاله به شما 3 نوع سالاد پرطرفدار را آموزش دادهایم که میتوانید ان را برای انواع مجالس خود تهیه و سرو کنید. در صورتی که این مقاله برای شما مفید بودهاست، آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.