سس پستو ایتالیایی، دستور اصلی + نکات کلیدی

0
(0)

انواع مختلفی از سس‌ها وجود دارد که به عنوان چاشنی برای سرو غذا استفاده می‌شود. سس پستو ایتالیایی یکی از سس‌های پرمصرف در جهان است که از ریحان تازه و آجیل کاج تهیه می‌گردد. در دستورالعمل اصلی این سس خوش طعم می‌توان به راحتی گردو را جایگزین آجیل کاج کرد. سس پستو ایتالیایی در کنار انواع پاستا و گریل‌های خوشمزه سرو می‌شود که نقش مهمی در تکامل طعم غذا دارد. عطر و بوی خاص ریحان تازه عنصر اصلی در این سس می‌باشد. روش‌های مختلفی برای تهیه سس پستو ایتالیایی منتشر شده‌است اما در این مقاله می‌خواهیم دستور اصلی را همراه با نکات کلیدی به شما آموزش دهیم. در صورتی که برای مهمانی لاکچری تدارک می‌بینید، این دستور بهترین سس دنیا را فراموش نکنید.

مواد لازم برای تهیه سس پستو ایتالیایی خوشمزه

گاهی اوقات ممکن است برخی از مواد غذایی در یخچال اضافی باشد و به مرور زمان فاسد شود. بهتر است قبل از اینکه به این مرحله برسند، ترتیب آن‌ها را بدهید و یک چاشنی یا غذای خوشمزه تهیه کنید. برای تهیه سس پستو ایتالیایی هفتگی، فقط لازم است که ریحان تازه در یخچال بگذارید.

در برخی از فروشگاه‌ها، سس پستو به صورت آماده به فروش می‌رسد. اما با این دستور فوق‌العاده می‌توانید سس پستو خانگی را با هر مقدار غلظتی تهیه کنید. همچنین می‌توان مواد آن را به طور سلیقه‌ای کم یا زیاد کنید. در جدول زیر مواد لازم برای تهیه سس پستو ایتالیایی قرار دارد.

مواد لازم

مقدار مورد نیاز

برگ ریحان تازه

500 گرم

پنیر پارمزان

170 گرم

سیر

2 حبه

مغز گردو

120 گرم

روغن زیتون

1 پیمانه

آب لیمو ترش

1 قاشق چای خوری

نمک و فلفل سیاه

به مقدار کافی

از کاربردهای مهم سس پستو، استفاده بر روی انواع پاستا ایتالیایی است. یکی از مزیت‌های این سس این است که می‌توان مواد آن را به سلیقه خود کم یا زیاد کرد. در صورتی که می‌خواهید طعم سس شما بیشتر ترش باشد، مقدار آب لیمو ترش را افزایش دهید. در ادامه مراحل تهیه این سس ایتالیایی خوشمزه را باهم بررسی می‌کنیم.

تهیه سس پستو ایتالیایی برای سالاد
تهیه سس پستو ایتالیایی برای سالاد

طرز تهیه سس پستو ایتالیایی خانگی؛ مرحله به مرحله

در زمان‌های گذشته این سس را به وسیله هاون سرامیکی یا مرمری تهیه می‌کردند. اکنون برای تهیه این سس ایتالیایی می‌توانید از یک دستگاه میکسر پرقدرت یا خردکن چندکاره با تیغه‌های تیز استفاده کنید. در ادامه مراحل تهیه سس پستو ایتالیایی را به شما آموزش داده‌ایم.

  1. ابتدا برگ‌های ریحان را از ساقه جدا کرده و درون ظرف مناسب خیس کنید.
  2. بعد از گذشت 30 دقیقه برگ‌های ریحان را شستشو کرده و درون آبکش بریزید.
  3. خیلی مهم است که سبزی به طور کامل خشک شود برای این کار می‌توانید از دستمال نخی کمک بگیرید. بعد از آبکش کردن آن را بر روی دستمال نخی تمیز پهن کنید تا کاملا خشک شود.
  4. سپس برگ ریحان را درون میکسر ریخته و به آن سیر، گردو، نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید.
  5. دستگاه را روشن کرده و چند پالس، مواد را باهم میکس کنید.
  6. مقدار غلظت سس را می‌توان با مقدار پالس دستگاه نیز تعیین کرد. هرچه مواد را بیشتر میکس کنید از غلظت آن کاسته می‌شود.
  7. در صورتی که به سس‌های تند علاقه دارید، مقداری فلفل قرمز را به مواد اضافه کنید.
  8. همچنین برای طعم بهتر این سس، می‌توان مقداری پاپریکا نیز به مواد اضافه کرد.
  9. در حین میکس مواد پنیر پارمزان را در دو مرحله به مواد اضافه کرده و مجدد میکس کنید.
  10. بعد از پنیر، آب لیمو ترش و روغن زیتون را به آرامی اضافه کنید.
  11. بعد از اینکه تمامی مواد به خوبی باهم میکس شدند، آن را به ظرف دربسته‌ای انتقال دهید و درون یخچال بگذارید.
مطالعه بیشتر  انواع ادویه؛ معرفی 4 ادویه محبوب+خواص درمانی

سس پستو ایتالیایی را می‌توان به مقدار زیاد تهیه و درون فریزر قرار داد. اما برای فریز شدن آن لازم است که پنیر را از جدول مواد اولیه حذف کنید. همچنین می‌توان پنیر پارمزان را قبل از مصرف به مواد سس اضافه کرد.

مواد لازم برای سس پستو خوشمزه
مواد لازم برای سس پستو خوشمزه

نکته مهم

میکس مواد سس پستو به خوبی باید انجام شود اگر از میکسر استفاده می‌کنید، در طول میکس مواد از خاموش و روشن کردن دستگاه بپرهیزید. به صورت مداوم آن را روشن بگذارید تا تمام مراحل انجام شود.

نکته: یکی از انواع  کارایی‌ گوشت کوب برقی سه کاره، تهیه انواع سس و همزدن کامل آن است. پس حتما از یک دستگاه خوب برای این کار استفاده کنید.

سس پستو رژیمی

همانطور که در بخش‌های قبلی اشاره کردیم، انواع مختلفی از سس‌ها در دنیا وجود دارد که به عنوان مکمل غذایی سرو می‌شود. تنوع بسیار زیاد سس‌ها انتخاب را سخت می‌کند، اما بهتر است برای هر غذایی سس مخصوص خود را انتخاب و سرو کنید. برخی از افراد ترجیح می‌دهند که سس پستو ایتالیایی را به صورت رژیمی تهیه کنند که برای این کار فقط کافی است بادام زمینی را جایگزین گردو کرده و پنیر پارمزان را حذف کنید. همچنین از مقدار فلفل قرمز بیشتری استفاده کنید. ترکیب بسیار جذاب سس پستو رژیمی مناسب برای سرو انواع سالادهای کم کالری می‌باشد.

سس پستو ایتالیایی رژیمی و سالم
سس پستو ایتالیایی رژیمی و سالم

سخن پایانی

در این مقاله طرز تهیه سس پستو ایتالیایی را با تمام نکات کلیدی به شما آموزش دادیم. از سس پستو بر روی ماهی، مرغ و گوشت استفاده کنید و از طعم جدید آن لذت ببرید. برای اینکه بتوانید انواع سس را به راحتی در خانه تهیه کنید لازم است که خرید یک میکسر پرقدرت مانند ادمیلسون را در اولویت قرار دهید.

منبع: Basil Pesto

این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟

0 / 5. 0

2 دیدگاه برای “سس پستو ایتالیایی، دستور اصلی + نکات کلیدی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *