طرز تهیه ماهی سرخ شده با برنج به وسیله سرخ کن + ویدیو

5
(1)

یکی از غذاهایی که بر خلاف سادگی دستور پختش، دارای طعم بی‌نظیر و کامل است ماهی سرخ شده می‌باشد. مدت زمانی که برای طرز تهیه ماهی سرخ شده با برنج باید در نظر بگیرید، حدود 30 دقیقه است. می‌توان ماهی را در سس غوطه‌ور، یا با برنج سرو کرد. استفاده از فیله‌ی ماهی بدون استخوان در طعم و کیفیت این غذا نقش بسیار مهمی دارد. ماهی تیلاپیا، شیر و یا سالمون برای سرخ کردن گزینه مناسبی هستند.

در پخت این غذا هم از روغن فراوان می‌توانید استفاده کنید هم روغن کم، فقط دقت داشته باشید که روغن انتخابی شما نقطه دود بالا داشته باشد. به عنوان مثال روغن ذرت، کانولا یا آفتاب گردان مناسب سرخ کردن است. اما روغن زیتون یا کره به هیچ عنوان برای سرخ کردن ماهی مناسب نمی‌باشند. علاوه بر این همانطور که تهیه ماهی بسیار مهم است و باید از ترفندهای ویژه برای طعم خوب آن استفاده کرد، پخت برنج در کنار ماهی نیز بسیار حائز اهمیت می‌باشد. در ادامه نکات مهم طرز تهیه ماهی سرخ شده را آورده‌ایم. تا انتهای متن با ما همراه باشید.

ماهی سرخ شده، غذای پرطرفدار

طبخ ماهی روش‌های متفاوتی دارد که اکثر افراد با روش منحصر به فرد خود، آن را می‌پزند. در هر روش استفاده از لوازم برقی هوشمند می‌تواند تا حد زیادی سرعت آشپزی شما را افزایش دهد. اما بهترین روش که اکثرا از آن برای طبخ ماهی استفاده می‌کنند، روش سرخ کردن است. که برای افزایش سرعت آشپزی از دستگاه سرخ کن‌ هوشمند یا پلوپز دارای سبد سرخ کن مانند پلوپز چند کاره استفاده می‌کنند. در این روش طعم اصیل ماهی به بهترین شکل حفظ و برشته بودن آن جذابیت ماهی را دو چندان می‌کند. روش‌های دیگری نیز وجود دارد که در مقاله طرز تهیه ماهی با 5 روش مختلف به آن‌ها اشاره کرده‌ایم.

<yoastmark class=

مواد لازم برای طرز تهیه ماهی سرخ شده با برنج

ماهی سرشار از انواع ویتامین، مواد معدنی و امگا3 است که هر کدام به گونه‌ای در سلامتی ما نقش دارد. اما مواد مصرفی در کنار این آبزی خوشمزه بسیار مهم است. در هنگام تهیه مواد اولیه لازم باید این را در نظر بگیرید که هرکدام به مقدار لازم تهیه شود. زیرا اگر آرد یا روغن یا هر مواد دیگری اضافه بیاید جز دور ریختن آن راه دیگری نیست. زیرا بوی زهم ماهی بر روی مواد باقی مانده خیلی سخت از بین می‌رود. برای سرخ کردن ماهی با آرد، اگر به گلوتن آلرژی دارید از آرد برنج یا آرد جو دو سر استفاده کنید. در جدول زیر مواد لازم جهت پخت ماهی سرخ شده را قرار داده‌ایم.

مواد لازم مقدار
ماهی بدون استخوان 4 تکه
پیاز 2 عدد
زعفران دم کرده 3 قاشق چای خوری
روغن مایع به میزان لازم
آبلیمو 4 قاشق غذاخوری

دستورالعمل ماهی سرخ شده جنوبی

ماهی از آن دسته از غذاهای پرخاصیت و مقوی است. تا جایی که متخصصین تغذیه مصرف آن را بر همگان واجب می‌دانند. اکثر موجودات دریایی که برای پخت غذا از آن‌ها استفاده می‌شود، دارای بوی بد و غیر قابل تحمل هستند که با انجام یکسری فرآیند بوی زهم آن از بین می‌رود. با توجه به اینکه راه‌های متفاوتی برای اینکار وجود دارد، بازهم اکثر افراد آن را از سبد غذایی خود حذف کردند. در این راهنما با یک روش متفاوت بوی بد ماهی را از بین می‌بریم و آن را برای سرخ کردن و پخت غذای خوشمزه آماده می‌کنیم.

مراحل شستشو ماهی

  1. اگر ماهی را از فروشنده به صورت پاک نشده خربداری کردید هیچ نگران نباشید. ابتدا با چاقو شکم ماهی را برش عمودی دهید و داخل آن را خالی کنید.
  2. سپس باله‌ها و دم آن را با چاقو برش دهید. در صورت تمایل کله ماهی را جدا کنید.
  3. در این مرحله ماهی را به خوبی بشوئید و کنار بگذارید تا آب اضافه آن خشک شود. برای خشک کردن ماهی از دستمال تمیز هم می‌توانید استفاده کنید.

مراحل بو زدایی ماهی

  1. پیاز را با رنده ریز به حالت پوره درآورید و آب آن را بگیرید و در ظرف دیگر بریزید.
  2. آبلیمو، نمک، فلفل و زعفران را به ظرف پیاز اضافه کرده و مخلوط کنید.
  3. برش‌های ماهی را درون مخلوط پیاز بگذارید و با سلفون روی آن را بپوشانید و به مدت 2 الی 3 ساعت درون یخچال بگذارید.

طرز تهیه ماهی سرخ شده

اگر بعد از گذشت 3 ساعت ماهی را از یخچال بیرون آورید، متوجه می‌شوید که بوی خوش آبلیمو و زعفران، بوی زهم ماهی را گرفته است. حالا زمان خوبی برای سرخ کردن آن است. برای تهیه ماهی سرخ شده با پلوپز دیجیتالی یا دستگاه سرخ کن، حتماً دستگاه را از قبل روشن کنید تا گرم شود. سپس ماهی را از مخلوط پیاز جدا کرده و درون آبکش بگذارید تا آبلیموی اضافی از آن خارج شود. برش‌های ماهی را درون روغن داغ گذاشته و سرخ کنید. پلوپز برقی چند کاره دارای برنامه سرخ کردن در روغن فراوان (Deep Fry) و سرخ کردن بدون روغن (Fry) است که به صورت رژیمی و سالم می‌توانید ماهی را سرخ کنید.

سس کنار ماهی سرخ شده و تزئین آن

برای سرو ماهی از سس مخصوص یا همان سس گوجه فرنگی استفاده می‌شود. در هر نقطه از جهان تنوع بالایی برای سرو ماهی وجود دارد. مثلا در برخی از کشورها آن را بدون پلو و با برش‌های لیمو و سس سالسا سرو می‌کنند. در برخی از رستوران‌های لاکچری هم، با دورچین‌های متنوع یا با سبزیجات معطر سرو می‌شود. انتخاب دیزاین مناسب برای سرو ماهی کاملاً سلیقه‌ای است و از هر گونه صیفی‌جات با رنگ های مختلف برای اینکار استفاده می‌کنند.

<yoastmark class=

ماهی سرخ شده رستورانی

در این راهنما روش‌های متفاوت سرخ کردن ماهی را آموزش دادیم. ماهی یکی از غذاهی پرطرفدار در منوی اکثر رستوران‌ها می‌باشد که محبوبیت آن باعث شده تا افراد به فکر تهیه ماهی سرخ شده رستورانی در خانه افتادند. برای پخت این غذای جذاب و برشته ترفندهای ویژه‌ای وجود دارد که ما در این بخش به ترفندها می‌پردازیم. برای پخت ماهی سرخ شده به روش رستورانی موادی که در جدول زیر قرار دارد را تهیه کنید.

مواد لازم

مقدار مورد نیاز

ماهی قزل آلا

1 عدد

پیاز متوسط

1 عدد

آب لیمو ترش تازه

1 پیمانه

سیر

2 حبه

آرد

1 پیمانه

زعفران

به میزان لازم

فلفل سیاه و نمک

به میزان لازم

پاپریکا و فلفل قرمز

به میزان لازم

طرز تهیه ماهی سرخ شده رستورانی مرحله به مرحله

برای تهیه ماهی سرخ شده رستورانی بهتر است از یک ماهیتابه نچسب چدن یا تفلون استفاده کنید. قبل از انجام هر کاری در صورتی که ماهی شما فریزری است، آن را چند ساعت قبل از فریزر خارج کرده تا به دمای محیط برسد. سپس به قطعه‌های کوچک‌تر تقسیم و مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید.

  1.  ابتدا ماهی را با مقداری نمک به مدت 10 دقیقه ماساژ می‌دهیم.
  2. سپس ماهی را به آرامی با آب بشویید تا نمک اضافی آن پاک شود و بعد به کمک یک دستمال خشک تمیز آن را خشک کنید یا درون آبکش قرار دهید تا خشک شود.
  3. سپس در ظرف مناسبی آب لیمو ترش را همراه با پاپریکا و سایر ادویه‌ها همچنین زعفران مخلوط کنید.
  4. تکه‌های ماهی را درون مواد قرار داده و به آرامی به مدت 5 دقیقه ماساژ دهید تا تمام ادویه‌ها و عطر خوش زعفران و آب لیمو به خورد ماهی برود.
  5. سپس سیر و پیاز را به اندازه مناسب و به صورت خلالی برش داده و به مواد اضافه کنید.
  6. ظرف را با سلفون یا درپوش مخصوص بپوشانید و به مدت 2 ساعت درون یخچال قرار دهید.
  7. بعد از اینکه ماهی به خوبی عطر و بوی ادویه را به خود گرفت آن را درون آرد قرار دهید به طوری که تمام قسمت‌های ماهی از آرد پوشانده شود.
  8. سپس آن را درون ماهیتابه با روغن داغ قرار دهید تا سرخ شود.
مطالعه بیشتر  طرز تهیه خورشت قیمه مجلسی در پلوپز دیجیتالی!

نکته بسیار مهمی که باید در نظر بگیرید این است که اجازه دهید آبلیموی اضافه ماهی خارج شود سپس آن را درون آرد قرار دهید. زیرا باعث خمیر شدن آرد می‌کردد. همچنین می‌توان انواع پودر سوخاری را جایگزین آرد کرد. طرز تهیه ماهی سرخ شده با آرد، یک پوشش برشته بر روی ماهی ایجاد می‌کند که خوردن آن دو چندان لذت بخش‌تر است.

ماهی سرخ شده چند کالری دارد؟

افرادی که به سلامت خود بسیار اهمیت می‌دهند، در مصرف هر گونه مواد غذایی این سوال همیشه در ذهنشان است که چند کالری دارد؟ بله دانستن مقدار کالری در هر ماده، به تنظیم رژیم غذایی افراد کمک می‌کند. از این رو مصرف غذاهای ارگانیک نقش بسزایی در سلامت شما دارد. جدول زیر نمایانگر مقدار کالری موجود در ماهی سرخ شده و سبزیجات دورچین آن است.

مواد غذایی مقدار میزان کالری
ماهی قزل آلا 100 گرم 190 کیلوکالری
گشنیز 100 گرم 23 کالری
گوجه فرنگی 100 گرم 18 کالری
خیارشور 100 گرم 11 کالری
زیتون سبز 100 گرم 145 کالری

با توجه به جدول بالا می‌توانید مقدار کالری مورد نیاز بدنتان در یک وعده غذای دریایی را تنظیم و مصرف کنید. این مواد غذایی اغلب برای دورچین ماهی استفاده می‌شود. اما از گشنیز برای ماهی شکم پر یا به اصطلاح مردم جنوب برای حشو نیز می‌توان استفاده کرد. اگر شما از طرفداران غذاهای بدون روغن و سالم هستین بهتر است طرز تهیه ماهی بخارپز، به همراه سبزیجات سالم و رژیمی را مطالعه کنید.

کدام ماهی برای سرخ کردن مناسب است؟

انواع ماهی که برای سرخ کردن در بازار به فروش می‌رسد تنوع بالایی دارد. اگر در خرید ماهی تجربه کافی ندارید حتماً از فروشنده کمک بگیرید زیرا برخی از ماهی‌ها فقط برای قلیه یا بخارپز کردن مناسب است و در صورت سرخ کردن ممکن است طعم و بافت آن تغییر کند. در لیست پایین چند نمونه از ماهی‌های مخصوص طرز تهیه ماهی سرخ شده با برنج را قرار داده‌ایم تا هنگام خرید راحت‌تر انتخاب کنید.

  • ماهی جش
    این ماهی دارای گوشت سفید و لایه لایه است که برای سرخ کردن گزینه خوبی می‌باشد. از آن‌جایی که بوی بد ماهی جش بعد از سرخ کردن کاملاً برطرف می‌شود انتخاب اول اکثر خریداران است.
  • ماهی قباد
    یکی دیگر از انواع ماهی سرخ کردن، ماهی قباد می‌باشد. این ماهی به علت کم خار بودن و گوشت فراوان بسیار لذیذ و پرطرفدار است همچنین کربوهیدارات بسیار پایین ماهی قباد باعث شده کسانی که رژیم کتوژنیک دارند آن را در برنامه غذایی خود قرار دهند.
  • ماهی شیر
    یکی از بهترین انواع ماهی برای سرخ کردن، ماهی شیر است. این ماهی دارای بیشترین درصد گوشت و کمترین درصد ضایعات است. بافت لایه‌ای ماهی شیر باعث می‌شود که در هنگام سرخ شدن همچنان استحکام داشته باشد. برای برش و پخت بهتر این ماهی به اصطلاح برش‌های کالباسی می‌دهند که در راحتی سرخ کردن نیز موثر است.
  • ماهی قزل آلا
    می‌توان گفت فراوان‌ترین و در دسترس‌ترین ماهی موجود در بازار ماهی فروشان ماهی قزل آلا است. این ماهی در آب‌های شور و شیرین سراسر جهان زندگی می‌کند. طعم خاص آن باعث شده تا طرفداران زیادی داشته باشد. این ماهی با وجود بافت نرم و لذیذ همیشه انتخاب اول اکثر خریداران است.

طرز تهیه ماهی قباد سرخ شده

ماهی قباد یکی ازخوش طعم‌ترین ماهیان می‌باشد که به علت وجود مقادیر بالایی از اسیدهای چرب غیر اشباع و پروتئین طرفداران زیادی دارد. مصرف این ماهی در بهبود عملکرد سیستم ایمنی نقش مهمی دارد و باعث جلوگیری از مشکلات قلبی و عروقی می‌شود. پاک کردن ماهی قباد به سه روش امکان پذیر است.

  1. فیله کردن: برای اینکار ابتدا سر و دم ماهی را برش دهید. سپس شکم ماهی را برش داده و محتویات آن را خارج کنید، استخوان و پوست ماهی را به آرامی از گوشت آن جدا کنید.
  2. قطعه قطعه کردن: در این روش سر و دم ماهی را برش دهید و محتویات داخل شکم آن را خالی، سپس ماهی را به اندازه‌های مساوی تقسیم کنید.
  3. ماهی کامل: برای پاک کردن ماهی به روش کامل، فقط باید محتویات داخل شکم آن را برش دهید و پولک‌های ماهی را از آن جدا کنید.

برای پخت ماهی قباد از روش‌های گوناگونی می‌توان استفاده کرد. سرخ کردن، گریل کردن و سوخاری کردن از انواع روش‌های پخت ماهی قباد است. برای اینکه طعم بهتری از این ماهی خوشمزه خلق کنید لازم است که در ابتدا بوی زهم آن را از بین ببرید.

<yoastmark class=

نکات مهم در سرخ کردن ماهی

پخت هر نوع غذایی ترفندهای مخصوص خودش را دارد با در نظر گرفتن یکسری نکات ریز و درشت در پخت ماهی سرخ شده، مطمئناً غذای خوشمزه و عالی را خواهید پخت. در ادامه به این نکات می‌پردازیم.

  1. حتماً بعد از شستن ماهی آن را خشک کنید تا مواد معطر مانند زعفران و آبلیمو بهتر به خورد آن برود.
  2. در صورتی که از پیاز با اندازه ریز استفاده می‌کنید دقت داشته باشید که هنگام سرخ کردن به بدنه ماهی نچسبیده باشد زیرا باعث سوختن آن می‌شود.
  3. از موادی که آماده کردید درون شکم ماهی نیز قرار دهید سپس آن را در یخچال بگذارید تا بوی زهم ماهی را بهتر و سریع‌تر از بین ببرد.
  4. از روغن مناسب با نقطه دود بالا استفاده کنید.
  5.  در هنگام سرخ کردن به هیچ عنوان درب سرخ کن یا ماهیتابه را نگذارید زیرا باعث از بین رفتن بافت ماهی می‌شود.

انجام نکاتی که در بالا گفته شد در کیفیت و طعم طرز تهیه ماهی سرخ شده با برنج بسیار موثر است. در کنار این غذای خوشمزه، با پخت برنج در پلوپز یک وعده غذایی کامل خواهید داشت.

پیشنهاد ما برای طرز تهیه ماهی سرخ شده

بعد از خواندن این مقاله حالا بیشترین سوالی که ذهن شما را مشغول می‌کند این است که چه سرخ کنی و از کدام برند برای پخت ماهی مناسب است؟ باید بگوییم اکنون برندهای متفاوتی از سرخ کن در بازار لوازم خانگی وجود دارد اما مدلی که امتحان خود را در این زمینه به خوبی پس داده است، دستگاه پلوپز ایرانی ادمیلسون مدل RC317 می‌باشد. بله پلوپز ادمیلسون دارای سبد سرخ کن است که به وسیله آن می‌توانید ماهی و هر مواد دیگری را به راحتی سرخ و نوش جان کنید. برای سفارش و خرید این محصول بی‌نظیر به سایت ادمیلسون و بخش محصولات مراجعه کنید.

خرید پلوپز برقی چند کاره ادمیلسون
خرید پلوپز چند کاره ادمیلسون

این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟

5 / 5. 1

1 دیدگاه برای “طرز تهیه ماهی سرخ شده با برنج به وسیله سرخ کن + ویدیو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *