انواع چاشنی غذا؛ چاشنی محبوب مرغ

5
(1)

یکی از این نکات که کیفیت آشپزی شما را چند برابر افزایش می‌دهد، چاشنی غذا است. انواع چاشنی غذا نوعی طعم دهنده می‌باشد که با اضافه کردن آن طعم جدید، جایگزین طعم اولیه مواد غذایی می‌شود. هنر آشپزی ارتباط مستقیمی با افزودن چاشنی به غذا دارد. بخش مهمی از چاشنی غذا را گیاهان معطر تشکیل می‌دهند که هر کدام برای غذاهای مختلف مناسب است. در کنار گیاهان انواع شربت‌ها و سس‌ها نیز طعم دهنده غذا می‌باشند. استفاده صحیح از این مواد در آشپزی، شما را به یک آشپز حرفه‌ای تبدیل می‌کند. برای شناخت انواع چاشنی غذا و پخت و پز حرفه‌ای تا انتهای متن با ما همراه باشید.

چاشنی یا طعم دهنده چیست؟

چاشنی یا همان طعم دهنده، طعم اصلی مواد غذایی را تغییر می‌دهد و به آن طعم جدیدی می‌بخشد. برخی از این طعم دهنده‌ها مزه و عطر خاصی در غذا می‌سازد که برای همیشه در ذهن ما باقی می‌ماند. 4 مزه اصلی در بین انواع چاشنی وجود دارد که هر کدام برای غذایی مناسب است. نمک که طعم شوری به غذا می‌دهد نیز نوعی چاشنی محسوب می‌شود و در آشپزی دریایی نقش مهمی دارد. نمک علاوه بر طعم شور باعث از بین رفتن بوی زهم گوشت سفید نیز می‌شود.

رایحه و گرمای غذا با افزودن فلفل و ادویه جات تند در غذا رقم می‌خورد. ادویه جات دیگری مانند زردچوبه یا زنجبیل که به عنوان ساقه کشت می‌شود نیز نوعی چاشنی غذا می‌باشد. بهتر است برای استفاده از این ادویه جات آن‌ها را به صورت ریشه خریداری و قبل از آشپزی آن را آسیاب کنید.

در فرهنگ آشپزی آسیایی چاشنی غذا از تنوع بالایی برخوردار است و علاوه بر ادویه جات برخی از چاشنی‌های تخمیر شده نیز در تهیه غذا استفاده می‌شود. سویا سس نوعی چاشنی تخمیری، در آشپزی ژاپنی محسوب می‌شود که این‌روزها در اکثر نقاط جهان نیز از آن استفاده می‌شود.

می‌توان چاشنی غذا را به دو دسته قبل از سرو و بعد از سرو تقسیم کرد که در هر دوی آن‌ها طعم غذا تغییر می‌کند. چاشنی قبل سرو همان ادویه و طعم دهنده‌های گرم و سرد است که برای طعم بهتر غذا به مواد غذایی افزوده می‌شود. چاشنی بعد از سرو به موادی گفته می‌شود که در کنار غذای اصلی برای کامل شدن طعم غذا قرار می‌گیرد. انواع سس‌ جزء چاشنی‌های بعد از سرو می‌باشد که به جزئیات آن در ادامه اشاره خواهیم کرد.

انواع چاشنی غذا و طعم دهنده‌های مناسب
انواع چاشنی غذا و طعم دهنده‌های مناسب

گیاهان معطر و ادویه‌جات، چاشنی‌های اصلی در جهان

انسان در طول زمان انواع مختلفی از مواد غذایی را کشف و از آن به عنوان خوراکی یا درمان استفاده کرده‌است. ادویه‌جات از مواد غذایی کهن می‌باشد که در جوامع مختلف از آن در تهیه انواع غذاها به عنوان چاشنی استفاده کردند. در بخش بعدی تنوع ادویه‌جات و چاشنی‌های اصلی غذا را بررسی می‌کنیم.

انواع چاشنی غذا

همانطور که در بخش‌های قبلی اشاره کردیم انواع چاشنی نقش مهمی بر طعم و اصالت غذا دارد. انواع مختلفی از چاشنی‌ها وجود دارد که به طور کلی به 3 دسته تقسیم می‌شوند.

  • چاشنی‌های معدنی: نمک اصلی‌ترین چاشنی معدنی است.
  • شیرین کننده: شکر و محصولات وابسته آن مهم‌ترین چاشنی شیرین کننده برای غذا است.
  • سس‌ها و شربت‌ها: دنیای وسیعی از این نوع چاشنی وجود دارد که برای انواع غذا مناسب می‌باشد.

در ادامه انواع چاشنی غذا را به شما معرفی می‌کنیم.

سرکه بالزامیک

سرکه بالزامیک که نوعی چاشنی ایتالیایی می‌باشد، از آب انگور تخمیر نشده تهیه می‌شود. این سرکه دارای خواص فراوانی برای شادابی پوست و کنترل فشار خون دارد. معمولا از سرکه بالزامیک در سالاد و غذاهای مختلف استفاده می‌کنند. این سرکه چاشنی خوبی برای غذای ایرانی می‌باشد.

سس سزار

سس سزار که ابتدا به عنوان چاشنی سالاد سزار معرفی شد، اکنون از محبوبیت بالایی برخوردار است. سس سزار به عنوان چاشنی در کنار سایر غذاها وجود دارد و می‌توان آن را به عنوان یک طعم دهنده فوق العاده نام برد.

مطالعه بیشتر  سس پستو ایتالیایی، دستور اصلی + نکات کلیدی

سس خردل

سس خردل که دارای طعم تند و ترش است به عنوان یک چاشنی برای غذاهای فست فود نیز معرفی می‌شود.

نمک، چاشنی اصلی غذا

نمک که یکی از چاشنی‌های اصلی غذا محسوب می‌شود برای سوخت و ساز بدن بسیار مفید است و استفاده از آن به مقدار مناسب در غذا باعث کنترل فشار خون، عملکرد بهتر ماهیچه‌ها و انتقال پیام عصبی می‌شود. بسیاری از پزشکان مصرف بی رویه نمک را در غذا منع می‌کنند زیرا استفاده زیادی از آن باعث افزایش فشار خون و ایجاد مشکلات جدی در بدن می‌شود. نمک خوراکی دارای مقادیر زیادی سدیم و کلر می‌باشد و به عنوان مهم‌ترین املاح معدنی در غذا طعم شور را به آن می‌بخشد. از نمک در اکثر غذاهای فست فودی مانند مرغ بریان، فیله مرغ سوخاری و پیتزا مرغ استفاده می‌شود.

دارچین، چاشنی گیاهی پر مصرف

دارچین نوعی طعم دهنده قوی در بین انواع چاشنی غذا است که علاوه بر عطر و طعم فوق العاده دارای خواص فراوانی نیز می‌باشد. این چاشنی پوسته تنه درخت دارچین است که بعد از قرار گرفتن در برابر نور خورشید و خشک شدن کامل، قابل استفاده می‌شود. معمولا این چاشنی در پخت انواع خورشت و دسرهای خوشمزه کاربرد دارد که هم به صورت ساقه هم به صورت پودر مورد استفاده قرار می‌گیرد. کاهش قند خون، تقویت سیستم ایمنی بدن و بهبود عملکرد قلب از جمله خواص درمانی این گیاه با ارزش می‌باشد.

دارچین نوعی چاشنی گرم برای غذا است
دارچین نوعی چاشنی گرم برای غذا است

زنجبیل، چاشنی گرم غذا

زنجبیل ریشه گیاهی از آسیای جنوب شرقی، این چاشنی منبع غنی از آنتی اکسیدان با طبع گرم است که برای انواع غذاها می‌توان از آن استفاده کرد. این گیاه برای سوخت و ساز بدن مناسب است و مصرف آن به صورت روزانه در غذا سلامت افراد را تضمین می‌کند. برای استفاده از این چاشنی می‌توانید آن را به صورت پودری یا خشک شده به غذا اضافه کنید. چاشنی زنجبیل از خواص فراوانی برخوردار است. می‌توان مصرف دمنوش آن را به افرادی که دارای کبد چرب، شوره سر و درد معده هستند توصیه کرد.

انواع سس‌ها چاشنی بعد از سرو غذا

همانطور که در قسمت‌های قبلی توضیح دادیم برخی از انواع چاشنی برای کامل کردن طعم غذا بعد از سرو میل می‌شوند. دنیای سس‌های خوشمزه و رنگارنگ از تنوع بالایی برخوردار است و برای سرو هر غذای مخصوصی می‌توان چند نوع سس را در نظر گرفت. سس‌ها مخلوط مایع و نیمه مایعی هستند که با اضافه کردن آن به غذا بافت آن را تغییر و طعم جدید به غذا می‌بخشد برخی از انواع سس که این روزها در تهیه و سرو غذای فست فودی و دریایی سرو می‌شود به شرح زیر است.

  • سس گوجه فرنگی
  • سس فرانسوی
  • سس بشامل
  • سس مایونز کم چرب
  • سس هزار جزیره
  • سس کچاب
  • سس روسی
  • سس تارتار
  • سس خردل
  • سس سویا
  • سویا هلندی

سس‌های مختلف دیگری وجود دارد که در مقاله دیگری به صورت اختصاصی به آن‌ها می‌پردازیم.

انواع چاشنی مخصوص مرغ

دستورالعمل‌های متفاوتی برای پخت مرغ وجود دارد که می‌توان برای تهیه یک وعده غذای مجلسی به کار برد. مهم‌ترین موردی که در تهیه مرغ مجلسی باید در نظر گرفت، استفاده از چاشنی مناسب به مقدار صحیح می‌باشد. انواع چاشنی مرغ نقش مهمی در از بین بردن بوی نامطبوع آن دارد که منجر به طعم لذیذ و دوست داشتنی غذا می‌شود. 3 چاشنی مهم در پخت مرغ مجلسی را در مقاله انواع چاشنی مرغ بیان کردیم.

پیشنهاد می شود بعد از مطالعه مقاله‌ی انواع غذا با مرغ حتما چاشنی‌های گفته شده را امتحان کنید.

انواع سس‌ و چاشنی خوشمزه برای مرغ
انواع سس‌ و چاشنی خوشمزه برای مرغ

سخن پایانی

انواع چاشنی طعم جدیدی از غذا را خلق می‌کند که برای مصرف کننده بسیار لذیذ می‌باشد. گیاهان، ادویه جات، سس‌ها و مواد تخمیری را می‌توان به عنوان چاشنی استفاده کرد که هر کدام طعم دهنده برخی از مواد غذایی می‌باشند. در این مقاله انواع چاشنی غذا و 3 چاشنی مخصوص مرغ را به شما معرفی کردیم. تمام چاشنی‌های غذا علاوه بر عطر و طعم فوق‌العاده دارای خواص فراوانی نیز می‌باشند.

منبع: essential-spices

این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟

5 / 5. 1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *